53

Анонимен

преди 1 година

До Смех И що да чете това, само за да се убеди, че нищо не струва? Ако има нещо интересно в тези книги, покажи го, за да привлечеш внимание. Ако няма, не се мъчи да ловиш балъци с такива плоски номера!

52

Писане

преди 1 година

Писане само с главни букви визуално означава крещене. Крещенето е признак на безсилие.

51

Смех!

преди 1 година

Хей, 53-ти, ако съм на N 50, не бих ти сторил подобна услуга. Да ти нарисува картинки не щеш ли. Четенето не е тежък физически труд. Малко си преодолей мързела и си чети сам. Ако нямаш пари за книги, има едни места, които се наричат обществени библиотеки. Едва ли ги знаеш къде са, но питай хората, ще те упътят.

50

Анонимен

преди 1 година

До 50 Кажи два цитата. Да почетем и ние малко мъдрост. Или квото е там.

49

Анонимен

преди 1 година

"Влакът за Емаус" ми хареса толкова много, че си вадих цитати, а нямам такъв навик.

48

Теодора Герджикова

преди 1 година

" Гарван , гарвана око не вади ! " . Номенклатурите сме си номенклатури . От едно място на друго прелитаме и в " мрежичките " , ни ви оплитаме .

47

ЗначимаПисателка

преди 1 година

Теодора Димова е талантлива писателка. Има собствен специфичен стил на писане. Произведенията й доказват нейната необикновена наблюдателност, критичност и състрадателност.

46

Анонимен

преди 1 година

Браво! Заслужено!

45

До 43 и 44,

преди 1 година

които сте едно и също лице. Елементарното Ви читателско ниво - да се коментираш нещо непрочетено, ниската Ви писмена култура, принадлежността Ви към фашистката партия Възраждане и комплексите Ви ме карат да се ядосвям на себе си, че се принизявам до Вашето равнище. Продължавайте да си говорите тук сама и да си четете "Дядовата Славчова унука". Чао!

44

Анонимен

преди 1 година

Тази спорещата е толкова зле ,че даже си помисли ,че спори с един човек.А тук пишат няколко души .И опитват да й налеят малко разум.Уви. Разбрахме ,че мразите .Ок.Мразете си .

43

Без упойка

преди 1 година

Забелязвате ли ,че тази омраза към класиката е характерна за левите тоталитаризми.Защо ?Простичко е.Те мразят ЛЮБОВТА.Те не обичат нормалните разкази за истинските хора,а живеят в поредната луда утопия.Те обичат да МРАЗЯТ.Вижте киното днес,книгите ,науката ,заливащите с боя класически творби на художниците Искат да изчегъртат всичко от епохата на романтиката,християните ,рицарите ,светиците .От времето на ДОБРИТЕ хора. Некадърни посредствни хора слядящи за запетаите .

42

Анонимен

преди 1 година

До 42 Ти изощо как си с четенето с разбиране? Да, от тази авторка нямам намерение да прочета и една книга. Затова няма как да знам има или няма такива сцени. Но важното в случая е, че липсата на такива не е достатъчно да придаде стойност на писанията й. Трябва да има какво да каже. А на тази просто й се пише.

41

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 37 Защо мислите, че няма любовни сцени. Това беше уловка за Вас - да Ви докажа, че не четете, пък коментирате.

40

Анонимен

преди 1 година

Не разбирам защо тук се противопоставя тази плява и розови романи? И двете са плява.

39

До 38

преди 1 година

А читателят мрази неграмотните като Вас. След препинателни знаци има интервал. Как сте прочели толкова книги, а не сте забелязали този факт? Само собствените си ръкописи чете май. Пък и сте от Възраждане. Това казва всичко.

38

Анонимен

преди 1 година

Аз не се смея. Всеки от розовите ви романи се чете за не повече от час. Кои философи, мемоаристи, музиколози напр. сте прочели извън розовото и задължителната учебна литература? Между четене и четене има разлика. Докато се чете, трябва и да се мисли. Иначе нямаше да се излагате във форума. Ясно е, че Теодора Димова не би писала тук. Защо да го прави? За да с спори излишно с илитерати? Чели-недочели?

37

Анонимен

преди 1 година

В световен план се налагат третополовите автори. Те мразят 19 век,любовта ,нормалните отношения..

36

Анонимен

преди 1 година

До Смея се Ти сигурно си въпросната Теодора? Няма кой друг да я защитава толкова. А и е жалко да изтъкваш като единствено достойнство на произведенията й, че няма любовни сцени... Явно не разбираш, че това да няма такива сцени съвсем не е достатъчно да са стойностни. И още нещо - ако ти беше прочел наполовина толкова книги, колкото и аз, сигурно също щеше да можеш от 2 - 3 реда да разбереш има ли какво да ти каже авторът или няма. Но нищо, продължавай да четеш. Имаш нужда.

35

Анонимен

преди 1 година

Хайде ,хайде не се обиждайте толкова. Нивото на днешната литература в световен план е такова,че до края на века книгата каквато я знаем ще изчезне.

34

До 32

преди 1 година

Плагиатите са във Вашите любими романи от 19 век. Всички истории са еднакви, само имената и местата са сменени. Днес има автори, предимно авторки, които пишат такива по един на месец с цел забогатяване. Наистина успяват - скучаещите домакини и неудовлетворените от живота дами се избиват да купуват тези глупости. Не се усещат, че всичко е взето от стари преводи, но сложено в нашенска среда. Ясно, вие сте от тези плагиатки.