13

Анонимен

преди 1 година

До 17 - ТЕЦ-овете са на 90-95% от капацитета си редовно. Искам да добавя нещо интересно - Реваха една година, че ТЕЦ-овете били на "държавна издържка", ама пропсунаха ЗАЩО се нуждаеха от издръжка - защото можеха да продават само на 7 стотинки тока. Не на 8-9, което щеше да им препокрие нуждите и да ги направи финансово стабилни. Защо обаче? Щото някой по-веригата прави стотици милиони ОТГОРЕ, платени от бюджета. Фъм вълка сит, хем агнето цяло ... само дето агне не остана, а вълка освирепя.

12

Анонимен

преди 1 година

Държава произвеждаща много над нуждите си да доставя стоката на борсови международни цени за населението си? Тези мощности са строени и дължат съществуването си на гражданите на тази страна, които търпят например замърсяването от производството или пък и да не искат са първите които ще понесат(дано не) някоя авария. Солидарност с богатите нещо като болен,здрав носи.

11

Анонимен

преди 1 година

Точно в сегашните години на криза се вижда пове1е от ясно, че така прокламирания като панацея свободен пазар е не само глупппостт, а изключително вреден. Колко време и какви трагедии трябва да минат, че чиновниците, които са си присвоили правото на посредници между най-едрия капитал и населението, т.е. еврочиновниците, да проумеят, че илюзиите водят към проласт и тях?

10

Анонимен

преди 1 година

Направете работещи дългосрочните договори за промишлените потребители, при които да имат сигурност за няколко години напред. Сега предлаганите дългосрочни договори не работят в полза на бизнеса и не се сключват поради неравноправни клаузи. Направете работещи дъгосрочни договори при фиксирани цени и ще отпадне необходимостта от месечни компенсации.

9

Анонимен

преди 1 година

Силно се надявам дотогава ЕС да се е разпаднал.

8

Анонимен

преди 1 година

Нещо което не може да се съхранява се разиграва на борсата. Не е метал, зърно, гориво. Важното е шепа спекуланти да печелят, а обикновените хора да плащат, защото потребявали и вдигали температурата на земята. И ако спрем да потребяваме, че и изчезнем хипотетично, това как ще спре промените в климата? По времето на динозаврите хора е нямало, пък температурите и со2 доста по-високи са били, а Гренландия преди няколко века е била обработваема земя.

7

Анонимен

преди 1 година

Трябва въобще да го премахнат това нещо . 80-90% от хората няма да се справят със сметките , ако се излезе на свободния пазар . Няма значение , какви ангажименти сме поемали пред Брюксел , хората са по-важни . Уж би трябвало да е така

6

Не бързайте

преди 1 година

да се радвате, ще намерят други 100 начина да повишават цената

5

Анонимен

преди 1 година

До Гиб МелсънМи не го е измислил Винету, измислиха го брюкселските зелки! Ние козируваме и изпълняваме, т.е в случая само козирувахме добре че се замотахме с изпълнението.

4

Анонимен

преди 1 година

Всеки да си решава на кой пазар да е евроатлантицие, като искат да плащат на спекулантите на борсата няма проблем.

3

Гиб Мелсън

преди 1 година

Много ми е интересно как абонатите от 80 до 90 годишна възраст ще сключват всяка година договори за доставка на ток. Това е пълно безумие. Вместо да улесняват живота на хората, те го правят от сложен по сложен. Това със свободния пазар на ток е най-великата глупост, която роди България за последните 30 години.. Глупостите на Винету.

2

Анонимен

преди 1 година

2027 - 60% от населението вероятно няа да преживее зимата :( ...

1

Анонимен

преди 1 година

Щото тогава, изтичат договорите с американските централи иначе господарите ще им дърпат ушите хаха