70

112

преди 1 година

Соред С.Ханке броят служители в БНБ ТРЯБВА ДА БЪДЕ не по-голям от 120 служители .Познайте колко са/1200бр./

69

Анонимен

преди 1 година

Тези заплати са от публикувания бюджет на БНБ, в който има значително по-интересни данни от мижавите заплати получавани в БНБ. Например колко много милиони ще струва на БНБ през 2023 година преминаването към еврото.

68

Анонимен

преди 1 година

Цитат: Месечните възнаграждения на членовете на Управителния съвет за 2023 г. се очаква да бъдат, както следва: 23 036 лв. за управителя; 19 745 лв. за подуправителите и по 6582 лв. за другите членове. >>> Изпълнителните директори на банките дали падат под 600 хиляди годишно, т.е. под 50 хиляди месечно? Аз залагам на 100 хиляди средномесечно.

67

Относно 23

преди 1 година

/"Разказаха ви играта"/ Онази анкета я направиха през 1994 г. Тогава 40-годишните бяха с по 8-10 години трудов стаж през късния соц и с по 5-6 години стаж в началото на прехода. Имаха познания, опит, визия относно достъпните и изгодни за народа и държавата начини постепенно да се премине от социалистическа към капиталистическа икономика. Имаха и сили, и биологично време да постигнат това. Но точно те бяха изтикани в ъгъла и обезсилена вследствие на тоталната безработица и калпавата приватизация.

66

Анонимен

преди 1 година

Цитат: Месечните възнаграждения на служителите по групи се очаква да достигнат: за група ръководен персонал 8840 лв.; за група специалисти 4093 лв.; за група поддържащ персонал 2229 лв. --->>> Не може да са толкова ниски и то през 2023 година. Още през 2018 година в банките получаваха 2-3 пъти повече.

65

Журналист

преди 1 година

Ауууу, те за това не ме пускаха в сградата им на БНБ-то. За да не им открадна парите от големите заплати. Чак сега започвам да ги разбирам нещата с охранителите на сградата им, която, между впрочем не им е бащиния. Честита 2023 г.

64

Реалист

преди 1 година

Работещите в БНБ не са държавни служители, БНБ не е на бюджетна издръжка и всяка година БНБ внася в бюджета печалба от стотици милиони. Според правилата заплатите в БНБ, трябва да са два пъти по-високи, а за някои и 3-4 пъти по-високи. Време е прокуратурата да се заеме с БНБ защо не спшазват Закона и плащат такива ниски заплати. Например 8840 за групата ръководен персонал, а в банките плащат двойно повече. Всеки мислещ човек веднага ще се сети до какво води това.

63

Реалист

преди 1 година

Потресаващо незнание какво прави БНБ и какво се работи там. Реалността е, че там заплатите са безумно ниски за работата, която вършат. Примерно 2229 ЩЕ Е заплатата на ИТ специалистите и счетоводителите с висше образование, които са около 90% от "поддържащия персонал". Откровено нарушение на закона за БНБ, както е вече 32 години след 1989 година - заплатите в БНБ да не са по-ниски от средните за банковата система.

62

Анонимен

преди 1 година

С държавните пари е така.

61

bl

преди 1 година

"Но, чудно ми е как така изтича подобна информация по медиите, тове е доста притеснително. Имате ли идея какво ще стане ако в Германия, Англия или САЩ излезе подобна информация?А! Медията ще бъде разкостена от въпроси откъде е информацията." Ами в споменатата от Вас Англия, ако човек заема пост в държавна институция, заплатата може да бъде обществено достояние. Така наскоро стана скандал за неравноправно заплащане между мъже и жени в BBC.

60

Гест

преди 1 година

До коментар 62 ,,Таня,,Ех Таня Таня , от Марс да беше паднала нямаше да правиш сравнения м/у Бг и САЩ ,несъвместимо е.Там е било ,е ,и ще бъде истински капитализъм,а тук турско робство 500г. ,социализъм 16та република ,и сега Псевдо демокрация (Капиталистически Социализъм ,анархия ,или както и да го наречеш няма да сбъркаш )там са събрани мозъците на света,освен това ,никога не са били колония , .,и освен това само ,ако направиш сравнение като брой на население чов.ресурс ,е достат.да спреш

59

Анонимен

преди 1 година

До Таня Танче, прави ми впечатление, че само простотии пишеш бе, душко. Толкова ли ти е малко интелектуалния багаж, или просто си ***?

58

Шоп

преди 1 година

Това са само заплатите.Ежемесечните бонуси не се споменават.И това са възнаграждения на държавни служители.БНБ не реализира обороти и печалби.Единствената и функция е надзор на останалите.Управител на общинска болница взема около 2 хил.лв,кмет около 5хил.лв.Явно банковите ДЪРЖАВНИ служители са по-специални.

57

Искрен Вълчев

преди 1 година

интересно защо не обявяват какви наказания ще има за тия същите чиновници, ако сгазят лука .. или за над милион няма закон ..

56

Ужас

преди 1 година

Тези "хора"срам нямат ли?

55

Анонимен

преди 1 година

Бай ти *** пак завижда, попържа и брои парите на хората. А вие каква заплата искате да има? Даже е много малко. За най-отговорния пост във финансите на държавата ни, а може би и въобще. Държава, която произвежда почти 200 млрд лева БВП годишно. В чужбина за сектора на финансите си нямате и идея какви заплати се дават. А това дали си върши добре работата е друг въпрос. Ако не я върши, се маха и идва друг. С трици маймуни не се ловят!

54

Анонимен

преди 1 година

мауееетоя още малко и ке зима заплата на негор футболис у лудогорец

53

Асан

преди 1 година

Що са му 23 бона не може да ги изхарчи :)))

52

Анонимен

преди 1 година

До Shark. Ти наистина сиИдиот, който си знае неговото и друго не го интересува. Аз го разбирам, но ти очевидно не разбираш какви глупости пишеш.

51

Shark

преди 1 година

До 52. Анонимко, това, което си копна поне разбираш ли го. earns the salary prescribed for that level (US Dollar 226,300, as of January 2022). Това е заплатата от преди 1 година, схващаш ли? А тук се обявява заплата за бъдещ период!! Не се прави на отворен и не смей на обиждаш хора, които не познаваш!!!