21

Руски историци

преди 1 година

са намерили документ, с който Едуард 4,отстъпва Англия на Иван Грозни! Путин подготвя указ за анексиране на Великобритания!

20

Анонимен

преди 1 година

"Великата армия" на РФ, защо избяга от Херсон, Лиман и Изюм, а русофилчета? Ха-ха-ха! Нали имат много ракети...?

19

Радев

преди 1 година

Че чий да е Херсон?

18

Белгород

преди 1 година

с Посейдон обкръжиха Великобритания!

17

Анонимен

преди 1 година

Някой "компетентен" русофил да отговори Херсон руски ли е? Ха-ха-ха! Или Русия, вече се отказа от него? Има ли ракети за да си го върнат?

16

До 17

преди 1 година

Как се пренасочва ток?

15

Бахмут

преди 1 година

руснаците яко засмукаха украинският при Бахмут и се отказаха. Но руснаците има още много да смучат

14

Анонимен

преди 1 година

В Одеса Службата за безопасност на Украйна започна арести възмутени от липсата на топлина и електричество в апартаментите обикновените украинци. Токът на Одеса е пренасочен към западна Украйна и Лвов където енергийната инфраструктура до голяма степен е унищожена.

13

Анонимен

преди 1 година

Инфлацията в ЕС чупи рекорди.

12

Анонимен

преди 1 година

В окупирания Херсон временните власти започнаха масово да раздават призовки за фронта.

11

Анонимен

преди 1 година

Руснаците от десетилетия изнасят всичките си ресурси навънка(пари, полезни изкопаеми, горива) за да могат олигарсите им имат охолен живот в Лондон и Монако, докато Ваня стене в крайна бедност. Ярколенко гледайки от близо този цирк решава че не иска да се случва и с него в неговата държава, за това хваща оръжието и се бие за Украйна.

10

Анонимен

преди 1 година

Защо англичанките са против освобождението на Луганск и Донецк. Хората се борят за свобода и независимост от Киев. Англичанките уж са за свобода ама примерно за Косово но не и за Донбас. Защо така ?

9

Беко

преди 1 година

Всичко на изток от Днепър е нужно чисто икономически, разбираемо е. Но населението там е предимно рускоговорящо и ако остане в пределите на лнр и днр няма да престане да дига вой и да дестабилизира Украйна. Украинските ръководители трябва да помислят да изрежат гангрената и да я харизат на ненаситната мечка, да вдигнт една велика стена и да започнат с АБ-то на демокрацията, ако им е за цел, разбира се. Размирните територии ще са си навеки такива, включая и Крим, уви...

8

?

преди 1 година

Нека Боби да обясни как 200 000 + 300 000 зле обучена армия може да се справи с 800 000та армия на Украйна?

7

Анонимен

преди 1 година

В южния участък на фронта руските въоръжени сили нанесоха няколко ракетни удара по позициите на украинската армия на остров Карантини в Херсон, както и в Клапай, Висунци и Веселе.

6

В Донецко

преди 1 година

направление ВС на Рф поразиха струпвания на жива сила и техника на противника в Маринка, Красногоровка и Первомайски. Украински формирования отново обстрелваха Донецк, Макеевка и Новоселовка. В Южнодонецко направление руските сили отработиха цели в Угледар, Богоявленка, Пречистовка и Новомихайловка. В Запорожка област ВС на РФ нанесоха удари по обекти на ВСУ в Орехово, Степовое и Зализничный. В района на Днепропетровск руските войски отработиха позициите на противника близо до Никопол и Марганец.

5

Анонимен

преди 1 година

направление ВС на Рф поразиха струпвания на жива сила и техника на противника в Маринка, Красногоровка и Первомайски. Украински формирования отново обстрелваха Донецк, Макеевка и Новоселовка. В Южнодонецко направление руските сили отработиха цели в Угледар, Богоявленка, Пречистовка и Новомихайловка. В Запорожка област ВС на РФ нанесоха удари по обекти на ВСУ в Орехово, Степовое и Зализничный. В района на Днепропетровск руските войски отработиха позициите на противника близо до Никопол и Марганец

4

Анонимен

преди 1 година

В Харковска област руската артилерия порази цели в граничния район Амбарни, както и Бочково, Ветеринарно, Огурцово и Старица. В Старобелско направление ВС на РФ атакуваха вражески позиции в Купянск, Крахмални, Табаевка, Макеевка, Невски и Шевченково. В Бахмутско (Артемовско) направление руските ракетни войски и артилерия отработиха позициите на противника в Бахмут, Бахмутски, Верхнекаменски, Белогоровка, Клещеевка, Озеряновка и Соледар. В ЛНР ВСУ атакуваха гражданска инфраструктура в Алчевск.

3

Анонимен

преди 1 година

Много канали в Telegram,започнаха да бълват информ. с успешна мащабна атака срещу Запорожка област в Русия. Всъщност широкомащабно контранастъпление на ВСУ в това направление е наистина възможно, но все още не е започнало-ВСУ продължават да струпват сили и да извършват бойна координация на нови части, обмисляйки варианти за разбиване на Запорожкия фронт на РФ. Руската артилерия редовно нанася удари по местата на струпване на украински бойци. В момента на този участък от фронта всичко е относително спокойно, водят се позиционни артилерийски боеве с ниска интензивност.

2

Денацификация:

преди 1 година

Създателят на Украинския международен легион, френският наемник Гастон Бесон, беше ликвидиран в УкрайнаНеговият отряд е сформиран от европейски неонацисти и е подчинен на терористите от полка Азов.Украйна не е първата гореща точка за него. Съобщава се, че преди това е участвал в югославския конфликт на страната на хърватите, където се е утвърдил като жесток садист, който не щади нито жените, нито децата. В Украйна той изобщо не крие своите пронацистки възгледи, пропагандира ги