12

Анонимен

преди 1 година

като питаш арабите 'вие как дойдохте по тези земи', те ти отговарят най-нахално - превзехме ги от християните и евреите и си направихме халифат, това сега е наше. няколко минути по-късно, вече пред телевизия, същите ги виждаш как се вайкат за някакви кръстоносни походи и как евреите им били взели територията (което беше всъщност британска, преди това османска, а преди тях византийска). кой им пречи да създадат палестина?

11

Анонимен

преди 1 година

области, в които палестинците искат да създадат своя държавa..фалшива информация! палестинците получиха тези области от ООН в 1947г. и отказаха да създават държава, всъщност дори още не знаеха, че ясер арафат ще ги прекръсти на палестинци през 1968г. тогава си бяха чисти араби, които искаха там да е ислямски халифат и им беше все тая дали египет, сирия или новосъздадената йордания ще ги управлява. арабите палестинци не искат собствена държава, а само мюсюлмани и халифат. не се заблуждавайте.

10

Българщина

преди 1 година

"Израел превзе Западния бряг, Газа и Източен Йерусалим - области, в които палестинците искат да създадат своя държава, във война през 1967 г."Пропуснат е факта, че Израел превзе Западния бряг и Източен Йерусалим от Йордания и Газа от Египет във война, която водиха арабите срещу Израел.Парадокса е, че арабското население в географското понятие Палестина иска своя държава на на йорданска/египетска територия завоювана от Израел...

9

Анонимен

преди 1 година

Егати тука само генерали и военни експерти Българина от всичко разбира

8

Анонимен

преди 1 година

Че палестинските араби да не би да не са окупатори? Изклаха местното население и плъзнаха из цяла северна Африка чак до Мароко. Арабите си имат място и това е арабския полуостров. Не случайно винаги се е казвал така..Арабия..всичко друго, делтата на ефрат, тигър, Месопотамия, Асирия, Египет, Картаген..все чужди земи с погубени от арабите цивилизации.

7

муспи

преди 1 година

до 6. - По време на войната, там е имало английски войски и Англия искала да ги изтегли за да воюва на огромния фронт. Казвали, че е глупост там да се държи войска, след ката Англия има остра нужда от войска. Евреите и тогава са биле както винаги - владеят света. После се заселват в Палестина, а войските си стоят. Пръв признава Изсраил Сталин, за да може да се отърве от колкото се може повече евреи, и говоримия език в Изсраел става Руски. После евреите си доставят и атомно оръжие.

6

История даге

преди 1 година

Всъщност евреите взеха тези земи от Великобритания .След края на световната война Палестина е английска земя .АПалестинците водени от Ловрънс Арабски-агент на короната нападнаха предателски османците и немците в гръб и минаха на страната на англичаните ,англичаните взеха тези земи с война от немците и османците .Евреите не търпят да са под британска власт и се бунтуват срещу англичаните и водят въоръжена борба.Арабите само гледат.Ако сега не беше Израел там щеше да си е английка колния неква.

5

Анонимен

преди 1 година

3 Израел е създаден след втората световна, включително и от Сталин. Така наречените ти "добри европейци" след втората се налага да се простят с колониите си, което хич не им се е искало, но се е налагало тъй като робовладелският и фашистки строй е загубил войната. Друг е въпроса че самата идея за Израел се изражда тъй като французите им предоставят тихомълком ядрено оръжие, което пък принуждава и арабите наоколо да искат да имат такова. Което пък е предпоставка за дълги малки войни за $ и петрол

4

Анонимен

преди 1 година

В чужда земя се разпореждат и никой нищо не казва и не прави! За Украйна опищяха света, санкции чудесии, за Палестина нищо! Е, кой народ ще хариже доброволно земята си, животът си, родината си! А можеха да живеят заедно в мир и сговор!

3

..

преди 1 година

Изконна израелска земя ,харизана им от добрите европейци ,за да живеят в мир и европейците в Европа и израелците в обетованата земя! Що се отнася до палестинските араби.. от Мароко до Сирия и Ирак де що всичко е араби и бербери все ще си намерят място в тая огромна площ ,която са заели арабските народи! А евреите имат много малко земя!

2

Анонимен

преди 1 година

Палестина беше жестоко обрана.. Там е все едно някой влзе в дома ти и да ти каже .. виж пич, сега аз ще ползвам 3 от твоите 4 стаи, примери се или ще те зстрелям. Много милио нали ?

1

Анонимен

преди 1 година

Доста години окупация и никой нищо. Само имитират дейност, но окупацията си е факт.