37

До 23

преди 1 година

Много си прав, някои бащи с отвратителното си поведение създават у своите дъщери негативни нагласи спрямо брака. Но има и такива мaйки - крещи, тиранизира, капризничи дори и по най-дребни поводи, иска всички да й вървят по гайдата. И момичето си казва "Леле, щом родната ми мaйка се държи така, как ли ще се отнася към мен свекървата?"Случвало ми се е да чувам такива реплики.И момата се амбицира първо да постигне заплата, чрез която ще може да плаща квартира или търси мъж със самостоятелно жилище

36

Анонимен

преди 1 година

До Бате Мате Не ти ли идва наум това, че и нейната мaйкa или баба я е научила на същото, като е започнала да й втълпява някои неща още когато бъдещата женичка е влязла в пубертет : Мъж душа няма (нашенска народна пословица), преди да го вземеш, провери какви жертви е склонен да направи заради теб и т.н.

35

Анонимен

преди 1 година

До Бате Мате Не ти ли идва наум това, че и нейната мaйкa или баба я е научила на същото, като е започнала да й втълпява някои неща още когато бъдещата женичка е влязла в пубертет : Мъж душа няма (нашенска народна пословица), преди да го вземеш, провери какви жертви е склонен да направи заради теб и т.н.

34

Една българка

преди 1 година

До 30 АнонименЕ какво толкова са виновни жените? Неуравновесени агресивни типове, които имат в главата си представа за "идеална жена" не могат да преодолеят факта, че жените са личности и имат собствено мнение. Когато една жена те дразни, не те харесва или каквото и да е, просто се разделете като цивилизовани хора. Защо трябва да се стига до насилие изобщо? Никой не печели от това...

33

Бате Мате

преди 1 година

До ПомощДопълнение: Съжалявам, че си попаднал на едно долно, нагло и подмолно мрънклало, което цели да ти съсипе живота. Жалко и за децата. МЪЖЕ, внимавайте много и поставяйте на всякакви изпитания жените, с които мислите, че ще сте. Ама много изпитания и едно след друго. Само така ще видите дали зад овчата кожа се крие ВЪЛК!

32

Бате Мате

преди 1 година

До ПомощЗначи това е целенасочено. Иска да те промени и да бъдеш по нейн терпип. Това е обречена кауза. МАХАЙ се докато имаш нерви и глава ..и ги запази. Обречено е да се правиш на самарянин, както те съветват със снимки и подове и разни глупости - това са пълни тъпотии. Човек когато НЕ Е човек, той няма да стане човек, каквото и да направиш. Спомни си приказката за вълка и козината. Послушай ме! Бори се и за децата си, защото останат ли при нея - ще станат същите! Не вярвам да го искаш.

31

Анонимен

преди 1 година

До Помощ: като начало почисти дома от всякакви вещи, които не ползвате /наеми складово помещение, ако се налага/. После боядисай в бяло и сложи нов светъл под /плочки, ламинат... Намери хубави семейни снимки, където всички сте усмихнати, и ги отпечатай голям формат в рамка на стената в хола. Ако жена ти се отнася зле с теб и децата ви ще го правят. Поговори с нея да спазва добрия тон. Всички сме тук за кратко. Няма защо да си вгорчаваме живота взаимно. Подсъзнателно визуализирай, че ги обичаш

30

Анонимен

преди 1 година

До една българка: Напротив - жените обикновено С МНОГО СА ВИНОВНИ! Но за това никога не се говори и жените винаги се представят като ангелчета.

29

Една българка

преди 1 година

За съжаление сред обществото ни има много първобитни типове все още. Жените с нищо не са виновни, обикновено преди нещата да станат сериозни, насилниците се държат съвсем нормално. Та, ако има такъв случай около вас е редно да покажете на жертвата, че има на кого да разчита и да я окуражите да излезе от омагьосания кръг на насилите. Винаги има изход, просто жертвите не го осъзнават.

28

Анонимен

преди 1 година

До 26: Ами замисли се дали наистина се стараеш в семейния живот или я караш така по инерция и само присъстваш. Монетата винаги има две страни. Ако не се стараеш да показваш на жена си, че е важна за теб и да се чувства харесвана и обичана, жените обикновенно се озлобяват срещу мъжа си от и без това натрупаните тегоби покрай семейния битовизъм (то и за мъжете май е така). Но пък ако тя очаква да станеш милионер изведнъж, значи има нереалистични очаквания. Добрия брак изисква много усилия и работа

27

Анонимен

преди 1 година

Навремето имах една голяма любов, но имаше индикации за бъдещо насилие (високи нива на тестостерон, агресивен на пътя при шофиране, незачитане на другата страна при възникнал спор, изчезва и се появява, само ако му се извиниш и признаеш, че ти си виновна и т.н). Въпреки, че не ме беше тормозил (а и никой друг не го е правил и това жената га заявява с поведението си), знаех, че тези признаци са гаранция за бъдещи бедствия и взех най-доброто решение да се разделим. Деца не се гледат с такива хора.

26

Помощ

преди 1 година

Хора, мъж съм на 39. Жена ми е като побесняла само като ме види и започва с квалификациите.. Ти си такъв, ти си онакъв, защо не си направил това, защо не си намериш по-хубава работа. Виж еди кой си. Същия си като баща ти, нехранимайко. Имам чувството, че камо като ме зърне и излива някаква омраза към мен, а Аз си мълча и даже не я закачам. Разпитах тук там, казаха ми че в работата е супер добре с колегите си. Вкъщи обаче положението е плачевно. Аз мълча заради децата, но е ад. Какво да правя...

25

Анонимен

преди 1 година

ПАК ЧЕ ПОЧВАМЕ ИСТАНБУЛСКАТА... ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И НАПОИТЕЛНО РАБОТЯТ В ТАЯ ПОСОКА, ДОКАТО НЕ НИ ПРЕКЪРШАТ...

24

преди 1 година

А насилието над мъже ?А статистика за жените които карат мъже да извършват престъпления ?

23

Анонимен

преди 1 година

Насилието над жени може да има десетки различни форми и проявления, то не се изчерпва само в дискриминация основаваща се на пола и непременно да се упражнява от партньора на една жена (съпруг, приятел) с когото тя може да прекрати отношенията си. Насилието започва в семейството, напр. с отношението на баща спрямо дъщеря -обиди, побоища, с нищо незаслужена омраза и агресия. Желание тя да му се подчинява във всичко и т.н Заради такова отношение една жена може въобще да не стигне до брак

22

Анонимен

преди 1 година

Ами къде при феновете на Сорос да им промиват мозъците !

21

Анонимен

преди 1 година

Масово жените търсят мъже с "баткаджийско", позьорско и бабаитско поведение, ако има пари още по-добре, независимо по какъв начин ги изкарва (включително от престъпна дейност, търговия с наркотици и т.н.). Защото природно тези били с по-здрава "генетика" и от тях се раждали по-хубави деца. Ако знаете бившите пандизчии, в това число рецидивисти как са вървежни сред жените....А нормалните били "задръстени", "скучни" и т.н. После защо имало домашно насилие.

20

Жена

преди 1 година

Еми като търпят такова отношение така ще е. Пълно е с глупави жени, които са готови да понесат всичко стига да имат мъж. А за кво им е такъв, един Бог знае ;)

19

Бате Мате

преди 1 година

И да продължа... Когато изскочи някой наистина нормален с добри намерения, започват да тъсят кусури там, където ги няма, започват да си измислят причини, само и само да не бъдат с такъв, защото си мислят "А, той тоз захлюпен, нещо не е наред, кво ше прая с него". Общо взето търсят под вола - теле. Е, дотам се стига с такива действия - нормалните да се отдръпнат и на показ да излязат ненормалните. Отново никой не ви е виновен - само и единствено ВИЕ самите. А за пари няма да коментирам.

18

ИВАН

преди 1 година

САМИ СА СИ ВИНОВНИ! ДА СА ВНИМАВАЛИ С КОЙ СЕ ХВАЩАТ!