31

Неделко Миленковски

преди 1 година

Лихвите сами по себе си не са проблем, ако човек е финансово грамотен и си е преценил възможностите, но за съжаление в страната на бързите кредити ситуацията е друга. В повечето случай едно семейство използва едната заплата за кредитите, а другата за всичко останало, което е дълбока грешка и в следващите месеци някой ще прискърца. Хубавото е, че всяка криза и рецесия са чудесна възможност за придобиване на евтини активи, така че за едно ще е брадва, а за други сватба :-)

30

Анонимен

преди 1 година

до 29 Какво искаш да кажеш? Да не спестяваме пари, а да ги вложим в нещо си защото инфлацията расте, що ли? Я ме светни в какво да си вложа парите.

29

Анонимен

преди 1 година

До 28: Инфлацията ще свърши тази работа, да ти ги лупне.

28

Анонимен

преди 1 година

до 27 Ами 30 лева на година се овътрям, но не ги мисля мангизите си дали някой ще ми ги лупне при обир на апартамента ми.

27

Анонимен

преди 1 година

До 26: Така е, но като кажат "лихвите се вдигат" не се прави разлика между лихви по кредит и лихви по депозит. Тази ножица се разширява. Който е теглил кредит ще страда, а който е спестявал? Пак ще страда!

26

Анонимен

преди 1 година

до 24 Даже ако не си на договор депозита ти на месец в банката се топи. Един вид ти удържа банката такса сейф. Аз имам депозит и на месец ми взима банката 2.50. Предпочитам да давам 2.50 на месец, отколкото да рискувам да държа парите си у нас под дюшека.

25

Анонимен

преди 1 година

Взима кредит да си купи телефон от 1000 лева, а заплатата му толкова. Все още се намират такива мaлoумници!

24

Анонимен

преди 1 година

До страха е лош съветник: Всеки ден си гледам лихвата по депозита, но тя не помръдва, стои си само на 0%! Вдигането на лихвите може да е за кредитите, но не и за депозитите.

23

Хоум тъп Ю

преди 1 година

Сега е момента за апартамента!!!

22

Анонимен

преди 1 година

Киро и Асенчо да ги плащат. Може и Бойко от чекмеджето. А може и ковидкрадците Кунчев и Муфтаджийски.

21

Анонимен

преди 1 година

Няма смисъл да държите пари в банка защото парите ви се стопяват с таксите които взимат алчните банкери.

20

До 18

преди 1 година

150к, 2.8%. Обезпечен е с работна заплата. Сега би било една идея повече- около 3.8-4%. Не на всеки може да се предложи. За клиентите с личен банкер, взимащи над определен доход, условията са много по-добри.

19

Журналист

преди 1 година

Крайно време беше банкерите да разберат каква е годишната инфлация в България. ХУБАВОТО СТОЙНЕ. Василка БОТЕВА и МИРОСЛАВ ТОШЕВ. Ако те я пеят, аз ще си мълча и просто ще ги слушам. Ако пък не искат, аз ще им я изпея. да имат предвид обаче, че не съм завършил консерваторията. Нито пък музикално училище или академия по изкуствата. Поздрави за приятелите ми. А те са доста. СЕВДИНИТЕ ОЧИ.

18

Анонимен

преди 1 година

Потребителски кредит от 150хил на 2.5%?! Щом са ти го одобрили явно имаш с какво да го обезпечиш и банката е наясно че има откъде да си ги вземе. На мен ми предложиха 5000евро на 3,95% и беше почти двойно по-ниска лихва от стандартната за банката - здрасти 6,95

17

до 7

преди 1 година

С 2.5 да изтеглиш 100 бона е някакво безумие... 2.5 взима склададжия и то средно добре платен. Преди сума години, когато взимах 5.5, едвам се реших да си купя 4 гаража, че бяха на добра оферта и изтеглих 80к с 1500 вноска. Изплатих за 3 години и край (е, всяка година ми качваха заплатата де). В момента, ако взимаш под 10к, е някакво безумие сам да купуваш какъвто и да било имот, ако нямаш пасивен доход и адекватни инвестиции.

16

Анонимен

преди 1 година

Аз пари в банка не държа, поне да не ме е яд, че с моите пари печели единствено банкерът но не и аз като вложител с 0% лихва.

15

Перниканец

преди 1 година

Удри

14

Анонимен

преди 1 година

Ситюейшъна е факало си мадъра. В Испания приеха мерки с участието на банките в посока улесняване на хората с ипотеки и ниски доходи , да не им вдигат лихвите, да могат да си разсрочат заема и куп други, защото изчислиха че балтията която се задава с лихвите ще ни върне в 2008-2010-та

13

Анонимен

преди 1 година

Имам потребителски кредит 150к- 50к остават, но мога да ги погася по всяко време. 2.8% лихва. Как да го погася, след като фондовете, в които си въртя парите, ми носят средно 5.8%?! Качат ли лихвата, погасявам. Имам и няколко ипотеки- 1.9% лихва ФИКСИРАНА за първите 8 години. И тях мога да погася бързо и лесно, но няма смисъл. Вече да му мислят хора с нисък доход, които са се изхвърлили да взимат разни безумни кредити.

12

Анонимен

преди 1 година

Българинооооо ,Кога ще започнеш да мислиш ?Кога ?Кога ще теглиш една на цялата лъжлива машина и ще бъдеш разумен ?Кога ?Айде сега като ти е толкова акъла да се нагушиш със заеми за жилища и обзавеждане да видим как ще ги плащаш .Видяхте ли защо приказката за банкера е вечна /?-Като е хубаво времето ,ти дава чадър ,като се заоблачи и загърми навън ти казва ,върни си ми чадъра