21

Анонимен

преди 1 година

60%???? В коя България сте поне 90% са

20

Анонимен

преди 1 година

До АнонименКакъв е проблемът да се подаряват с паспорт и чип? Да се регистрат в общината и да се знае кой е собственика ? Много хора взимат кучета, защота са малки и сладки и после им става трудно да ги гледат и ги изхвърлят на улицата. А, що се отнася до данъка, няма такъв, ако кучето е кастрирано.

19

Азиатката

преди 1 година

Мой съпруг българин ,не дава готви куче ? А на мен яде ми се ! На него как му се пие ракия ?

18

Азиатката

преди 1 година

Вий като не яде куче,аз обича бе !Какво слагате минуси ! Това дискриминация,това подсъдно в съд права човека ! Месо *** полезно здраве ! Гледа *** домашен любимец ! Каква полза купува храна,храни,разхожда ? Щом после не може изяде ? Как гледате прасета а ! Защо прасе може яде,*** не ?

17

Котефен

преди 1 година

А котките? Как така ще обиждат маца да е без паспорт? Ами че тя е аристократката сред домашните животинки!

16

До 23

преди 1 година

Точно. Кученце се взима след 2-я месец (8седмици). До тогава то трябва да е с майка си и братя/сестри. От кърмата на майката идват бактериите които развиват стомашните функции. Играта с другите кученца го социализира. Взимането преди това е голяма грешка. Нормално ги чипират около 7-та седмица.

15

Анонимен

преди 1 година

Като е малко кученце на един месец как да го чипирам.

14

Йо

преди 1 година

Данъци ще ти кажа аз защо реших да не плащам за кучето. Парите от данъци за домашни кучета Не отиват за поддръжка и изграждане на обособени места за тях или за нещо подобно. Тъй като аз съм от собствениците, които си събират изпражненията на кучето, водят го ВИНАГИ на каишка и тн, не получавам абсолютно нищо в замяна на този данък. Знам, че беше около 24лв на година. Не, няма да ги платя докато не започнат парите да се ползват по това направление!

13

Аз

преди 1 година

Купих кучето си от развъдник. Нищо не разбирах, в последствие разбрах, че е нелицензиран. Да, кучето ми беше без чип, аз му поставих. Паспорт имаше. За щастие случих на куче, но съвет - проверявайте от къде взимате куче! Парите за самото куче дали ще са 300 или 1000 лв няма значение. След това храна, ветеринари, дрехи, ако са нужни са в пъти по-голям разход!

12

Bili

преди 1 година

Аре стига с тея конспирации...чипове..

11

....

преди 1 година

поредната продажна фондация, която уж се загрижила за кучета..

10

Азиатката

преди 1 година

Какъф хубав и сладък куче аииий ! Сложи в фурна с ориз и лимон стане пръсти оближеш !

9

БГ

преди 1 година

Само стс стриктен контрол ще се сложи край на изхвърлянето на домашни любимци.

8

Българка

преди 1 година

Държавните органи ПОНЕ веднъж да си свършат работата! Контрол, санкции, само така ще има ред!

7

Пор

преди 1 година

Зоополицията трябва да осъществява контрола , платените данъци , регистрация, собствеността на кучетата. Много хора развъждат кучета за продан , за лов и т.н. Или нямаме такава полиция?

6

Глад

преди 1 година

Ами данъци защо не плащат? За общините мога да кажа, че са много малко тези собственици на кучета които плащат. Аз плащам за година около 30лв. за своето куче.

5

Анонимен

преди 1 година

Не трябва да се слагат чипове по животните. По-добре скенер на лапите или муцуната.

4

Quo Vadis Domine

преди 1 година

Ако кучето трябва да е със ,,чип", Бог би го създал със ,,чип".И това се отнася за всички живи и не-живи твари създадени от нашият Отец.А иначе чипирането е за да се плаща данък на всичко що диша и все още шава под синьото небе.Време е всичко да приключва от Раз.Няма смисъл от такъв живот.

3

Ламята

преди 1 година

Ужас!Накъде отива тоя свят.

2

Бил Гейтс

преди 1 година

И около 80% от хората не са чипирани все още... Лошо, лошо...