85

Анонимен

преди 1 година

Ами като гледам изтърбушените улици,олющените сгради,пушещите и гърмящи кадилаци по улиците....,ами ние си имаме всеки ден Халоуин! Още повече,че и на доста от гражданите не им трябват гримове специални костюми! .

84

Анонимен

преди 1 година

Вси светии на първи празнуват католиците,не православните! Православните си имат задушница! Празника на народните будители е на първи. Трябва ли католиците да се обиждат? Все пак има ги доста у нас! Хелоуин е американска простотия,но пък много от нашите кукери изглеждат на герои от хорърите на американците! Така че да не търсим под вола теле!

83

МНОГО МЕ КЕФИ

преди 1 година

ХЕЛОУИН. ВЧЕРА В СОФИЯ БЕШЕ ПЪЛНО С НАРИСУВАНИ ХЛАПЕТА. ГОЛЕМИ СЛАДУРИ

82

От Англия

преди 1 година

Само американците го отбелязват тука / е естествено и децата наоколо дето минават през техните къщи да се натъпчат с бонбони / Англичаните не го харесват , с изключение разбира се на младото поколение алкохолици , за което всеки повод да се напият е добре дошъл.Та, братя Българи не се правете по католици от Папата . Имаме толкова прекрасни празници с дълбок смисъл и благословия включително Кукери и Сурваки . .....та да копирате комерсиалния и тъмен ден на мъртвите Хелуин

81

Това не е празник

преди 1 година

Никъде другаде не се споменава като празник - няма какво да се празнува на 31 Октомври.! Това си е Деня на Мъртвите или нощта преди Сви Светии, но няма нищо свързано с тях , нито с келтското му отбелязване .Обикновен Американски комерсиален празник, на декорации , покачване до небесата на инсулина в децата и естествено бой за увеличаване на оборота в пъбовете . Е на някои им е интересно / но не и весело . ...да и ако не са сред многобройните човешки жертви взети от този ден тази година .

80

Пич

преди 1 година

Ами тъпотията и интелекта трудно съжителстват заедно.

79

Анонимен

преди 1 година

"Хейтърите от бедния прованс" ----- Научи бългериън първо.

78

Анонимен

преди 1 година

Недоумявам какво общо има едното с другото. Хейтърите от бедния прованс са нетолерантни и са против всякакви чужди празници (разбира се- големи патриоти, ама веят руския флаг).

77

Анонимен

преди 1 година

Ама какви светии с маски на зомбита, умрели и хора с брадва в главата, без очи и изцапани с кръв? За кои светии става въпрос? Това епразник на сатаната, не на който и да било светия. Стига с тези шизофрении!

76

Анонимен

преди 1 година

Ако не можеш да го победиш-съюзи се! *** пословица.Среещу агресивният маркетинг на корпорациите за да върви печалбата, може да изправим "побългаряването". Да почнат да се правят 10 левови имитации на кукерски маски и тенекиени хлопки и да направим кукерска версия на хелоуин:-)))

75

Истина

преди 1 година

поредната причина да изхарчиш някакви пари без да имаш нужда за да задоволиш определени хора които продават ненужни за обществото неща. Иначе тези костюми щяха да ги купуват само за театрите, с един хел-алл-ин всички са в кюпа.

74

Анонимен

преди 1 година

И сега излизат разни шматки да ми казват какво мога и какво не мога да празнувам :) за кви се имате бе :)

73

боко

преди 1 година

една от многото американски изродии,на които простия народ е подвластен

72

Истината

преди 1 година

А какво е мнението на Българската православна църква?

71

Анонимен

преди 1 година

Аз лично не виждам по какво си приличат двата празника, че да ги сравняваме. А и ние имаме един подобен на хелоин-кукерството.

70

Айде бе

преди 1 година

Въпросния празник е възстановен по инициатива на едно сдружение Мати Болгария - има си доста такива инициативи в чужбина и донякъде в страната това сдружение, но като че ли членската му маса е над 50 години в момента и май много учители има там. Абе колкото и да се пънем си е кух празник в наши дни - трябва му съвременно съдържание за да го разберат хората. И няма нужда да го противопоставяме на Хелоин - ми те са различни неща

69

от далече

преди 1 година

Всъщност ,,народните будители" са били все духовни лица,които също са били и грамотни.та като са ходили във странство да се учат,са чели истинската история за българите.и при завръщането си са просвещавали болшинството от българите които почти всички са били неграмотни,и вярващи във химери като ,,дядо иван",който всъщност е Иван Грозни който първи напада Велика България,и успява първи да откъсне кървава мръвка от Майка България.

68

Истината

преди 1 година

Денят на народните будители е много хубав празник НО: Защо го празнуват само учителите? Огромна част от будителите НЕ СА БИЛИ УЧИТЕЛИ!

67

от далече

преди 1 година

На Вси Светии/Хелоуин/ се почитат мъртвите ни роднини.абе казано просто ,католишки ПРАЗНИК.А самият Хелоуин си е пак такъв ПРАЗНИК,само че за всички народности и религии в САЩ.Ние си имаме нашите си задушници.А ако попиташ някой зад океана какво се празнува,ще гледа като паразна тоалетна чиния.Във САЩ,европейските имигранти и техните потомци,на Хелоуин си седят в къщи и не излизат никъде,докато останалите пришълци го смятат за някакъв карнавал на който се яде,пие и гуляе във мрачни и костюми.

66

Айде бе

преди 1 година

Понеже веднага ще се натръшка някакъв народ че така се забравяли народните будители - ами не е вярно, на 24 май те се почитат - прочетете си пак химните които се пеят тогава. По-добре да се изчисти календара от подобни дати