27

Анонимен

преди 1 година

30% увеличение - от 900 лева на 1170 лева. Ау-у колко много.

26

Истината

преди 1 година

Май пак трябва да се припомни, че държавните служители са 97 хиляди, от които 2/3 са в централната администрация и 1/3 са в регионалните администрации. Те са прецакани с намалени заплати заради това поемане от държавата на 100% осигуровките, а не 60%, както е при другите.

25

akud

преди 1 година

с това изявление захариева купува ли си гласове за предстоящите избори или само така си мисля...... :):):)

24

Рамбооо

преди 1 година

Голяма част от държавните служители-живи да ги ужалиш мизерно заплащане. Братята по строежите взимат три пъти повече от тях. Това е лъжа, че чиновниците в България взимат хубави пари. Има хора с под 1000 лв. на месец. Умствения труд е неотценен в България. Един ром на строежа под 70лв. надник не работи....

23

Анонимен

преди 1 година

А хотела подпорна стена ,който проектира твоя съпруг?

22

Анонимен

преди 1 година

Защо има въобще МвнР като на нас всичко ни се казва от големия брат

21

Анонимен

преди 1 година

Пак ли да припоВням : През 2009 г. , държавните служители бяха 340 000 , след 2021 по времето на герб /Баце/ , БРОЙКАТъ Е ''някакви' си 630 000 човека !?!?!?Краят остава , за ВАС !

20

Анонимен

преди 1 година

От МВнР няма никаква файда , да се закрие , така и така , там стоят само за стаж , а И всичките служители са РОДНИНИ !...............МЕРСИ !

19

Анонимен

преди 1 година

До данъкоплатецабсолютно сте прав. щата на външно е толкова раздут, а тия нищо правещи чантаджии ползват огромни привилегии. тука е проблема.

18

Христо Христов

преди 1 година

Да ходят при господарите си на Раковска 124 там да искат пари. И без това не работят за България.

17

Анонимен

преди 1 година

А защо в статията липсва, каква е сегашната заплата, да не взимат като мен 710лв,

16

Анонимен

преди 1 година

ГРОБ първо да формират правителство, после да се грижат за МВнР

15

Анонимен

преди 1 година

Русата с опашката там ли беше? А оная силиконовата?

14

защо

преди 1 година

не ги вдигнахте вие когато бяхте на власт-пала,ундерка

13

Перниканец

преди 1 година

К'ва е тая индексация, ***? 30%??? И скакво са заслужили такова световно увеличение. Тъъпа гербаджийка

12

Анонимен

преди 1 година

Значи от 6 Хил ще станат на 8 Хил.Браво на ГЕРБ. Мислят за народа.

11

Ванчето

преди 1 година

Ми аз имам една позната работи във външно, кара нов джип, има луксозен апаттамент и половината година е по командировки демек екскурзии по цял свят. Бешв казала че едвам е започнала работа там, защото баща и бил на времето във първо главно и ударил едно рамо. Тя не се е оплаквала от заплатата

10

A работа?

преди 1 година

На един дипломат заплатата може да му е 1400 лв ама ако го изпратят на дългосрочна командировка, командировъчните са му от порядака на 3000-4000 евро или долара в зависимост от държавата + личен дипломатически автомобил + осигуровки за семейството ако ги вземе с него + апартамент на разноски на държавата. Тия неща взимат ли се в предвид или ще се вдигне заплатата само на чиновниците в сградата, които никога не ходят никъде в чужбина?

9

данъкоплатец

преди 1 година

Ако съкратят 25% от тези мързеливи и нагли чантаджии, хем ще има да се вдигнат заплатите на тези, които останат, хем ще има хора за частния сектор, а и така ще имат възможност да се изявят, като са толкова кадърни и реват за повишение на заплатите. във външно преообладават жалките връзкари на по мин 45 години, цял живот на бюрцето в прашното кабинетче, кътат си службичката, щото знаят, че извън нея няма да оцелеят.

8

Мхмм...

преди 1 година

Снощи един от МВнР обяснява, че заплатата му била 1400 лв. чисто, пък той бил висшист и владеел 3 езика. Ми *** при частника бе приятел - ще вземаш 2000 - 2500, ама ще бачкаш по 10 часа на ден, 26 дни в месеца.