33

екссперт

преди 1 година

"Покупателната ни сила е най-ниската в ЕС, обясниха експерти" - това го знае всеки българин. С други думи българите са експерти.

32

aa1830

преди 1 година

"Най-важното за нас е до какъв бюджет човек може да се протегне. - е това е философията на нашите търговци. Аз мога да имам един милион, но да ми трябва кола с която да ходя от едното село до другото веднъж седмично и една Дачиа да ме устройва за 10хил.... Бсхххтии консултантите, и специалистите.

31

Дон Барон

преди 1 година

По принцип сте прави, предназначението на една кола е да те закара от точка А до Б.Но има еднин съществен и много важен момент, това да стане по възможно най-безопасния начин. И тук новите коли имат голямо предимство, защото имат повече функции за безопасност.

30

Анонимен

преди 1 година

Значи в България масово се купуват жилища за по 700-800 хил. лева и коли втора ръка. Нещо май...?

29

gogo

преди 1 година

До ПетърТе не са по-хубави... НО ще ти свършат същата работа като и новата те закара от точка А до Б.А разликата 3-4 пъти в цената между новата и старата да я инвестират в далеч нещо по-съществено и важно в живота а не в КУПЧИНА ЖЕЛЯЗО!

28

анонимен

преди 1 година

Карам си тойота Ярис 1.3 бензин от 2007г. и нямам никакви проблеми -сервизи само за смяна на консумативи. В града разход макс. 7.1 на 100 , извън града 4.8 на 100. Не ми трябват никакви луксозни возила. Колата е да те закара безпроблемно от едно място на друго и да не бие на очи(да не става за крадене)

27

Газаджия

преди 1 година

Карам си на газ и съм много доволен.

26

дфгр

преди 1 година

С колите има един проблем. Новите са незаслужено скъпи трошляци, но точат доста брадви на старите , една от които е новия Е10 по бензиностанциите. Прекалено много вода и спирт има в тоя бензин и докато не се намери решение съм спрял една от колите преди 99-та. Изчезнат ли тия старите здрави двигатели незнам какво ще караме , ще трябва да е електрокари някакви иначе няма оправия от ремонти.

25

Albi

преди 1 година

Леле, и за това ли вече ще се комплексираме?Българинът излезе наистина непоносимо създание. Май повечето живеят да се сравняват, да се мерят. Жалка, жалка история. Като няма нова кола, 5 стайно жилище в "елитен" квартал с черен път:) и не може да си позволи всяка вечер вечеря в ресторант,( задължително пльокната във фейса) и чистачка да му чисти, *** по-добре да се хвърли от някъде. То така и ще стане,.

24

Анонимен

преди 1 година

Аз пък вече няколко години си карам чисто новата Тойота хибрид и ги возя моите приятели с Х3-ки и Х-5-ци по сервизите, а аз само си обслужвам и нямам дерт. И нямат някакви екстри повече от мен.

23

Взимам помощи

преди 1 година

Аз взимам социални помощи от Германия. Тук не работя нищо. Купих си Порше втора ръка за 60000 лв и сега съм супер топ тунинг.

22

w

преди 1 година

Човешко е да се изхвърлях и да караш кола която не ти е по джоба. Но в България това е национален спорт. Да речем преди видях хора с по 700лв заплата си купуваха стари мерцедеси за по над 20 000лв. По принцип една кола трябва да ти е максимално 6 месечната ти заплата. Тогави си спокоен за разходите и застраховките.

21

Е няма как

преди 1 година

Отдавна споря, че колкото и да е приятен нов пластмасов миксер с 1.5 литра двигател и 150-160 коня, то за същите пари може да си вземе човек 10-годишна лимузина, която да сложи газ и да е еднакво екологичен, но да има супер лукс вътре и да му е топ за возене.Лошото е, че българина иска да е богаташ и не може да сложи газ на 5,5 литрака или пък иска да покаже, че може да си купи нова корейска косачка. Ама като влезе при мен и пуска масажа на седалката и вика ох,котьо...

20

Анонимен

преди 1 година

Хеле ей тия мерцедес спринтер след 2006 година са, трагедия за 2016 година да не говорим на, 250хил км хвърляш двигател не понадлежат на ремонт

19

Анонимен

преди 1 година

Копейката не тря а работи.Ще взима 2 милиона от субсидията.200 000 на месец.

18

Комплекс

преди 1 година

Само в България имаме комплекса по отношение на колите. Скоро бях на среща със стари колеги от преди 10 години. Купил съм селска къща и я ремонтирам за около 50+ бона и като се заговорихме едва ли не излязох ***, че карам 11-12 годишна японска кола купена преди сума години, а инвестирам в имоти. Всички си бяха взели Q7, Sklasse, 5-фки и т.н.

17

Гост

преди 1 година

сега втора ръка автомобили на 3-4 години се продават на цените на нови от преди 1-2 години

16

Петър

преди 1 година

До каращите ,,запазени и хубави стари коли''. Ми карайте си ги старите, кво ме занимавате? Но да ми твърдите, че са по-убави от новите, нале. Малко по-обраничко в коментарчетата.

15

Анонимен

преди 1 година

Те новите коли са по скапани от старите. Вече никой не се старае да произведе здрав автомобил.

14

Анонимен

преди 1 година

Старите коли са по хубави от новите. Има чудесни стари коли за около 7- 10 хил.лева. По евтина поддръжка, евтини части, до Евро 3 не са толкова капризни като новите и се карат без проблем с калпавите горива които се предлагат у нас. Богатите като имат излишни пари нека си купуват нови коли. Но аз предпочитам нещо старо и купено с кеш. Да си е мое и да не дължа пари на банки.