94

Бате Иво

преди 1 година

Та капитанеДа продължимИ хората работещи в тях съм сигурен че са в пъти по запознати с темата от тебНарочно ти казвам само капитанеЩото лично според мен като си сложил тов име срамиш паметта на велик българинА това че си русофоб и евроатлантически ориентиран в кавички си е твой проблемМежду другото без олово нищо не ставаНе е икономически оправдано да е само бетон

93

От бате Иво

преди 1 година

До капитан ПеткоКапитане и къде са тия бункериДемек искаш да кажеш че магистрала Тракия е опаснаЩото ядрено сметище в България има в баира между Нови хан и ЧукуровоПо новому ГаберНИИИЯЕТака го пишех в пътен листМоже и да не се казва точно такаЗа да влезеш ти трябва или специален пропуск или танкЕвентуално голям булдозерНо лично мнение става за малки количества отпадъциОт това което съм видял и впоследствие от разговори по тематаИма в България рентгенови лаборатории

92

Бате Иво

преди 1 година

Честно казано много ми е чудно защо ще купуваме руско ядрено гориво от американска фирма със седалище в Швеция вместо директно от руснацитеСпоменавам Швеция защото така е написано името в статиятаМежду другото за първи път чух за Уестингхаус навремето когато като лапе гледах Терминатор едноЯвно Джеймс Камерън не го е споменал случайноЛично мнение няма да произвеждаме ток а ще обогатяваме уран за бомбиКъдето са намесени американци не е чиста работата

91

Довиждане половин бг

преди 1 година

За информация застраховката за ядрена вреда покрива 96 милиона за всички вреди (смърт, здравословни и имуществени), оттам нататък, всеки да се спасява. Аз лично ще разпродам каквото имущество имам до 2024 и към терминал 2.На краварските поддръжници дето го натвориха това безобразие, дано не стигнат за вас йоните таблетки!

90

Бау

преди 1 година

Яко! Защо ми се струва, че след някоя и друга година някой от нашия управляващ елит ще трябва да се влачи по корем в Москва. В резюме без излишно словоблудство - приключихме с ядрената енергетика и възможността за строежа на нови мощности. Приравнени сме с бедуините.

89

Тихомир

преди 1 година

Само дето договора с Уестингхаус не коментира съхранение на отработено ядрено гориво, а руснаците си го прибираха. Къде ще ги денем тия хиляди тонове уран не знам. После пак никой няма да е виновен.

88

Да!

преди 1 година

Това е началото на края за 5ЕБ на АЕЦ! 2024-2025г. ще разберете защо.........! Който има акъл и се интересува дейтайлно, ще разбере и сега!

87

Нов

преди 1 година

Със САЩ самолети купихме, сега ядрено гориво кипихме , защото не ясно дали става за АЕЦ Козлодуй и на каква цена.А отработеното ядрено гориво , какво ще го правим . Министъра търси къде ще го зарови.Ще ни закопаят ,както САЩ ни закопа с ТЕЦ Марица.

86

ЯМБОЛИЯ

преди 1 година

Добри неща пред Коледа.

85

Анонимен

преди 1 година

Е нали бяха русофили, как така русофили подписват 10 годишен договор с Уестингхаус! Е как стават тия работи или ще се прави експеримент дали може Уестингхаус да се справи, ами ако не се справи какво става?!

84

ЩЕИМАНАРОДЕБСЪД

преди 1 година

До Браво!Не е лошо редовно да си пиеш хапчетата!АЕЦ ТЕМЕЛИН РАБОТИ С РУСКО ГОРИВО!А КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА НА ЯНКИТЕ АКО РУСНАЦИТЕ СПРАТ УРАНОВИТЕ ДОСТАВКИ ДО САЩ?ЩЕ ВИКАТЕ ЛИ БРАВО?ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ ОТ ФАШИНГТОН ЩЕ ДОСТАВЯТ ЛИЧНИ ВЕЛОГЕНЕРАТОРИ И ЩЕ ВЪРТИШ ПО ЦЯЛ ДЕН ДОКАТО ГУШНЕШ БОСИЛЕКА!УРА ФАНИ МЕ ЗА ----

83

Анонимен

преди 1 година

Това гориво е скъпо менте, най-много да си прецакаме реакторите , росатом ще отреже за подръжка и те така а, и ще трябва да складиране сами отработеното гориво абе гении няма що.

82

Анонимен

преди 1 година

До 88.Напразни надежди.Има и други системи,който си приличат като англосахсонската и тази на чухче,в Северна Корея.В тях властта се приема по насдлство.А има и такива който са противоположни,САЩ и Куба.Има и смесени Китай и Русия.А нашата е на наши и ваши и никой не ни взима на сериозноТа колкото печелим и сега,толкоз ще спечелим и в бъдеще.А МОЖЕ И МНОГО ПО-МАКЛКО.КАТО СА ТРЪГНАЛИ РАБОТИТЕ,СЛЕД ДЕСЕТИЛЕТИЕ,ДВЕ МОЖЕ И ДА НИ НЯМА НА картата на СВЕТА.Та помисли преди да пишеш.

81

Анонимен

преди 1 година

До 88.Напразни надежди.Има и други системи, който си птиличат като англосахсонската и тази на чухме, в Северна Корея.В тях властта се приема по насдлствоА има и такива който са противоположни,САЩ и Куба.Има и смесени Китай и Русия.А нашата е на наши и ваши и никой не ни взима на сериозно.Та колкото печелим и сега, толкова ще спечелим и в БЪДЕЩЕ.А МОЖЕ И НЕГО ПО-МАКЛКО,КАТО СА ТРЪГНАЛИ РАБОТИТЕ, СЛЕД ДЕСЕТИЛЕТИЕ ДВЕ МОЖЕ И ДА НЯМА НА картата на СВЕТА.

80

Анонимен

преди 1 година

До тези дето твърдят,че няма опасност от кръстоската в Козлодуй. Но аз не съм убеден,че казват истината,поради простата причина, че аварията в Япония с реакторите на Уестинхаус е непоправима и е факт.Въпросът не е само в горивото а и в технологията.А с ядрения синтез"шеги"не бива.Слава Бога, че досега ни е опази от сериозна авария в Козлодуй,но от сега нататък,ако ние сами не успеем да се опази и Той не ще може.Казано е:- не кради,не лъжи и т.н... за да не страдаш.Но кой от кастата не го прави?

79

Анонимен

преди 1 година

Надявам се че като истински съюзници на САЩ вече сме предплатили "ядреното" гориво на Уестингхаус за 10 години.... а защо не и за 100??? Така се прави бизнес, едни печелят други гукбят, еееееееееее ама сме съюзници нал тъй???

78

След като

преди 1 година

изчетат коментарите тук, очаквам утре всички от АЕЦ-а, да подадат молби за напускане!

77

Анонимен

преди 1 година

Да живее новата Студена война! Всеки трябва да храни доминионите си и колониите си, за да се съревновава с врага. Отново ще има конкуренция между Запада и Русия и всички ще спечелим от тази конкуренция. Ще се съревноваваме, коя система е по-добра и в коя система хората живеят по-добре.

76

За това

преди 1 година

В България, референдуми няма да има! Защото всеки е специалист по всичко!

75

Анонимен

преди 1 година

Работниците от АЕЦ Чернобил вече ги умориха от смях. Работниците от Фукушима умряха от смях. Целият свят им се смееше, че са експериментирали с реактора и че Япония е построила ядрена централа на брега на океана и е сложила дизел-генераторите в мазето. Хахах.