20

Анонимен

преди 1 година

Слава богу,Бях се притеснил,че днес никой не почитаме.Честито на всички Карамани,или като там се наричат!Все още чакам един празен ден,за да мога да почета близките си хора!

19

Анонимен

преди 1 година

Християнството е преди всичко гръцка идеология и философия.Сливане на човекът Исус с гръцкият Логос и се получава светата троица.Още Тертулиан е възроптал срещу грецезирането на култа към Исус, но напразно.Както всички римски богове имат гръцките си еквиваленти, така и римляните приемат гръцката философия и теология.Християнството си остава навеки Неоплатонизъм.

18

Анонимен

преди 1 година

Ариецът Зороастър е в основата на всички истински религии, идеологии днес източните , само Православието, Иранския ислям, Будизма, конфицианството. Западните се базират на юдаизма, лъже образите, както с ковид днес преди 2000 години са изфабеикували процеси с които да подчинят старите империи

17

Някой към 7

преди 1 година

Някога е имало теология като наука към църквата. Някога е имало и друиди и колибри и т.н. Много неща от стари и нови богове открития и библията се припокриват и то от различни народи. Обаче се появява инквизицията и други разни луди който решават да унищожават и убиват всичко за мога да властват и за пари. После има пренаписвания на който както му угодно последно се намесиха политици и историци....От всички бягам като от дявол основанията са много ...

16

Анонимен

преди 1 година

Когато един пастор беше хванал двама монаси да правят секс, ги питал- Ми какво правите бе! И единия монах казал, какво, какво, не виждаш ли, мерим си пишкиитее! хахаха

15

Анонимен

преди 1 година

Според еванглеистите е променил и Шабат, да е в неделя.

14

Анонимен

преди 1 година

"Според езика,западняците все още са в Римската империя преди Христа. И ние с тях донякъде, защото месеците ни са от римски богове" - Според кухата ти глава е така.

13

Фин

преди 1 година

До двуликият Янус/януар.... ти нормален ли си??? На италиански език е доменика/ неделя. Ти на всички езици ли искаш да го промени?

12

Анонимен

преди 1 година

По тъмно монасите стават да се молят. Ратаи известяват за нов мъртвец Венанций, забучен с главата надолу в делва със свинска кръв. Това не е самоубийство. Бил е мъртъв, когато са го потопили. Възможно отравяне. Някой го е влачил от Зданието дотук.Уилям и Адсон отиват в скриптория, до масата на Венанций. Разговор с Хорхе за смеха, а с Бенций за интимни отношения между Аделмо и Беренгарий.

11

Анонимен

преди 1 година

До 3 - Да, бе да! Че ми завършва с "факт", че и с главни букви, все едно ще стане прав.

10

Анонимен

преди 1 година

Знаем ги тези папски "светци". Даже Умберто Еко е писал за тях.

9

Анонимен

преди 1 година

До 7 - Представям си, как папата е променил език, кокто няма да бъде обоснован за оче поне 700 години, преди да премине през няколко сериозни ревизии ....На италиански обапе, как е?

8

Анонимен

преди 1 година

Да, но след него са гонели друговерците и то жестоко :(

7

Анонимен

преди 1 година

Българската православна църква може и да почита, но народът, за съжаление, почти никого и нищо не почита. Защото няма сетива и не проумява съществуращуващото извън сегашния си бит. От което жестоко си пати.

6

двуликият Янус/януар

преди 1 година

Прочетете!"Преименувал неделния ден от"ден на слънцето" в " ден Господен"!Хайде сега си спомнете как е "неделя" на английски? на немски?...Не е ли "ден на слънцето"ВСЕ ОЩЕ?А къде е "ден Господен"?Аз не знам.На руски обаче е "воскресенье"(възкръсване, пак е свързано с вярата, даже с най-взжния елемент,породил християнството).Кой всъщност е християнин и кой езичник?Според езика,западняците все още са в Римската империя преди Христа. И ние с тях донякъде, защото месеците ни са от римски богове

5

В старо време

преди 1 година

На този ден нашите прадеди са почиствали оборите на добитъка. Това се е правило във всяко домакинство. Жените омесвали погача или питки и раздавали от този домашен хляб на съседите, за здравето на добитъка.

4

Анонимен

преди 1 година

Свети Рамбо Велики

3

Анонимен

преди 1 година

Няма такива светии и църквите/поповете/папите служат на сатана като ги "почитат" и им се кланят. ФАКТ

2

Анонимен

преди 1 година

а на св Арнолд коги?

1

Папа Ромски

преди 1 година

И на свети Туитър, също.