47

Анонимен

преди 1 година

Не делете хората, намалете цените за всички!, така е справедливо!, както стана с бензина и нафтата!

46

Анонимен

преди 1 година

Голяма битка за гласовете на пенсионерите, бракята и пройдохите. Който е нормален и коректен да превива гръб и мълчи. Южна Корея с помощи ли са това, което са днес? Това ли превърна тях и другите около тях в малки и сега големи тигри?

45

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 39И какво ще гледат? Съседки прехвърлиха 70декара земя по документи на детето на едната и се оказаха енергийно бедни. Нищо, че живеят в една стая заедно и те си прибират арендата. Но се писаха, че са поотделно вдовици. Не ни стигат"инвалидите". Сега и "енергийно бедните" ще ни засмучат. Ако е в пари ще падне ядене и пиене. Ако е в натура ще обикалят къщите да проват "помоща". Както досега с храните.

44

Анонимен

преди 1 година

Който мята 30хил.лв.през прозореца на ало измамници дали е енергийно беден? Баба, дето сина й има магазин или кръчма в селото, и работи на макс енергийно бедна ли е? Баба и дядо, дето децата им са в чужбина и идват и си купуват жилище за 200-300 хил.евро, енергийно бедни ли са? Не знам защо, но само като чуя, че Корни се е развихрила, без да знам още са какво вече съм бесен и не ми се плащат данъци и осигуровки. От дивоотията с различните ставки ДДС до тук ми е дошло. Пълно мазало с какъв ефект

43

НаПиканофф,

преди 1 година

а офшорките,чекмеджетата и комисионните включени ли са в графата "енергийно бедни"?!? Щото пак правите м*а*л*о*у*м*и*я!Вместо да накарате шведите да си плащат тока и водата тормозите наивния български коректен данъкоплатец!Вместо да осигурите евтин ток на българите го изнасяте навън за комфорт на немските пенсии и за комисионни на шефчетата!Вместо да изнудвате бизнеса и работещите що не се хванете на работа и да решите проблема из основи или не е полит-коректно,а и ЕСССР са по-важни от нас?!?

42

хХх

преди 1 година

Заглавието звучи като доклад на Комсомолско събрание! Традиции да го е...! ---)))

41

Анонимен

преди 1 година

Я Корни да даде дефиниция що е то "социален статус" и как това се връзва с доходите...

40

Анонимен

преди 1 година

Вместо енергийно бедни и подобни деления на хората, намаляват се цените за всички! Това е справедливо!

39

От чисто любопитство

преди 1 година

към 39-ти коментар - *** къде живее, че с 1500лв не може да изкара седмицата?

38

Анонимен

преди 1 година

Както вече един човек се изказа вчера- държавна помощ според платените данъци. За програмистите с по 1500лв. месечно плосък данък- голяма помощ. За наглите бачкатори в сивия сектор- плюнка в пликче. За малцинставата- нищо. За пенсионерите според зависи от авоарите, които притежават. Че и майка ми е с пенсия кажи-речи 1500лв., с която и седмица не може да живее, но има 3 къщи в полите на Витоша и 4 апартамента под наем в София и 500к банкова сметка. Да се гледа кой какви авоари има.

37

Анонимен

преди 1 година

хехехе като не спират коментарите, махат гласуването с палчетата, манипулации и цензура във всякакъв вид може да се видят из бг медиите

36

Анонимен

преди 1 година

оня ден гледах по тв за енергийно бедна пенсионерка, тя си стои по блуза в къщи, показват градусите у тях 21... , у нас, без да съм енергийно беден в същото време беше 13 градуса...

35

Защо толкова

преди 1 година

напират за това понятие "енергийна бедност"? Нали има праг за бедност? Очевидно ако си около прага на бедност си освен всичко друго и енергийно беден. Колко милиарда хвърли правителството в заеми за несъществуващи самолети? Защо се пилеят средства така?!

34

Анонимен

преди 1 година

мдааам и пак истински бедните, които нямат и керемидка под която да се скрият, няма да влизат в сметката, тези които са под наем, не са енергийно бедни за държавата

33

Анонимен

преди 1 година

Който има печка (за готвене ), пералня , хладилник , телевизори, компютри(смартфони , таблети , лаптопи , настолни компютри ),климатици , печки за отопление -ТОВА НЕ СА ЕДНЕРГИЙНО БЕДНИ! Мисля че ако се вземат тези горните критерии броя на енергийно бедните ще е само малка част от една особена прослойка които дори нямат натурални актове за домовете си !

32

до коментар 7

преди 1 година

в СОфия е пълно с пенсионери, с имоти на обща стойност над половин милион лева, които обаче реват, че пенсиите им били ниски. Ширят се в апартаменти от средно 100 м2, които трудно отопляват, щото им било скъпо, но въпреки това не продават, щото, нали, да има за децата, които пък обикновено са в чужбина, там плащат данъци, тамошните пенсионери издържат, а ние, работещите тук, трябва да работим за пенсиите на "бедните" им родители. трябва да се въведе критерий за имуществото при даване на помощи.

31

SS

преди 1 година

И аз съм енергийно беден ! Жена ми ( азиатката) не обича студа ! Климатиците в къщи работят денонощно ! Като я доведох в Бг за първи път видя сняг ! Искам и аз помощи ! Тъй де плащам данъци ,а нищо не получавам срещу тях !

30

ПРОСТО ГО СЪЖАЛЯВАМ

преди 1 година

ЕНЕРГИЙНО БЕДЕН Е БОЙКО РАШКОВ, КАК СЕ ТОПЛЯТ 20 ИМОТА? А КОЛКО СТРУВА ВОДАТА В КАЗАНЧЕТАТА НА 12 ТОАЛЕТНИ САМО В ЕДИНИЯ ИМОТ?

29

Енергийно богати

преди 1 година

Има ли?Ако има,то не са повече от 15-20%.Хеле пък по селата забравени от държавата и Бога дори са под всякаква енергийна класификация,оставени сами на себе си.И какво правим сега?Трябва да има политика по доходите и държавата да се ориентира към някакъв национален стандарт за отопление,а не всеки да се спасява според както може.Днеска на газ,утре на дърва,вдугиден на ток,с климатици,с конвектори,на студено,с кражба от комшии и така нататък!

28

Анонимен

преди 1 година

''Доходите се крият '' , да крият се , АМА ОТ КОИ , ОТ ТИЯ КОИТО ИМАТ ПРЕ---МНОГО , И ЗА ТЯХ ЗАКОНИТЕ НЕ ВАЖАТ !Пресните примери от гербаджиите и ДПС , Цветанов , Цачева , ''ЛУКОЙЛ'' , Доган , Пеевски , Костов , Р. ОвчЪ. , и знайни и незнайни крадци на прехода ...