6

Анонимен

преди 1 година

нищо няма фалшиво в новината, точно и ясно казват 'след като изразходва резервите си от ядрено гориво' и след като има резервно ,тъмън след три години ще са готиви да се върнат съм руското за което така или иначе са пригодени, като това ще повиши и КПД, тъй като с чуждо гориво е по-ниско.

5

наскоро

преди 1 година

мина информация, че активите на ЗАЕЦ под форма на отработено гориво и плутоний надхвърлят 250млн долара..И към момента са в руски ръце..За това е ицелия украински квич

4

Анонимен

преди 1 година

"Само подготовката за преминаването от един доставчик на ядрено гориво към друг отнема около три години" - Урката услужливо пропусна да спомене, че това е времето за преминаване от оригинално гориво към менте, а не обратното. Другото, което пропусна да спомене е, че реакторните помещения в ЗАЕЦ са се превърнали в ремонтни цехове за разхерметизирани горивни касети на Уестингхаус - причината, поради която чехите от АЕЦ-Темелин се отказват от този нездравословен експеримент.

3

Анонимен

преди 1 година

Щом Окраина твърди, че новините са фалшиви, това е най-сигурният признак, че новините са достоверни.

2

Цирк

преди 1 година

Крадеца вика дръжте Крадеца

1

Анонимен

преди 1 година

Добре, че разбрахме колко години отнема подготовката за преминаване от едно на друго гориво. Та разните анализатори и експерти тук, да не говорят наизуст, че видите ли от днес за утре можем да сменим горивото на Козлодуй.