140

Анонимен

преди 1 година

До Observer - Те не са. Трън са тея, които се набиват всеки път, когато се заговори якъде за бизнес. Акаунти от рода на "ИТ 15к" и подобни, котио изачат с плоски изказвания от рода на "Има работа за всички - едини пишем код, други ни чистите коша".

139

Анонимен

преди 1 година

До До до 131 - Сега вдигна летвата. Очкайва да дойде шефчето, дето работил за 25000 лева, ама не бил и шефче и едвам стъпвал в офиса.

138

До до 131

преди 1 година

Под "частен бизнес" нали знаеш, че стои търговия, строителство, туризъм (хотелиерство и ресторантьорство) и т.н. И така както чета тук за вашите 7-8K заплати, повярвай ми, назад сте. Така, че няма причина за излишно самочувствие.

137

Боби

преди 1 година

Даваш една сума на декана и си готов с изпитите.

136

Observer

преди 1 година

Не мога да разбера защо хората учили и достигнали някакво технологично ниво плюс повече от един език са трън в очите на хората? Тези хора са инвестираши времето си в обучение вместо да се шляят насам натам и да говорят глупости колко е неблагодарен живота. Евала на тях. Ами постигнете и вие същото това не е недостижима цел вместо да хейтвате и плюете. Ама на, типично по български гледаме другия какво е направил и сочим с пръст а не се вгледаме в себе си. Много завистлив народ сме за жалост.

135

Св

преди 1 година

Само се страхувам за момента, когато всички станат програмисти, фирмаджии, офисни плъхове. И няма да има кой да ни произведе (то и сега няма) сиренето, хляба, енергията, домовете. Щото тях или няма да ги има, или ще искат много над заплатите, които си докарват програмистите, за да гърбят.

134

Анонимен

преди 1 година

Вервате ли си на тия глопусти най високоплатената заплата е пилот изпитател попнах в Бългериа Еър взимам Еърбъсите при редаването им от завофа в Хамбург и ги карам у София на полет по 50 бона

133

Ко? Не!

преди 1 година

В София сигурно взимат 4-5к средно, но в провинцията заплатите на айтитата са наполовина.

132

Анонимен

преди 1 година

С freelance могат да се изкарват над 1500лв на ден, но човек трябва да е много добър, защото конкуренцията е огромна.

131

Бизнес анализатор

преди 1 година

Начинаещите девелопъри започват на около 1500-2000 лева чисто. В редки случаи може и малко повече. Тези с 2-3 години стаж взимат около 4000 лева. Старшите взимат над 5-6000, а най - добрите от тях стигат и около 8-10. Аз лично съм бизнес анализатор, което пак се води IT, но не е точно, и при нас цифрите са с около 20-30% по - надолу. Но там е работата, че всички ние сме просто едни сравнително добре платени бачкатори. Средна класа, която харчи и често не си прави сметката. Без финансова култура.

130

Анонимен

преди 1 година

140 милиона са англоговорящите индийци а всички езици за програмиране са на английски.Като как точно ще се конкурирате с тях след като за тях това е майчин език заради колониалния период . Всички шефове на големи компании в сектора са индийци ;) В тубата има много кадри на конкретни хора които си признават че работят за два бона чисто в България и то само защото бачкат за западна компания.Който иска може да ги гледа в тубата . От разни курсове за кво ли не се правят най много пари .Това е измама

129

Анонимен

преди 1 година

Единствената радост на общаците е да злобеят по адрес на успелите в живота. Работодателите и ИТ-та се плюят в този форум, което показва какви хора коментират основно.

128

до 131

преди 1 година

Само като прочетох "частен бизнес" и ми стана ясно, че става дума за някакво глупаво занимание, което докарва годишно, колкото един ИТ спец на B2B договор си докарва за 2 седмици. Да те светна малко за цените в ИТ сектора и че не всички са на заплата. Доста хора работят чрез своите фирми за други фирми или директно за клиенти. Относно цените в сектора- за миграция на проста ERP система в облака на клиент с 500 потребители клиентът плаща 250к евро. Прави се за реална работа 30 човекодни.

127

до ИТ-тата

преди 1 година

Ама верно ИТ-тата хвърчите в космоса и обиждате всички. Мога да ви кажа, че много хора, които се занимаваме с частен бизнес , печелим повече от вас. Но както е казал по-долу "реалист" комплексарите се надуват, а завистниците плюят

126

Анонимен

преди 1 година

Злобата в коментарите взима превес. Ако ще живеете по-добре да се залъгвате как никой в ИТ сектора не взимал 5к- залъгвайте се. Ама това няма да махне от паркингите на ИТ компаниите чисто новите автмобили и няма да направи заплатите на каращите ги от 12+к на 2-3. Всеки може да успее по различен начин. Важното е да се учи. Ако не учиш, шанс да успееш има, но е по-сложно. Въпреки че познавам и неуки хора, които са кадърни и честно и почтено работят са сносни (разбирайте над 10к месечно) пари.

125

П.К.

преди 1 година

ЗАКОНА ГЛАСИ: КОЛКОТО ИЗКАРАШ, ПО-МАЛКО ТРЯБВА ДА ХАРЧИШ...

124

до 127

преди 1 година

5 бона взима човек с 3-4 години опит. След това сумите стават доста по-сериозни. Относно заплатите из ЕС- работя в Швейцарска компания и се релокирах в София от Германия (редовно ходя и до Швейцария). Имам хора в екипа си от DACH региона, както се казва. Нашите заплати са доста подобни на техните, но на компанията й излиза доста по-евтино да наема тук хора. Разходите за труд са 3-4 пъти по-ниски. Не говорим за 5к заплати, а за много повече. 5к при нас взима човек с година, две опит.

123

5k

преди 1 година

е нищо в сравнение със заплатите в "белите" държави в ЕС! Заплатите на всички професии трябва да бъдат изравнвни с тези в нормалните европейски държави! Хората искат да живеят нормален и достоен живот! По нищо не личи, че сме в Европа! Все едно сме в Африка!

122

124

преди 1 година

АХАХАХАХАХАХАХАХА. Като човек в бранша, мога да ти кажа, че говориш пълни глупости. Но ако това ти помага да спиш по-добре - няма проблем. Заплатите са 5-7 к стандартно.

121

Анонимен

преди 1 година

Technical-Sales Support Engineer - Заплата от 2000 до 3000 BGN .Стига сте лъгали хората.Добър програмист в България взема 2000 лв чисто ако работи за чужда компания.Вишистите които не работят по специалността си са мнооого повече от тия по специалност.Да започвам ли да споменавам поименно ? Това е бизнес за милиарди които в по голяма част данъкоплатеца .Над 100 000 лв е едно вишо . Вие кво очаквате да ви каже тоя ? И работодатели и самите вишисти казват че като завършат почват от нулата да учат