63

Анонимен

преди 1 година

Сталинчо ако не беше Сталин немаше и теб да те има душице златна... Такива като теб са точно тия които докараха Бг до това състояние... Ако имаше справедливост - знаеш къде щеше да си...

62

Анонимен

преди 1 година

Даже не може и да гласуваш за некой коментар... Така е Оруел го е писал за полиция на истината, а Днес се опитва да установи полиция на мисълта... А си рекъл нещо дето не се одобрява и те замразяват ... модератори ... хахахах

61

Анонимен

преди 1 година

Сигурно празнувате Демокрацията в Бг и влизането в ЕС и ОТАН... Тогава 1984 на Джордж Оруел просто описва състоянието на ЕС, ОТАН и демокрацията...

60

Анонимен

преди 1 година

До ГерманецИ да го бутнем ще ни останат паметника на американските пилоти бомбардирали София и други градове, както и паметника на Рейгън. колкото до слагачеството - то се изразява в избирателното бутане на едни паметници за сметка на други.

59

пуйката

преди 1 година

Иван Вазов написал "Кат РУСИЯ НЯМА ВТОРА ТЪЙ МОГЪЩА НА СВЕТА...... НЯ Е НЯШЯТА ОПОРА,ТЯ Е НАШТА ВИСОТА..." забраниха ли го вече?

58

Сашо

преди 1 година

"Ледоразбивачът" на Суворов!!! Определено те кара да прекрачиш границите на мисленето, което ти е набивано до преди десетина- петнадесет години!

57

Асен

преди 1 година

До 70:Кой си ти и защо си позволяваш да обиждаш част от българския народ??Аз няма да падам на нивото ти (явно е много ниско!),искам да задам само два въпроса:Да,ние, българите сме признателни за Освобождението,но на Царска Русия. Какъв принос имат тук Путин или болшевиките?И второ: твърдиш, че като членове на ЕС сме "под робство"...а какви бяхме тогава до 1989г., когато бяхме провинция на СССР???

56

Германец

преди 1 година

Още ли не сте го бутнали този монумент на слагачеството? Другите народи, тъпкани от Мордор, се еманципираха вече. Айде и вие :)

55

Анонимен

преди 1 година

Като прочете човек написаното в коментариите си казва ако се махне паметника какво ще спечелим , но идва и въпросът, а защо е построен.

54

Как е в демокрациите

преди 1 година

"Ако не вярваш, пробвай да застанеш на Червения площад и да кажеш нещо против путин, или против войната в Украйна, ей така като експеримент." ------------------------------ Сopocoидният манипулатор отново лъже! Участниците в протестите в Канада през зимата сега имат тежки обвинения в съда между 5 - 10 години ЕФЕКТИВНА присъда. Всеки един, който подкрепи протеста с пари, дори $20 му беше блокирана банковата сметка, а ако той се оказва държавен служител, той бива незабавно уволнен.

53

Анонимен

преди 1 година

63: и като го взривиш какво ще стане? нещо ще се промени ли? 30г Бойко един паметник не е построй, но поне е откраднал млрд. Замисли се малко ако ти стигнат 20 мозъчни клетки с които явно раполагаш

52

Анонимен

преди 1 година

Русия трябваше да ви остави да сте с фесовете и потурите и да ви колят за добро утро. Коня е имал повече права от българина по време на Турксото 500г робство, факт! Сега плюете но нали знаете че вятъра се обръща, стара поговорка и да не ревете после пак. Тогава няма кой да ви дойде на помощ, неблагодарници и си заслужавате ЕС робството. Робите на ЕС, нещо като *** в Америка. Супер, честито.

51

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 58: Тук някой да те е затворил затова, че харесваш путин и че получаваш пари, за да пишеш против интересите на България? И не, няма да те приберат и да те осъдят в Германия, ако опънеш свастика в центъра на Берлин. Най-много да отнесеш глоба. Както и в България, впрочем. В путинова русия ще си директно в затвора за антиправителствена проява.

50

Анонимен

преди 1 година

Докато стърчи тоя паметник над София България ще продължава да се лута като сомнамбул между Европа и Сибир.

49

Анонимен

преди 1 година

Книгите няма да свършат никаква работа, но няколко килжграма тротил да.

48

доналд

преди 1 година

Живеем в страхотен свят : коктейл микс от 1984, Фаренхайт 451 и Прекрасния Нов Свят.

47

явеяв

преди 1 година

Описяното от Оруел във "Фермата" и "1984" се прилага идеално и на запад и на изток. Все пак съвтския комунизъм е най-висшата форма на капитализма и е много е глупаво, че хората продължават да се делят и определят като леви и десни. Този дуализъм както и понятието средна класа са прах в очите за робите, защото свободен е тзои който разполага с времето си. А за челите "1984" само ще спомена, че тя не е нищо повече от корица на книгата нa Голдщайн и не трчбва да я взимате насериозно.

46

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 53: Ама наистина ли "1984" има отношение към настоящия тоталитарен запад? Аз също съм чел книгата и описаната там забрана за инаквомислие си е баш путиновата русия в действие. Ако не вярваш, пробвай да застанеш на Червения площад и да кажеш нещо против путин, или против войната в Украйна, ей така като експеримент. После пробвай да кажеш нещо против каквото и да е в центъра на Брюксел и виж каква ще е разликата в реакцията на държавата. Хубаво си чел книгата, но вземи и я осмисли.

45

Анонимен

преди 1 година

Българският народ не обича натегачите, които искат да бъдат забелязани, а престъпленията да бъдат забравени от техните задокеански господари. А задокеанските господари гледат с презрение на същите тези натегачи и ги изхвърлят като използван презерватив когато не са им нужни - защото знаят, че един предател е винаги предател.

44

Анонимен

преди 1 година

България все повече наподобява хитлерова Германия. Сега остава тези захвърлени книги, които няма нищо общо със Съветската армия, и да ги запалите. Поне идея да имахте за какво става въпрос в тях.