59

Анонимен

преди 1 година

При 85% инфлация, бедните пак ще го правят вятър.

58

Сополан великолепнот

преди 1 година

Ние сме най дoлнътa индийска сacта

57

По въпроса

преди 1 година

тюрки ли сме?,, Прабългарите"", кутригури и оногундури са тюрки! Когато Османската династия завладява, сегашните ни земи, ги кръщава - Румелия. (земя на римляни)! Армения, си е-Армения, Египет, си е-Египет....

56

Турците

преди 1 година

имат 3,4 пъти по-висок стандарт от руснаците!

55

абе

преди 1 година

тогава да отиваме там да работим :)

54

Анонимен

преди 1 година

Удари ги нашите от земята. Толкова време и енергия загубиха в НС и накрая нищо. Когато е за техните заплати много бързо и единодушно вземат решения. Лицемерието е пълно.

53

Анонимен

преди 1 година

До Реалист . . .В България минималната заплата ако е вдигнат с 30 % при инфлация от 15% и стане 900 лева , българите дали ще забогатеят, ако на всички останали не им вдигат заплатите...

52

Анонимен

преди 1 година

Споко другата година инфлацията ще е 185% и ще им вдигне заплатите с 200%, а като минат изборите, ще дойде и хиперинфлацията. Да викнат другаря Гечев да ги посъветва как средната заплата става 30 хиляди , които се равняват на 10 долара

51

Xa, ga видим cя!

преди 1 година

Шe яge ли Xacaн бaницa или нямa ga яge?

50

Анонимен

преди 1 година

До 47 - по твоята логика, в Норвегия трябва да е най-евтино, но май не е точнобтака. Високите доходи са много хубаво нещо, никой не спори. Но те трябва да идват не от печатането на с нищо необезпечени пари и наливането им в икономиката, а от производството за износ, което вкарва свежи пари в държавата ти и повишава общия жизнен стандарт. Високия жизнен стандарт води до восоки цени на услугите и сравнително ниски на масовите стоки.

49

Анонимен

преди 1 година

Я ми кажете примерно ако направят минималната заплата в България 1200 лева от другата седмица какво ще ви стопли вас при положение, че на всички е ясно, че минималната заплата не значи нищо. Не вярвам някой от пишещите тук да получава по-малко от 1200 лева.

48

Анонимен

преди 1 година

Това не им се случва за пръв път. Тази турска лира се водеше нова турска лира, а старата беше с много нули които премахнаха, ама както е карат и новата трябва да стане стара.

47

Анонимен

преди 1 година

Класи1ческа лъжа за поддържане на ниски доходи е, че вдигането на доходите повишавало инфлацията. Истината е точно обратната - ниските доходи водят до по-висока инфлация и световния опит го е доказал многократно. Обяснението е пределно ясно - при ниските доходи има по-малко купуване на стоки и за да запазят печалбите си, бизнесмените вдигат цените, докато при повисоки доходи има по-голям оборот и с по-ниски цени имат по-голяма печалба.

46

100 % TURK

преди 1 година

Не завиждай,*** азиатски.

45

Азиатския идиот

преди 1 година

Вдига заплатата, но на приказки, догодина ! Вдигане може и да няма, но и да има слуховете за вдигането ще са изяли два пъти самото вдигане чрез Велика Турска Простотия и вековната османска инфлация .!.

44

Анонимен

преди 1 година

Това е класическа негативна инфлационна спирала, която се учи още в първи курс по макроикономика. Имаш висока инфлация. Повишаваш доходите с двуцифрени числа и народа ти се кефи. После инфлацията става от двуцифрена, трицифрена. Понеже ти си много печен и ги глъмееш нещата, решаваш да оправиш работата и утрояваш доходите.и тогава на хората ще им е по-евтино да горят банкноти, вместо дърва. И излизат на улицата да те търсят, за да те обесят на някой клон.

43

Анонимен

преди 1 година

Ердоган е разбрал, че високата инфлация се бори с високи доходи, а с ниските доходи все едно, че наливаш бензин в пожара в опит да го изгасиш.

42

Анонимен

преди 1 година

55% е за 6 месеца, а за 12 месеца имат 100% повишение, при 85% инфлация. Забогатяли са с 15% за една година.

41

Анонимен

преди 1 година

Сега погледнах, че турската лира през 2018 година е била 43 стотинки, а днес е 10 стотинки.Тоест за 4 години има 400% обезценка.Все едно да ви кажат, че от утре еврото става 8 лева

40

Ха

преди 1 година

Аз помня как и тук растяха заплатите. И то не с 55% на година ами на месец. Помня и един долар колко струваше. После в някакъв момент се наложи да махнем 3 нули да не носим по една тетрадка листове в портмонето. А да, помня че и от етикети нямаше смисъл защото от сутринта до вечерта вече цените не бяха актуални. Та да се върна на мисълта си - нищо хубаво няма в 55% ръст на заплатите.