Ползата, е че се храниш пълноценно, вредата е ако прекаляваш. Както е с всичко, дори с водата и кислорода.
Няма вреди от червеното месо, особено полезно е за бебета и малки деца, както и за възрастни! Яжте си го спокойно, вкусно и полезно!
Ще ядете домашна пържолка с едно кило домашно винце +домашна лютеничка и препечена филийка в това време и нямате грижи!
Да, точно такъв е менахизма на инсулта - ядеж солено, пиеш вода, вдигаш кръвното налягане и - БУМ!
Ям само истинско месо, не си давам парите за боядисани и пресолени мазньочи, картони, нокти и кожи с кимион, продавани за колбаси.
Натрий отрови бля бля, организма ни е доста по-съвършен от колкото го смятате зелените терористи, първо 100 грама луканка примерно е сериозно количество и второ когато солта дойде в повече тялото знае да си поиска повечко водичка, за натриевия глутамат съм съгласен, също месото може да се кисне преди готвене ако не знаете.
Дневната доза сол е 1,5гр. В саламите има 5гр. сол на 100 гр., без да се броят другите скрити натриеви отрови - глутамати, бензоати, стаерати, най-общо изписани като "овкусители" и "окрехкотители", а ако не ги пишат, слагат голям надпис да ни е пред очите - овкусено или окрехкотено месо. Не става за ядене, ще ви убие бавно.
Има връзка между инсултите и солта, натриевия глутамат, натриевия моносулфат, натриевия бензоат и другите натриеви отрови, които ръгат в месото за да стане розово и да ни го пробутват с години. После се чудите що имате високо кръвно, а уж не ядете нищо вредно, даже кафето си пиете с натриев захарат - захарин и натриев цикламат - течен подсладител.
Кои са ползите и вредите от червеното месо?