19

троцки

преди 1 година

Това е поредния етап в развитието на демокрацията!Нарича се "посткапитализъм"!По нашему-комунизъм!

18

пуйката

преди 1 година

Ако плащат за акциите на пазарна цена,то си е сделка както се споменава.

17

А, ние....

преди 1 година

НЕФТОХИМА- КОГА....???

16

Анонимен

преди 1 година

"И ние трябва да национализираме една рафинерия ! Да вземем пример от Германия :)"Има малък проблем с тази идея. Назначават пак някой като Кирил Пу.., оф, Петков. Той продава рафинерията на някой верен евроатлантик-екоталибан за 5 лева. Талибанът я нарязва за старо желязо с предтекст, че не е "еко". Ние, естествено, пак се хващаме за палците. Найс, а?

15

Анонимен

преди 1 година

И какво от това, газ все едно няма да има.

14

Оня

преди 1 година

И ние трябва да национализираме една рафинерия ! Да вземем пример от Германия :)

13

Анонимен

преди 1 година

Напред !КомунизЪма идва ! долу свободната конкуренция - тя е само за "слабаците"

12

Анонимен

преди 1 година

Добра идея! Виждаме каква истинска конкуренция и напредък се вие около всички държавни поръчки, в ЦЯЛ свят! Нито един монопол, никаква корупция! Няма картели и всичко цъфти и връзва. Напред към светлото соци... ъъъ, капиталистическо бъдеще!

11

Анонимен

преди 1 година

Нищо не трябва да държавно. Научно-техническият прогрес (заради който живеем по-качествено и по-дълго) се случил заради конкуренцията, а тя заради свободния пазар. Държавата трябва да гарантира само върховенството на закона и сигурността, другото е работа на бизнес/частника/фирмата

10

Анонимен

преди 1 година

Това е добра, демократична и правова национализация, не като комунистическите! Вечна слава на ЕССР!

9

Анонимен

преди 1 година

Uniper работи на загуба, кво да оставят най-големият им доставчик на газ да фалира и да стане бъркотия. Плюс това те не я национализират в буквален смисъл, а ИЗКУПИХА акциите на компанията.

8

Шефа

преди 1 година

Не става с национализация хер Шолц ,а с находище!Защо в Европа няма умни и свестни политици, същото е и в България!

7

Анонимен

преди 1 година

Хабек и нацисткият внук обявиха решение да се национализира най-голямата компания за внос на газ в страната. Това решение трябвало да гарантира наличието на енергия в Германия. Абсурдна логика. Uniper е гарантирала наличието на газ в страната, защото е принадлежала на Газпром и е внасяла от Газпром. След като Газпром спря доставките на газ за Германия и Норвегия обяви яко намаляване на своя износ на газ за Еесовската Зона, откъде национализирания Uniper ще внася? От Пиндостан на десеторна цена?

6

Анонимен

преди 1 година

А здрасти, а нас ни накараха да си продадем ЕРП-тата и да пълни гушите на чехи, австрийци и какви ли не. Енергетиката трябва да е държавна, това гарантира сигурността на страната, не случайно са стратегически обекти. С измислената зелена енергия само някои си пълнят джобовете. От къде на къде задължават държавата да им изкупува произведеното и то на огромни цени, нали е частник. ЕС съсипа всичко в Бг, здравеопазване, образование, животновъдство, овощарство, заводи и всичко.

5

Анонимен

преди 1 година

А! Ама можело ли така? А ние кога?

4

Анонимен

преди 1 година

Измамната мантрата че държавата била лош стопанин отиде на кино. Дружествата със съществена важност за всяка държава е задължително да са държавна собственост.

3

Кръпката

преди 1 година

Капитализмът си отива, спете спокойно деца!

2

Анонимен

преди 1 година

Хахаха Карл Маркс би харесал това.

1

Анонимен

преди 1 година

1939 година Германия също национализираше частни компании.Всички знаем как завърши това 6 години по-късно... Нима историята се повтаря?