36

Истинският Някой

преди 1 година

Не само САЩ, а и представители на ЕС също имат вече такива изказвания. И веднага в главата ми изникват 2 въпроса: 1. Какво от това? Какво им дреме на руснаците, след като така или иначе считат вече "запада" за ненадежден партньор? 2. Как така Русия е с непазарна икономика, а "запада" се опитва да наложи максимални цени на фосилните енергоресурси?

35

Анонимен

преди 1 година

И БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА СЧИТАМЕ USA ЗА СТРАНА С ПАЗАРНА ИКОНОМИКА И ВЪРХОВЕНСТВО НА ПРАВОТО ДОКАТО НЕ НИ ДОСТАВЯТ 8-ТЕ F-16 И НИ ПЛАТЯТ 50% КОМПЕНСАЦИИ ОТ ПРЕДПЛАТЕНАТА ЦЕНА !!!

34

и какво?

преди 1 година

и какво от това? Последствия?????????????

33

Христо Христов

преди 1 година

Обаче ЕС има много пазарна икономика :):):)

32

Анонимен

преди 1 година

До 38. На Запада просто му омръзна всичко, което Русия се опитва да произведе да се съсипва. Взеха чертежите на Форд и произведоха Москвич. И само защото тогава не можехме да внасяме продукцията на Форд се принуждавахме да купуваме москвичи. Ами това АЗЛК, което пишеше на москвича българите се шегуваха Ах Защо Ли те купих. И не само това. Те една кафеварка не произведоха за 100 години. Прословутия радиоапарат ВЕФ, който тук се търсеше беше латвийско производство.

31

Анонимен

преди 1 година

Русия е пътник.

30

До 35

преди 1 година

прав си, че Русия разчита да купува срещу ресурси. Не си прав за изнеслите се фирми. Те не заминаха като протест, а бяха принудени поради санкциите наложени от САЩ. Никой не протестира та да загуби милиарди.

29

Анонимен

преди 1 година

Ха-ха-хааааааааааааааа. А в САЩ да не би да има пазарна икономика. Монополи и то повечето са и международни, наложени от позицията на силата. Сенаторите им се избират от корпорациите. Голяма част са и бивши служители в най-богатите корпорации. Там е даконно да си купиш сенотор, викат му лобизъм.

28

Анонимен

преди 1 година

Когато започна войната през февруари десетки западни фирми и то световноизвестни напуснаха Русия в знак на протест за инвазията в Украйна. Тези фирми не произвеждаха нищо в Русия, те само внасяха западна продукция. Русия срещу газ и петрол всичко купуваше. И сега са в задънена улица. Нямат западни части, за да могат да произвеждат военната си продукция. Това е причината да молят Иран и С. Корея за дронове и други военни доставки. Русия винаги е разчитала основно на природните си ресурси.

27

Анонимен

преди 1 година

Какви са тия глупости?

26

Анонимен

преди 1 година

Последният тр ол 32 няма никаква идея какво изобщо става в Русия. Ние сме ходили там лично, вкл. и миналия месец. Имат си и работещи фабрики, и производства на лека и тежка промишленост, произвеждат си всичко, от което имат нужда. Магазините им са си нормално заредени. Заведенията работят. Поддържат и външнотърговски отношения с цял свят,вкл. с шефовете на тр ола от САЩ, като американците си купуват руски суровини и обменят услуги, а глупавият еврог Еец налага "санкции" - предимно на себе си.

25

Анонимен

преди 1 година

Това го повтарям и аз от много време. Русия реално няма икономика. Имат приходи от продажба на природни ресурси и толкова. Парите им не се управляват по икономически принцип. Изкуствено се манпулитат цените и пазарите, за постигане на политически цели. Компании като Газпром реално са подразделения към военните и се управляват като военни отдели в хибридната война. Същото важи и за служби като Роскомнадзор.

24

Анонимен

преди 1 година

Че Русия няма пазарна икономика вече 104 години. Даже до 90та година се хвалеха, че икономиката им не е пазарна, а планова. Икономиката на Русия след 1917та година е бандитска. Достатъчно е да си припомним Голодомора в Украйна.

23

Анонимен

преди 1 година

Че това какво значение има? САЩ могат даобявят, чеЗемята не е планета също. Е, и?

22

Анонимен

преди 1 година

Па те нямат нищо общо с пазарна иконимика. САЩ чак сега ли го видяха

21

Край

преди 1 година

Пазара е фикция. Може ли Сащ да си купят руски самолети ако са по добри и по евтини от ф16 или България може ли да си купи ирански дронове.

20

Име

преди 1 година

До Валерiй Береза 20, Вие какви мислите,че са големите компании в САЩ?! Само обвивката е по-различна от Руската. Но Вие продължавайте да вярване в пазарната икономика!

19

хсплескан

преди 1 година

САЩ тогава да кажат защо най-големите им банки не спират работа с Русия и руски компании.JP Morgan и сити груп си работят преспокойно с Русия, па нека си има синкции, нека си има войни и т.н. Това е според американски източници инфформация...

18

Сандо

преди 1 година

и какво засяга това? петрола, златото и урана при всички положения няма да го пипнат американците. Други разни дънкулки ще ограничат

17

Валерiй Береза

преди 1 година

Мордовията НИКОГА не е била такава! С 25 000 олигарси, свръхбогати, като крезове, като шейхове, назначени от КГБ...За каква "пазарна икономика" говорим??