47

Анонимен

преди 1 година

Още от сега Сме пуснали това хоро.Кънти якооо .Ще го пускаме чак до сутринтааа .Хайде , кой ще дойде при Нас , да иска да му платим !?

46

Анонимен

преди 1 година

И освен това тия неща нямат никога край - когато изтекат авторските права на създателя на нещо, почват авторски права на изпълнителите и така до Второ пришествие. Щото музиката на Моцарт е без права, ама да пуснеш изпълнение на Берлинската филхармония и вече плащаш. Така всеки от нас трябва да стане един човек-оркестър и сам да си свири и пее.

45

Анонимен

преди 1 година

До Петър: Каква заплата, бе човек? Дико Илиев отдааавна си е заминал от този свят. Това че наследниците му или който и да е там прибира пари, не е точно същото. А и колко десетилетия хорото е част от Новата година на българина? Никой досега не каза "гък" и сега изведнъж се сетиха, ама пък точно когато трябва да празнуваме. Как пък няма нещо положително и приятно!

44

Петър

преди 1 година

Чакай сега, не е ли нормално, като работиш да получаваш заплата? Ами те творците, така получават заплата, от авторските си права!

43

Х А К

преди 1 година

Като имаме настроение и решим да играем , ще Си свирим с уста и пак ще Си направиме КЕФА !!!Кой ще Ни спре ???Важното е да не нарушаваме обществения ред , и да спазваме общоприетите норми на поведение !!!!!ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2023 ГОДИНА !!!

42

Колкото и да

преди 1 година

е авторско, Дико Илиев е ползвал български народни мотиви, така че е спорно. А музикаутор са изедници.

41

Анонимен

преди 1 година

Еййййййй, ама как решиха да изпраскат новината за авторските права баш преди Нова година. Може би щото трябва да е гадно на хората на празника. Едва ли въпросът с авторските права е отсега - що Мюзикаутор не го съобщиха, да речем, лятото или преди два-три месеца? Ами чакаха Новата година да настъпи и бааам! - на ви сега Дунавско хоро!

40

Каракольо

преди 1 година

Хубаво де той човека царство му небесно се е пренесъл в отвъдното през 1984 г . Кога мюзикаутор бяха създадени ,кога успяха да му купят правата на човека и от кого ?

39

Анонимен

преди 1 година

Хората са Тези които поддържат културното наследство на даден НАРОД ! Имаме Си и традиции и ОРКЕСТРИ ! Министерство на културата не трябва да бъде в тежест и да налага разни такси .Това е Национално богатство ,което произлиза от НАРОДА , а не от някои си чиновници на държавна хранилка .

38

Анонимен

преди 1 година

Музика у тор ... ???

37

БЪЛГАРИН

преди 1 година

Ами точно заради такива смукачи - българското ще се затрие ... ???По площадите ще се чува чужда музика ,но не и българска .СРАМ И ПОЗОР .Много жалко .

36

анонимен

преди 1 година

До ГТ е написана за българската армия ако не знаете , вече да знаете

35

Мен

преди 1 година

Музикаутор - две думи чуждици в едно. Да си забраним традициите направо. Ама може ли да си го тананикаме наум докато подскачаме мълчешката. Тя и зарята е авторско право на Тесла. Дайте да и махнем светлините, да остане само гърмежът. Много смешно четиво!

34

Анонимен

преди 1 година

чакам частната фирма дами заведе дело че пускам НАЦИОНАЛНИЯ хим и да ги дупкам кат зайци ... мишкари

33

Анонимен

преди 1 година

Тея музикаутор и другите .кви беха ..разписаха мн музиканти УЖ да им дават пари и НИЩО ! Прибират си парите за тях и понякога на някой техен близък.

32

Ал Ди Меола

преди 1 година

Заради тези от Музикаутор няма да видим скоро Ал Ди Меола скоро в България, а вероятно и други изпълнители.

31

Анонимен

преди 1 година

Хахахаха, колко мъка има по тоя свят! А да дишаме или и за това има авторски права? А за мигането?

30

Анонимен

преди 1 година

Ако не се лъжа, според българското летоброене сега сме 7532г. Така,че 2056г. отдавна е минала. Слушайте си спокойно Дунавското.

29

Весел

преди 1 година

Ще си го пусна ама на 01.01.2057г. ....тогава може да я нама тази държава и правата да са free

28

до 25

преди 1 година

Ще се изненадаш но ДА. Качвах в тубата едно виде, в което ми блъсват колата отстрани, видеото го блокираха защото от радиото се чува за малко част от някаква песен. Трябваше да обработвам видеото за да заглуша песента.