25

Писна ми

преди 1 година

Къде са времената в които лекарите бяха лекари и не ни обвиняваха затова, че сме болни и ги търсим, за да си работят работата

24

д-р

преди 1 година

Заради RSV епидемията в САЩ лекарските организации в САЩ искат Байдън да обяви извъндредно положение, и там е много зле. И в Западна Европа. При нас има и други работи, за щастие не толкова случаи на RSV, там бързо се стига до бронхиолит и се MPE ЯКО.

23

Анонимен

преди 1 година

Има ваксина за грип и за RS. А за ковид -над 6 годишна възраст. Да са се ваксинирали!

22

Анонимен

преди 1 година

Грип =инфлуенца. Има тип А и тип В. Отделно ковид 19 е налазил децата, нали са неваксинирани. Има и RS вирус в момента. Места няма. Лекарите изнемогват. Това е положението!

21

Анонимен

преди 1 година

Какво значи българинът е свикнал някой да се грижи за него и няма пациентска култура? България е в челните места по смъртност.Това пак ли е от липса на пациентска култура или е от липса на адекватна лекарска помощ??? Като на някой му е болно детето с ракия и мас ли да го лекува? Тия удръжки за здравеопазване за кво ги удържат изобщо като човек се моли само да не му се налага лекар.... Като иде човек на преглед и само в ръцете го гледат! Търговци на здраве!

20

Анонимен

преди 1 година

Забравих да кажа от толкова много чакане на Запад за преглед, дори и да си имал по-леки симптоми след престоя с толкова много болни си тръгваш много по-болен. Затова при лека настинка много чай, черна ряпа с мед, парна баня с лайка и хлебна сода, жабурене на гърлото , парацетамол или ибопрофен, витамин С цитруси. А най -новото е ление по телефона и само за да не се явиш в кабинета ти изпращат рецептата до близка на твоя адрес аптека , от където ти носят лекарствата до вкъщи срещу заплащане.

19

Даката

преди 1 година

Стига сте давали примери с чужбина.В момента съм в болницата в Бристол / Англия с дъщеря ми и всички сме с ковид.Не се изписват никакви лекарства за лечение.Доктора ми каза, не даваме антибиотици за вирусни инфекции, имунитета трябва сам да се справи.И лежим си тук 3-ти ден, хората ни хранят като в хотел и чакаме имунитета да се справи.Иначе Петъка бяхме в спешното и чакахме 6ч да видим лекар.Пълно е с болни деца, някакъв грип Имфлуенса А и доста ковид, който минава леко.Не се тревожете.

18

Анонимен

преди 1 година

Честита промяна, нека тези родители пак да гласуват за Кирил Петков!

17

Анонимен

преди 1 година

На Запад имат пациентската култура да чакат 3 месеца до среща с пакистански лекар. Този менте лекар пак прави пропаганда срещу антибиотиците. В Британия умират деца, защото такива като него им дават ибупрофенче за всичко.

16

Анонимен

преди 1 година

Навсякъде в Европа детските отделения са препълнени . Ковид и инфлуенца. Кошмар! Децата са неваксинираните и сега са болни.

15

Мозък в болничен

преди 1 година

Веднъж лежах с детето в Пирогов, на съседното легло сложиха някъв арабин бежанец на 17 години, смръдлив, мръсен, с набоцкани вени. Сложиха го в стая с три жени с три болни малки деца. Мъжа ми дойде и си ни взе да си спим вкъщи и секунда не можех да стоя легло до легло с тоя, още повече през нощта. След това пак ми се наложи да лежа, отидох си в частна болница и това е, чиста работа.

14

Мозък в болничен

преди 1 година

Направих допълнително здравно осигуряване на детето, плащам го с великите "данъчни облекчения" за дете от 600лв. Ама като се разболее, директно на частно, плащам по 50-70лв за преглед, отделно изследвания, отделно лекарства. Всяко боледуване излиза около 150-200лв без усложнения, ама застрахователите плащат.На държавата не разчитам отдавна, личната само за болнични и бележки за градината я ползвам.

13

Ужас

преди 1 година

И това на фона на двойно увеличение на бюджета за здраве?!

12

Анонимен

преди 1 година

Ако си мислите , че на Запад ще ви прегледат веднага в спешен кабинет и няма да чакате се лъжете. Това ,което виждате е същото като в чужбина. Стоиш и чакаш най-малко 1 час. Бърз преглед имаше само при комунизма, но тогава децата бяха обхванати още в у-ще с училищния лекар и зъболекар. Само вече можем да мечтаем за такова обслужване, а западняците въобще са и нямали подобни екстри.

11

Анонимен

преди 1 година

Нали искахте капитализъм докторът има да изплаша кола хибрид, апартамент, жена либовница детето 2 фоня за 5 бона Човекът му трябва пари, те го занимават с внимание да ви ообръща Да не е психолог То и там се плаща на час

10

Чоко

преди 1 година

И Джи Пи-тата са хора. И те имат нужда от почивка по празниците. Това, че децата се разболяват поголовно по празниците е ясно много отдавна за съжаление.И моите като бяха малки непрекъснато кашляха и се сополивеха през зимата. Просто се въоръжаваме с търпение и с прости селски лекове им помагаме. Разтривки с мас и счукан хинин, чайове а при особено висока температура, течен аналгин. Повярвайте си и не тичайте при лекарите при най-малкото неразположение.

9

Селянин

преди 1 година

Безполезните търтеи без които може искат почивка само за тях, хората които вършат истинска работа - животновъди, лекари, водопроводчици - 24/7, за да слугуваме на търтеите. Ами ако не щем, какво ще ни направите, ще ни уволните ли? Е па добре :)

8

Бигот

преди 1 година

Е нали искате да има много почивни дни, да се веселят хората, на ви сега

7

555

преди 1 година

За преглед на детето ми редовно плащам по 50 лв в Бургас... няма как всеки път да ходя до личния лекар и да взимам направление за безплатен преглед. Родителите знаят, че децата се разболяват през уикенда и състоянието им се влошава бързо... т.е. трябва преглед веднага. Децата тр да бъдат освободени от платени прегледи, щом родителят е здравно осигурен.

6

Анонимен

преди 1 година

Този лекар ли е въобще...За хипократова клетва чувал ли е? Какво значи "българинът е свикнал вечно някой да се грижи за него"...Що за невероятна наглост от представител на лекарското съсловие....Всяка година ви скача процента на финансиране и все ревете за още и още а файда няма...Ненаядохте се а умират родилки ори рутинни операции, разменяте бебета и какво ли не още...