14

Алекс

преди 1 година

Рециклирането не е решение на проблема.Трябва рязко да се намали производството на пластмасови опаковки.Спомням си времето,когато бира и безалкохолни напитки се продаваха само в стъклени бутилки за многократна употреба.Кисело мляко в стъклени буркани.Какъв е проблема и днес това да се прави?

13

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 10 - Аз си имам 2-3 платени тормибчки, като едната я позлвам от поне 5-6 години, а другите са били, когато съм забравял първата вкъщи.Като се замисля - преди това ползвах по 4-5 от големите в марета ... Събирах ги известно време, накрая се налообжи да ги хвърля. После ми казаха, че не се рециклирали "добре". А после научих и че повечето "рециклирани" неща, излизат мнго по-ксъпо и мърсят повече.

12

Анонимен

преди 1 година

До 4 -"Умираха" е силно казано, но много нард искаше уокмени, транзисотри, очила и подобни. Нещ, които допреди години се държаха дълго. Ама после ни заляха с каква ли не простащини ...

11

Анонимен

преди 1 година

Хвърлят,защото я произвеждат,никой не забранява производството и,защото е в интерес на бизнеса,не на обикновените хора,можем и без нея,но ни я натрапват,дори и да не я искаме

10

Анонимен

преди 1 година

Лъжете, аз не изхвърлям толкова. Това че някой хвърля повече не значи че всички хвърлят средната стойност.

9

Анонимен

преди 1 година

Едно време пласмасови опаковки нямаше. Хората си пазаруваха вместо в найлонови торбички, в платнени торбички или мрежи. В магазина като си купуваш сирене, месо или салам, ти ги завиваха в амбалажна хартия. Вафлите бяха в картонена кутия и тънка хартия. Олио и напитки бяха в стъклени бутилки, които след употреба се миеха и се връщаха в магазина. ...После обаче поискахме демокрацията с бананите и шарените опаковки и се включихме в цапането на света...

8

Анонимен

преди 1 година

Всеки еесовец изхвърля по 35 кг пластмаса на година, а сънува нулева въглеродна следа и зелена сделка.

7

Анонимен

преди 1 година

Какво са виновни европейците? Не стига,че насила плащаме безмислени опаковки, плащаме и да ги изхвърлим. Производителите и търговците трябва да са отговорни за пластмасата.

6

Реално

преди 1 година

Съдържанието на една вафла е по-евтино от опаковката. Защо да спират да произвеждат опаковки? Хахахах

5

Добре де, ама

преди 1 година

всяка африканка и повечето азиатки "изхвърлят" по 3 кг. биомаса на година. А тя няма как да се рециклира... Просто влиза в обращение и продължава да произвежда биомаса. В сравнение с това пластмасата, генерирана от европеците, има нищожен дял за замърсяването на нашата планета.

4

Анонимен

преди 1 година

Това са най чистите опаковки, чаши и бутилки, те са за еднократна употреба, не разнасят болести и зарази и са леки и удобни и евтини, многократните не се знае да ли са добре измити, тежат и са скъпи! Пластмасата се рециклира, не е отпаден продукт! Практични и удобни!

3

Анонимен

преди 1 година

По времето на соца всички умираха за пластмасови шарени западни стоки, ония направиха маса пари и сега се сетиха, че пластмасата замърсява.

2

Анонимен

преди 1 година

Производителите на пластмаса харесват това.

1

Анонимен

преди 1 година

Защо незабранят пластмасата тогава? Както въглищата и петрола.