11

VladTepes

преди 1 година

До АнонименПо него време Максим е архимандрит и протосингел на епархия, още не е патриарх.

10

Анонимен

преди 1 година

Комунистите назначаваха само свестни хора начело.

9

Анонимен

преди 1 година

Помните ли, че малко преди да почине Богородица от една икона в софийски храм заплака? Радев говореше в деня на народните будители за просветление. Първо той и такива като него е разумно да се опитат да тръгнат по пътя към просветлението.

8

1313

преди 1 година

Ужасни коментари! Срам нямате и страх от Бога! Това наронаселение само много бой може евентуално да го оправи.

7

Анонимен

преди 1 година

Баба гуси от троянския манастир ли беше?

6

Анонимен

преди 1 година

Когато Георги Димитров нарежда във всички гробища в България надгробните плочи да бъдат счупени и съборени ЕДИНСТВЕНО И САМО ПАТРИАРХ МАКСИМ МУ СЕ ОПЪЛЧВА. И до днес има гробища със стари гробове без плочи, които не се знаят кой е погребан там. Когато комунистическата атеистка власт ги събаря.

5

Анонимен

преди 1 година

Този не е толкова скандален и фрапантен, колкото беше онзи митрополит Симеон Западноевропейски. Който бил изпратен от БКП да разузнава в САЩ, но бил хванат в капана на ЦРУ и ФБР и Симеон започнал работа срещу България и българския народ. Имал си и американски любовник. Работил против интересите на Българската църква и народ. А и агентурното му досие в ДС е над 5 хиляди страници. Група политици искаха той да бъде лишен от духовен сан, но ония си затвориха очите от Синода.

4

И патриархът в едно

преди 1 година

интервю си беше казал - До 1944-та година беше рай за България, всички живеехме сплотено и свободно. След това дойоха комунистите и настъпи черна епоха за България, подгониха Вярата, Културата. Забраниха ни да влизаме в църквите, палеха ги. И нямах избор, трябваше да им СЛУЖА, за да мога да се отдам свободно на Бога. Инак ме заплашваха с изгнание в концлагер

3

Анонимен

преди 1 година

За таквиз като него Бог е отредил специално място в казанаааааа

2

Анонимен

преди 1 година

Комунист от класа беше!

1

Баро Вкаров

преди 1 година

А ще бъде ли отслужена и една клиторгия?