43

Анонимен

преди 1 година

Когато цакаш по 5 лв кафето, не можеш да даваш 1200 лв.

42

Анонимен

преди 1 година

Така е, като държавата се управлява лошо, няма да има кадри и по-лошо ще става.

41

Анонимен

преди 1 година

Всичко е точно! Наличните кадри съответстват на нивото на заплащането и на качеството на меринджейството по хотелите. Няма абсЕлютно никакъв проблем.

40

Света се обърка

преди 1 година

Няма кадри защото НЯМА КАДЪРНИ МЕНИДЖЪРИ на тези наши планински и морски курорти .. а собственици са алчни бивши мутри дето гледат да вземат парите на клиентите си с минимални разходи за тях ... .НИКОЙ НЕ ИНВЕСТИРА В КАДРИ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ БИЗНЕС .... А имаче се водим туристическа дестинация . Наема се всеки който се навие на робски труд с под минималната заплата и няма претенции да работи безплатно извънредни часове ... Така че дегашното окаяно състояние на туризма ни е съвсем логично.

39

Анонимен

преди 1 година

Какви квалифицирани кадри бе. Настянаваш се и ти казват не пускай климатика, че тока е скъп. Туризма умря.

38

Н2О

преди 1 година

А, може би, проблема е в ниските заплати??? Щото Мутрите не могат да свикнат с мисълта да заплатят достойна заплата на работещият "матрял", те считат че "матряла" трябва да им плаща, затова, че са ги наели да им работят, тоест - слугуват!

37

Анонимен

преди 1 година

Така е. Няма кадри. А като няма кадърни работодатели-хотелиери, няма и кадри-работници. Кой да ходи да им робува на пр0ctaците, да внасят украинци, виетнамци, китайци, арабели... Може да им се вържат в началото, ама после ще четем в криминалната хроника за тях

36

Голям Тур

преди 1 година

Основните проблеми в туризма са смешните заплати, презастрояването и некомпетентния мениджмънт. Обикновено собствениците (мутри, мафиоти и крадци) се стискат да назначат квалифициран персонал с нормални заплати, а предпочитат да сложат роднини и приятели на ръководни позиции и местни безработни селяни, които биха работили почти без пари. В резултат се получава петзвезден хотел, в който обслужването е на ниво нула звезди.

35

Ха ха ха

преди 1 година

Не само, че квалифицирани кадри няма да има българският пишман "бизнесмен", а изобщо никакви кадри няма да има, защото години наред така си постилаха, а сега ревът. Еее дойде време да си плащат сметката и гяволъците. Да си работят самите собственици да видят лесно ли е. Като не могат фалират и идват други които могат. В природата празно няма все някой ден ще дойдат такива които ще уважават работниците си и ще им плащат подобаващо.

34

Анонимен

преди 1 година

Наистина си вярват, че 1200 лв. е висока даплата. Ама за 4 месеца взимаш около 5000 лв за 10-12 часови смени.. Това е смешно. Как нормален работник да отиде. Относно цените у нас, това е безумие. Миналата година на Пампорово - 2 кафета, 2 коли и един бургер ми струваха 51 лв. А относно украинците - в Пловдив и Пазарджик работят много от тях и са нормални и свестни хора. Но са на 8 часа смени и чисто взимат около 1500-1600 лв. Дори и тях вече не можем да ги лъжем с нашите робовладелски номера.

33

СПОМЕН . . . .

преди 1 година

Валери Симеонов щеше да докарва роби от Украйна , Армения и Грузия - уж да му работят . Социалистическокомунистически експлоататор да си днес ! Браво .

32

хахаха

преди 1 година

бг хотелиерите плащали 1200 лв заплати??? Алоуу имаше новина че на програмистите вече плащат по 15000

31

Нео

преди 1 година

Чух думите на жената, която предлагала 1200 лв. на неквалифициран младеж. Тази жена е точен пример за непрофесионализъм. При заплатите има "бруто" и "нето", но няма термин "чисти", който е напълно неясен какво точно означава. След това не е ясно за какви изработени часове става въпрос, какви смени, предлагат ли квартира и т.н., дори не спомена длъжността, за която става въпрос. Да, за нереално скъпият курорт Банско, това е ниска заплата, дори и за неквалифициран персонал! Лов на маймуни с трици!

30

Анонимен

преди 1 година

От написаното в новината излиза, че кадри има, но няма адекватно заплащане и условия на труд.

29

Анонимен

преди 1 година

Пичове - стартова 2 бона чистаци и осигуровки на пълната сума + договор и ще има кадри.

28

Анонимен

преди 1 година

Че то само рушвета да отвориш кръчма в урорт е към 100 000лв. Иначе никога не можеш да отговориш на безумните изисквания. Ами наеми, ами сметки, ами данъци...? Няма и три месеца сезон го започваш с два апартамента в София назад. И като не дойдат туристи...

27

Нали си имате

преди 1 година

бандеровци?!? Наемайте ги за 700-800 лева да ви бачкат :) Нали са "квалифицирани", действайте!

26

Анонимен

преди 1 година

ГОЛЕМИТЕ ХОТЕЛСКИ ВЕРИГИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО ОТДАВНА ЗА ПЕРСОНАЛ НАЕМАТ САМО ЧУЖДЕНЦИ...В СЛЪНЧЕВ БРЯГ И НА ЮГ ОТ БУРГАС ВЕЧЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ СА ОТ КИРГИЗСТАН,УЗБЕКИСТАН,ТУРЦИЯ,СИРИЯ И ЕГИПЕТ...ОТ ДОГОДИНА СЕ ОЧАКВАТ РАБОТНИЦИ ОТ ГВИНЕЯ И СЕНЕГАЛ!

25

Анонимен

преди 1 година

БЪЛГАРСКИ ТУРИСТИЧЕСКА АСОЦИАЦИЯ:ОТ ДОГОДИНА ЗАПОЧВАМЕ ДА ВНАСЯМЕ РАБОТНИЦИ ОТ ГВИНЕЯ И СЕНЕГАЛ!

24

ИСТИНАТА

преди 1 година

Скоро бяхме на Боровец, кафе със сметана в хотела 7-8 лева!!! Демек, нашите бизнесмени искат да карат майбахове и ферарита, но на персонала да дават половин заплата на чистачка в Испания.