97

Анонимен

преди 1 година

ДЪРЖАВА КОЯТО СИ ОТСВИРВА БОГА БОГ ДАЯ ПРОСТИ

96

БГ традиции

преди 1 година

По времето когато България е била държава, храма е имал светлик от където слънцето огрявало лицето на богинята майка. Един ден в годината, слънцето не огрявало лицето на богинята/умирало. И така три дни. На третия ден, хората се събирали и всеки си пожелавал нещо: Бъдни вечер.Те чакали изгрева и слънцето да огрее отново лицето на богинята: Коледа!Започвало тържеството което продължавало седем дни.

95

Анонимен

преди 1 година

Хайде стига преигравайте! Никой не е длъжен да ходи на богослужения и литургии. Вие дето сте отишли, заради богослужението ли отидохте или да гледате кой не е отишъл? Журналистически номера-да създават интриги...

94

Хюго Бос

преди 1 година

Жалки!

93

Анонимен

преди 1 година

Преди 1100 години извинявам се, правописна грешка.

92

Анонимен

преди 1 година

Българската православна църква е най-старата народностна църква в Европа, призната е с ранг на патриаршия преди 1300 години - през 927 г, първата патриаршия след античните в след античните в Рим, Константинопол, Александрия, Антиохия и Йерусалим. Светата БПЦ е определила богослужебен календар, който казва на кой ден какъв празник се почита, а тук излиза един анонимник и започва да ръси "мъдрост" за православни и католически празници. Не богохулствайте на светия празник! Светли празници на всички

91

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 94Ти какъв си православен или католик :))) Ако си набожен католик си е твоя работа, на мен не ми пука :))))

90

Анонимен

преди 1 година

Дебелака борисов нямаше ли го само той се кръстеше по телевизора богохулника му с богохулник

89

Анонимен

преди 1 година

На архиерейската вечерня в Габрово бяха кметицата и зам.-кмета от ГЕРБ и областната управителка от ПП. Службата беше много хубава, говорим за песнопенията и проповедите, разбира се, политиците се преструваха на скромни, все едно са част от народа :)

88

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен: ...не че ми пука за всякаква религия :))) - ___ - види се освен това, не ти пука и липсата на собствената ти култура!

87

Анонимен

преди 1 година

Ако некой дедо поп ми се помоли, може да повярвам в бог :))) Но тука сте такива лицемери, че не е истина просто :)))) Били православни, обаче празнуват католическата Коледа......смешно отвсекъде :)))))

86

Чук и Гек

преди 1 година

Ай стига модерна демагогия! Всички, които сте над 35 години знаете Дядо Мраз, Баба Зима, Снежанка, Ловеца и Седемте джуджета! Коледа е католик, следователно - джендар! Както и Хелоуин!

85

Анонимен

преди 1 година

До Муахаха: ...и Налузи Малката Шапчица!! - нарича са "кипа" бе!

84

Анонимен

преди 1 година

Ееми и бог ще отсвири Бг и то се вижда

83

Анонимен

преди 1 година

Католици ли сте или православни, питам просто, не че ми пука за всякаква религия :)))

82

Анонимен

преди 1 година

Слугите на Антихриста нямат място на Божията литургия!

81

Анонимен

преди 1 година

Според европейските директиви Коледа е ***, дискриминационна за другите религии. Нашите марионетки просто следват директивите. Говeдaтa плащат данъци за техните заплати и мълчат.

80

от КАРЛОВО

преди 1 година

В СЪБОТА ТУК Е ПАЗАРЕН ДЕН > " и аз бях там и аз участвах " НАД 90 % ОТ ХОРАТА СТАРЦИ ДЕТО ИМ ОСТАВАТ 10 ГОДИНКИ, А ТУК-ТАМЕ МЛАДИ ЖЕНИ, ВСЯКА ОТ КОЯТО ВОДИ НА КАИШКА МАЛКО КУЧЕНЦЕ

79

Истукан

преди 1 година

Войната в България е между ГЕРБ, ПП, БСП и Радев. Докато са в конфликт, няма да присъстват на такива събития.

78

за невежите тук!

преди 1 година

Доста отдавна, още през комунизъма, беше направена следната промяна: През 1968 г. Българската православна църква преминава към Григорианския или наричан още "поправен Юлиански" календар със специално "Послание до клира и всички чеда на Българската православна църква". Всеки, който помни онези времена знае, че такава промяна беше невъзможна без разрешението на Москва и от там блгословията на БКП! Имали са някакви съображения! Бях студент 2 курс.