146

Анонимен

преди 1 година

Откога Министерски съвет взема решения от компетенстността на Народното събрание?

145

Нека си го кажем

преди 1 година

в прав текст - тия няколко лева в повече няма да решат нищо. Също така при линия на бедност от 413 лева си беден и със повишената минимална заплата, независимо от това дали ще вдигнат линията на бедност до 504 или 690 лева. Тия понятия са абсолютно безпредметни. "Линия на бедност" и тва новото "Енергийно беден" си е подигравка.

144

до 158

преди 1 година

Какво против имаш това ,че тукашното е позор ,а другаде не е така -- Аз примерно мислех украйнците за по-изостанали ,но веднага ми направи впечатление , че са по възпитани виждам и децата им как се държат хората се отнасят със непознат човек по-уважително ,градовете им бяха много по красиви улиците широки хората със по -добро образование и там се говори за корупция и прочие ,но те имат потенциал да се оправят както и румънците --подигравахме им се и сега сме смешни със гърците също !

143

Унищожиха Б-я !

преди 1 година

То големи разправии обаче на тези индустриалци не им иде на акъл че бягането от БГ ще е масов спорт ! Защото остави минималната ,ама си направих труда да поразпитам обикновените бачкатори работещи във пловдивските заводи и това което чух беше обикновен бачкатор 1200 чисто --каквото дават във единия завод такова и във другия ! При тази инфлация си е чиста подигравка ,някой не могат да разберат ,че само със висшисти началници не става - ще стане генерал без армия и вече става !

142

Анонимен

преди 1 година

За ЧНГ: Половината българи ще работят на минимална работна заплата. С други думи, да ни са честити новите работещи бедни!

141

Анонимен

преди 1 година

А в РУМЪНИЯ от днес МРЗ е точно 602 евро или 1200 лв. Кво повече да се коментира.

140

Щирлиц

преди 1 година

Браво,другари.Бивши червени,после посинели,вече евро.н.а..Гг.ъ.зени.Вечна слава на Партията!Айдуцииииииииии!

139

стефчо

преди 1 година

Густо,сега ще го ударим на живот!

138

Анонимен

преди 1 година

С новата МРЗ ще могат ли да се купуват банани и тоалетна хартия?!

137

Анонимен

преди 1 година

От 550 хиляди на минимална заплата или близка до нея, 530 хиляди са в частния сектор и 20 хиляди в държавния. Кого засяга повече това леко повишение - частния или държавния сектор...

136

Статистика

преди 1 година

От МРЗ се интересуват главно служителите на държавна служба . Тя е само в тежест на частния сектор.

135

Анонимен

преди 1 година

Украинската армия обяви, че при атаката в град Макеевка, на петнайсетина километра източно от Донецк, са били убити около 400 руски военни - твърдение, което не е проверено по независим път, посочва Би Би Си. Русия твърди, че сградата е била поразена от високоточна американска реактивна система за залпов огън "Хаймарс" (HIMARS). Над 60 руски военнослужещи са били убити при украинския ракетен удар по Макеевка в новогодишната нощ, обяви днес министерството на отбраната на Русия в изявление, цитирано от ТАСС.

134

Бог да прости

преди 1 година

Ракетен удар! Украйна ликвидира стотици руски военни в Донецка област!

133

Анонимен

преди 1 година

Минималната работна заплата е имагинерна величина, използвана за изчисляване на осигуровките за здраве и пенсия на хората на които на фиша пише 800 лв, а харчат по 2-3 000 лева на месец. Това са над 90% от българите.

132

Анонимен

преди 1 година

И ко от туй? Кой ще я дава? Тя се заработва.

131

Анонимен

преди 1 година

Задържането на минималната заплата и на останалите заплати на ниски нива, повишава инфлацията. Затова е добре за всички заплатите даде повишават и най-вече минималната заплата. В частния сектор има прекалено много хора на минимална заплата, докато в обществения сектор са малко, въпреки че заплатите са ниски и близки до минималната.

130

Анонимен

преди 1 година

И каква полза? Аз работя в частния сектор и нашите заплати не се увеличават (от години не са се увеличавали), защото няма никаква принуда за работодателите! За последните няколко години "минималната заплата" се удвои почти, а при нас - все същото ниво. Така че повишението при държавните служители създава инфлация, от която ние обедняваме. Мнозинството хора работим в частния сектор. За това никой от т.нар.експерти не говори в телевизиите...

129

Голям смях

преди 1 година

Като гледам нивото на някои от коментиращите, цитирам "съвецка" вместо "съветска", "лимОзини" вместо "лимузини", ох милите те неграмотничета. С това образование какви доходи искате? Какво можете, какво знаете, на какво сте способни, за да бъдете заети на висока позиция с добро възнаграждение?Учете, квалифицирайте се, работете качествено и доходите ще дойдат, иначе .... няма кой да хрантути мрънкащи нищо неможещи и нищо незнаещи .

128

Анонимен

преди 1 година

То не може хем със САЩ, хем богати.

127

Анонимен

преди 1 година

То не може хем с Русия, хем богати.