21

Анонимен

преди 1 година

Твърдо против! Казвам го като икономист,който познава цялата тази материя. Ще спечелят само банкерите и финансистите, а 2/3 от валутният ни резерв ще покрие дълговете на задлъжнелите държави членки.Редовите българи ще изгубят много.

20

Сарийски размаза

преди 1 година

дебелия грантояд.Дебелия се пенеше, че хората искали да купуват жилища в евро,а реалността е,че цените са в евро като трик на продавачите и брокерите. Реално се превеждат парите в левове!Факт е, че не е направен подробен анализ с плюсовете и минусите, както и пропагандата, че ще цъфнем и вържем в еврозоната, а също и това, че упорито се крие ситния шрифт в плана за възстановяване и не се обявява...Всичко това е дежа вю - рептилите костоффф, куневъ и паси ни вкараха в ЕСССР и НАТО без да ни питат

19

Това с еврозоната

преди 1 година

Кокорчо успешно го приключи - вкара ни в дългова спирала и сега ще видим еврозона обаче друг път.

18

Мдааа

преди 1 година

Хървагия успя, а България се лута.

17

Раш

преди 1 година

Хърватия ще бъде 20-ата държава членка на ЕС, която приема еврото за своя валута.

16

Реалист

преди 1 година

Хърватия ще може да въведе еврото на 1 януари 2023г. Ние още се моткаме.

15

Пфуй

преди 1 година

Хърватия влезе след нас в ЕС, но ще ни изпревари с въвеждането на еврото.

14

Факт

преди 1 година

Трябваше отдавна да приемем еврото. Даже сме закъснели.

13

Мнение

преди 1 година

България е във валутен борд, вързани бяхме за марката, а сега сме вързани с еврото. Ние все едно сме приели еврото, но не ползваме плюсовете от това.

12

Диванен БГ експерт

преди 1 година

Не ща евро , искам рубли! Това ми е мечтата, всичко друго са оправдания на учени- недоучени експерти. Няма да събираме пари за закъсали страни, не че ние няма да сме първите закъсали, ама нейсе. Гърция я спаси еврозоната, ама ние си знаем Москва, та Москва.

11

Анонимен

преди 1 година

До Марси За таксите на банките мисля че сме поели ангажименти. И за акцизите на горивата също мисля, че имаме ангажименти ... И въобще, област в която не сме завързани има ли?

10

За 8

преди 1 година

До До Анонимен 6 Не сме се отказали лева. Валутният борд беше за да се спре хиперинфлацията. В момента се предизвиква изкуствено инфлация, за да се оправдае въвеждане на еврото. Въпросът е: когато големите зъбни колела се завъртят бързо, на празни обороти /рецесия/, какво ще се случи с малкото зъбно колелце - България? Според мен ще изпадне в някой забутан ъгъл, където никой няма да го търси, дори.

9

Марси

преди 1 година

Бг е в ЕС ОТ 2007Г. Още тогава сме поели ангажимент за членство в еврозоната и Шенген! Който не е съгласен с това да отива еднопосочно в Руската Федерация! Най-глупавото сравнение ,което съм чел някога е да се сравнява Бг с Англия и Дания! Тези държави може да си позволят никога да не приемат еврото,но причините там са други! Бедна страна членка на еврозоната НЯМА, няма и да има!

8

До Анонимен 6

преди 1 година

Очевидно сте слабоумни. Ква датска и ква британска кралица ва гони ве! Ние сме се отказали от лева още с въвеждането на валутния борд. В *** в момента 0.5 евро се нарича 1 лев. В това се изразява финансовия ви патриотизъм!

7

Анонимен

преди 1 година

4/5 че не искат евро, мисля че е дезинформация, с цел да се предизвика референдум. С машинно гласуване /ха-ха/. Изведнъж ще се окаже, че тези "специалисти" са сбъркали, ама много удобно, в техен интерес. Не се хващайте с никакви референдуми. Трябва да бъдат принудени да се откажат от миражите си за Марс.

6

Анонимен

преди 1 година

Щом британската кралица /преди/ не е разрешила и датската кралица /все още/ не разрешава да се пипа националната валута, значи еврото няма нищо общо с икономическа стабилност. Но за обвързване /завързване/ окончателно към нещото ЕС, еврото е много добър "инструмент".

5

магаревъд

преди 1 година

абе тоя доц. да не е от активистите на копейкин?...

4

Анонимен

преди 1 година

Пълни глупости. България е от години в Еврозоната, още от вързването на лева с марката. Пзевдоикономисти в псевдопредавания ръсят тъпотии. Ние нямаме парична политика, нямаме и плаващ курс. Всички тези наши права отдавна сме предали на ЕЦБ! От Еврозоната се страхува само тези дето държат големи недекларирани суми в левове. Сега ще трябва да ги извадят на светло за да ги обменят и тогава много ще ги заболи отзад!

3

яяя

преди 1 година

БГ не е за еврозоната ...

2

аааа

преди 1 година

големи "спецове " имало у БГ-то ...какви еврозони го гонят този ?!?! нали цените ще станат 2йни у нас и ще загубим мнетарен суверенитет . сега не е момента за еврозони...