32

Даола

преди 15 години

Китай е държавата, която направи гигантската крачка последните 10 години! И прекрасното шоу при откриването на Олимпиадата показа много неща! Е 100 милиона са много пари, но пък китайците гонят милиард и половина , така че всеки е бил лишен от ..... сметнете колко ... мисля една шепа ориз.

31

Svetko

преди 15 години

nai-posle edna po-normalna statiq...

30

boneva

преди 15 години

Олимпийските игри винаги са били в центъра на събитията! От 1896 до сега, с малки изключения по време на Втората световна война, игрите са били спорт, култура, политика и без скандали не са се разминавали. Това, че Китай е домакин на игрите не променя идеята за това, че спорта ще е в центъра за известно време. Разбира се, не е както в 1904-та, когато игрите са продължили около 6 месеца! Миша не предизвиква у мен никаква мъка по отминалото време на социализъма и пролетарските бригади. Нито пък отлитането му ще ме разплаче! Игрите са интересни, има награди за спортистите, а не е като през 1900г, когато за повечето спортисти наградите са били портмонета и дъждобрани. Аз си спомням бегло игрите в Москва. Просто съм била на 3 ненавършени. Но ясно и с много енергия се изпълвам като си спомня игрите в Сеул (1988), когато бяхме залепени буквално за телевизора и със сълзи на очите крещяхме за Донкова, Костадинова, Марков, Богомилова, Френкева, Дунавска... На мен не ми представлява проблем и в 5 сутринта да гледам състезанията, в които участват българските спортисти, които държа да отбележа, тренират при ужасни условия и при нулеви средства. На същите нееднократно им е предлагано от други страни да се състезават под техен флаг, а те все още не са го направили! Олимпийските игри, независимо къде се превеждат (а трябва и у нас да се проведат поне веднъж) са събитие, празник, политически и икономически изгодни. .sportandlife.net

29

преди 15 години

Китай похарчил 100 милиона за шоуто. Щяха да са по-полезни на народа, не смятате лиНа гол тумбак - чифте пищовиНапъните на тоталитарната държава да докаже на света, че е велика и не отстъпва на капитализма, но това е жалко хвърляне на средства в неправилна посока

28

преди 15 години

Според мен Китай се представя страхотно.Като се започне от наистина великолепното шоу при откриванет.Беше...думи нямам.Все пак това е Китай,която има невероятен бум в икономиката през последните години и не знам защо всички си мислят,че е в 5-та глуха.До 10 години се очаква да е 1-ва сила,ако вече не е.САЩ дали щеше да я направи така Олимпиадата?А относно горенаписаното есе,харесва ми.Но наистина не е ли крайно време да се откъснем от този мелодраматизъм на соцрежима.Визирам най-вече последните 2 абзаца.А за часовата разликатвърдението е супер глупаво.Как става номера на всяка точка по света да им е удобно?А и както някой друг каза,Азия е 4 милиарда!

27

дикобраз

преди 15 години

авторе не споменаваш 1936 г. първото тв предаване на земята /контакт-сигорни уивър/ и победата на джеси оуенс в сърцето на хилядолетния райх

26

преди 15 години

e goljamo sqdene ,goljamo chudo..choveka prosto iska da kaje, che kogato njamash nishto i malkoto koeto ti se dava e zipqlneno sqs osoben smisql..kakvo tolkova ima da se komentira...socialiqm ,komunizqm..kapitalizqm.. i togava kakto i sega ima i hubavi i loshi neshta..nishto v toja jivot ne e samo cherno i bjalo...i az si posmnjam kak chakah s netqrpenie melodija na godinata kato bjah dete ,no tovane mi prechi da se nasladja izcjalo na udovolstvieto da moga da otida na concert na Bob Dylan predi mesec..vsichko e etap v jivota ..ili vzimash i davash maximuma ili mrqnkash kolko si precakan ot dqrjava ,politika, ikonomika,amerikanci ,rusnaci...vseki si pravi izbora sam..i si plashta cenata..

25

Back to the future!

преди 15 години

Евала на 24! В Бъдещето му е майката!

24

преди 15 години

Омръзна ми от хлипащи по романтичното, социалистическо минало автори. Стига сте гледали назад, стига спомени, стига сте живяли в и с миналото. Цялата ни художествена литература все миналото описва, все по миналото се прехласва, все какво е било описва, но не успява да надрастне настоящето и да погледне уверено в бъдещето. Миналото си е минало и точно това му е хубавото - никога няма да се върне отново. Сега има други ценности, други интетеси, друг живот, други правила. Който мозе да се адаптира ще се наслаждава и сега на живота, ко=йто не може ще реве колко е неразбран и неоценен.Всички, които са се блажили от онзи режим (особено псевдо-научни и псевдо-артистични среди, които Политбюро силно ухажваше) вечно с умиление си спомнят колко било прекрасно да те викат с гонг да ядеш. Моля, авторите да гледат напред и да не насажат непрекъснато у народа представи за красивото социалистическо минало. Най-малкото, защото докато авторът е бил благодарение на съмнителните артистични и певчески данни на майка си на почивка по станциите, по-голямата част от народа е бил във фабриките и е блъскал като роб, за да изпълнява петилетката.

23

У.27

преди 15 години

Е това написаното беше голяма глупост. Олимпиадата не е само футбол, тенис и снукър. Всеки спорт по света се комерсиализира, защо и тук да е изключение. Но важното е, че пак има драми, изключителни победи и рекорди. Тръпката си я има. Който му се гледа спорт, ще гледа. А такива смешници като автора много ме дразнят. Натрапва ни личното си мнение и то с благородната мисъл да откаже хората от Олимпиадата. Гледай си Аполонията с чаша кола в ръка и мълчи!

22

проп

преди 15 години

алба по младост (детство)ама е готино! Така го видам (видах) и а.

21

Mac

преди 15 години

Поздравления за автора! Отдавна не бях чел нещо толкова добре написано тук, а още по-отдавна не бях мислил да напиша коментар!

20

мечето миша

преди 15 години

Ама после като дойде мечока с големия патлак.Малко нанагорно ти се видя,а Василе?

19

333

преди 15 години

Василчооо, не се прави на естет и мисия.Хора си има за всичко, ти като не искаш олимпияда, превключи на друг канал.Така де демокрация е сега, ако не си разбрал. Ако си преситен от спорт гледай друго, но защо се опитваш да манипулираш?

18

преди 15 години

Колко пъти го прави с мечето Миша?Еее как беше,а?

17

кокошка

преди 15 години

Ставри,май доста си се поувлякъл,четейки Фройд.Мечето подбужда към *** точно колкото двугодишен престой в казармата или актови снимки на Азис...

16

Ставри

преди 15 години

Статията е страхотна!!! Но мечето Миша подбуждаше към чист хомосексуализъм. Долу ***.-..

15

Роза

преди 15 години

Браво, Васко Богданов, супер си! И не ги слушай тези, дето само знаят да обиждат. Пиши, това ти е призвание, и си мноооого, ама мнооооого добър в това. Поздравявам те и за материала за Кремиковци /аз му казвам Крематориумци/, въпреки че работниците не спряха да те лаят.Давай все така смело и представяй истината в чист вид, нищо че не е приятна и на много хора не им отърва да я прочетат и разберат

14

Миша

преди 15 години

Васко лъска ли бастуна на мустакатите германски щангистки. явно си бил облажен в соц времето да пиеш кока кола на корем и това капиталистическо питие ти е размътило мозъка.

13

anonimen

преди 15 години

Bylgariq Bylgariq Bylgariq