123

красимира

преди 14 години

карадере е прекрасна местност.Имам зема там и мисля че ще е по добре да си остане незастроена.

122

Катя

преди 15 години

Ей деца вие знаете ли ,че вашите деца ще плащат на важните чичковци и за собствената си сянка,а за такова нещо като романтика и тищшина ще гледат само на кино,защо вече измислат изкуствени острови за баровците ,за да са далеч от цивилизацията,но малкия човек като мен и теб и на природата няма да може да сие радва безплатно!България е малка пазете я защото на луната няма да ни вземат...много сме бедни...,но си имаме България и затова ги е яд искат да я продадъд на парче....

121

КАТЯ

преди 15 години

ДО КОГА ЩЕ СЕ ПРОДАВАМЕ!!!!кАРАДЕРЕ Е ПРЕКРАСНО МЯСТО И ТО Е НАШЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ НА БОГОИЗБРАНИТЕ ,ЩЯЛО ДА НИ Е БЕЗ ПАРИ ЗАТОВА НЕ СМЕ ИСКАЛИ ДА ГО ЗАСТРОЯВАТ,Е НА ТЯХ И ЗА ВЪЗДУХА ЛИ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ!!!!хОРА ,АКО НИЕ НЕ ПАЗИМ И ЗАЩИТАВАМЕ ТОВА КОЕТО НИ СЕ ПОЛАГА КАТО ГРАЖДАНИ НА ТАЗИ МАЛКА СТРАНА УТРЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ НА "ТЕЗИ С ПРОЕКТИТЕ" ЗА ДА ХОДИМ ПО ЗЕМЯТА СИ......ДО КОГА ЩЕ СМЕ ГОСТИ В СВОЯ ДОМ И НЯМА ДА ИМАМЕ ДУМАТА ЗА НИЩО ПРЕД ТЕЗИ С ПАРИТЕ.....!!!!а КАРАДЕРЕ Е ПРЕКРАСНО ВСЕ ОЩЕ!!!!

120

az

преди 15 години

не можах тая година да позная плажа на Карадере, тея "природозащитници" осират навсякъде където стъпят, превърнали са това хубаво място в боклукчийска кофа и помийна яма :(само лаят, а след тях не ги интересува какво ще е ... *** :(

119

talkingDoll

преди 15 години

Sypostavka i interesna statiq za dug podoben proekt - http://uppercorner.blogspot.com/2008/08/blog-pos t_25.html

118

roza

преди 15 години

Вие луди ли сте! Стига сте се разправяли за глупости със всичко сте така , тя затова България си отива. Защото всички са овце, *** за стригане и доене. ВМЕСТО ДА СЕ ВАЙКАМЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ВСИЧКО, КОЕТО Е ПО СИЛИТЕ НИ, ДА СМЕ ЕДИННИ И МНОГО, ПЪК ДА СТАВА КАВОТО ЩЕ, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГЛЕДА БЕЗУЧАСТНО!

117

Pimmy

преди 15 години

Или по-скоро свикнал да му *** на главата с която се кланя на владиката... Нека да ни засерат (застроят) до последното природно кътче.На Смокиня и Веселие мутри обикалят и режат палатките за да изгонят кампингарите че след време като плажа опустее да започнат застрояаване, и никой не земе да се сабере да им натроши главите.. Страхливци и нехайници сме!!!

116

Умен

преди 15 години

Бетониране, но само на пръв поглед. А кой ще бетонира? Истински "Сър"! Може би даже ще дойде веднъж да се напие още някой сър... Вижте как на спортните журнталя се оказаха почитатели на титлите и ордените на Британската империя: "СЪР Алекс Фергюсън направи туй, СЪР Алекс Фергюсън каза или не каза онуй". Та разберете, това не е някакво просто банално просташко българско и комунистическо бетониране или напиване, а божия благодат. След това разбиването и изнасянето на руините от фалита - защото кой *** би почивал сред бетон? - също ще се върши по великите закони на капитализЪма.

115

Жоро

преди 15 години

Няма къде да отиде, само ще бъде бетпнирано. Казах!

114

питекантроп

преди 15 години

Да ви се чуди човек, бе хора! Като сте писнали - запазете, та запазете природата! Да не се застроява Карадере, че ще умрат разни там пилци, бубулечки, земноводни, цветенца, травки ... А хич не мислите, от какво ще живеят баш паралиите като им свърши държавната манджа. Нямате състрадание и чувство за социална солидарност. А и друго си е, като отидеш на "курорт" вместо да гледаш някакава си дива природа, късогледият ти поглед (и този на децата ти) да се успокоява и наслаждава на грозен и отровен асфалт, покрит с плювки от дъвки, да се умиляваш, как одъртяващи шкембести парвенюта разхождат и лигавят поредната си миска, да вдишваш здравословно смърдливи изпарения от останките, излезли от нощните пияндури и т.н. и т.в. - все придобивка на криворазбраната и добре заплащана "цивилизация". Ех, и вие.

113

СРАМ МЕ Е ОТ НАС СИ

преди 15 години

СРАМ МЕ Е ОТ НАС СИ

112

Боряна

преди 15 години

Един ден, в близкото минало, пътувах в един автобус. Автобусът минаваше покрай Централна гара. Тогава там живееха лепилари. ***. Една леля каза: Някой трябва да ги махне тия от тук. (супирвъзмутено). Естествено, последвалата увлекателна дискусия запълни иначе скучното за пътниците ДОКАТОМИДОЙДЕСПИРКАТА време. ... естествено, никой нямаше предвид да направи нищо лично ТОЙ. Все някой друг трябва да...Страхотно, нали... Страхотно сме се надупили!Това лято имаше опит за протест срещу правителството и корупцията в държавата (това сме ние). Бяхме възмутително малко. Явно българинът ТАКА си го устройва.Запомнила съм тези 2 случая.

111

Geri

преди 15 години

Ако упуснем Карадере сме за никъде. Но толкова години вече хората се борят за какви ли не важни за тях неща. Сякаш няма никакъв смисъл от гласността. Говори се говори се, ама колко са силни финикийските знаци. Дали ще можем да се преборим срещу интерес от милярди евро. Така искам да го вярвам, че да не земе да стане иначе, ако не го повярваме силно. Какво се очаква да стане след нашите протести и шум. Норманчо да върне хонорарчето, или онея да кажат аре загубихме тука некви пари. Къде са властите в тази страна, които да защитят общочовешките интереси? Толкова сме беззащитни пред лицето на големите мастити. Но не бива да го вярваме, че този проект ще види реализация. Абсурд! Да направим това, което е по силите ни. И да се молим ...

110

преди 15 години

Нетрябва източната ни граница да е хотел от Румъния до Турция! Не нетрябва да си даваме единственото останало ни богатство природата! НЕ НЕТРЯБВА ДА СИ МЪЛЧИМ!

109

bobo

преди 15 години

KARADERE OTIVA NA MAYMUNDERE !KOLKOTO I DA SE GAR4ITE TOVA E POLOJENIETO-HORATA SA NA VLAST IMAT LEV I SI PORA4VAT MUZIKATA A VIE SHTE SLU6ATE ! NYAMA KVO DA SE SLU4I!

108

*****

преди 15 години

Като стана ясно че ще се прави този проект къде бяхте всички от форума? В Стандарт имаше новината още през късното лято миналата година, в нета имаше и плановете и ръкопляскания за сър Норман Фостър! Имаше и гневни статии! Аз съм против това кощунство! Кара дере е приказно място, което открих миналата година! И противно на очакванията ми нямаше туби от минерална вода, хартии и други гадости характерни за дивашките лагери, където никой не те вижда къде акаш и къде си мяташ ***...Ако искаш удобства можеш да си наемеш стая в Горица или в Бяла е малко кофти се слиза до плажа но си заслужава...Не на проекта!!!

107

име

преди 15 години

Най-жалкото е,че този рай е бил такъв сигурно хилядолетия и ние - СЕГА и ТУК,ще го превърнем ЗАВИНАГИ в нещо,което го има навсякъде......тоест - никога вече човешко око няма да може да се порадва на един безвъзвратно изгубен рай.Който не е бил там,нека не го отписва лековато,а да си спомни за някое свое съкровено местице и да си го представи променено завинаги от алчни ръце...

106

Лейди Магбет

преди 15 години

Ей Норман ако наистина си СЪР постъпи като сър и си оттегли проекта! Ако си и със синя кръв си върни и рицарския хонорар!

105

Човека

преди 15 години

Кики, стой си най- добре капсулован у вас и не ходи никъде, че да не те притесни случайни, някой "невъзпитан хулиган". Тези неща, за които говориш, че не ти харесват- презастрояването, лошото качество на изпълнение и факта, че българските курорти се превърнаха в летните гета на англичани и германци, за тези неща се сърди на себе си и другите такива като теб. Защото хора с твоето мислене и манталитет докараха нещата до това положение, такива които искат всичко да им е до и ако може за тях да е без пари, а за останалите да е петорни цени. Затова сега ти и кирливото ти семейство се свиите в миниатюрното си апартаментче на изплащане и не се обаждайте, щото си много виновен.

104

Разсилен

преди 15 години

Тоя *** Норман Фостър да ходи да си строи екоселищата на каменистия студен и мръсен бряг на Северно море. Скапаните западняци си съсипаха природата с инвестиции и икономически растеж, а сега имат наглостта да посягат и на нашата. Трябва да бъдат разкарани с много силни и болезнени шутове. А който иска да почива хем в курорт, хем на диво ще трябва да чака много години, докато се появят хора с нормален манталите, които да ги построят, защото сегашните не правят разлика между строеж на курорт и завод.