31

Анонимен

преди 1 година

намериха причината правителството нема да отпусне пари- ако ще да плачете тези корупционери пари нема да дават

30

оня

преди 1 година

БЕЗРАЗБОРНА

29

към к.28/следва

преди 1 година

До Анонимен Тези клони,вече в коритото на реката, са заприщвали водите и водата не се е оттичала непрекъснато, а на талази,заливайки всичко наоколо. 4.Проливният дъжд,при който много голямо количество вода се е стичала за няколко часа като хала.Коритото на реката е поело малка част от нея,другата е поела по долината, помитайки всичко пред себе си. 5.Непочистваното с години корито не е осигурило отток на водната хала, а стича щата се по стръмния склон с водата кал го е задръстила. Нанос 80-100 см

28

Анонимен

преди 1 година

Кое е причината ли? ---> Водата!

27

ил Рапоне

преди 1 година

Само две думи. Корупция и недосегаемост.

26

Анонимен

преди 1 година

1.При разрешена 10% сеч е сечено поне 2 пъти повече и което е по-лошо - отсечените дървета не са извозени веднага. На една от снимките се виждаха трупи с диаметър 25-30-35 см. 2.Цялото корито на реката беше пълно с клони - основно от върба, но имаше немалко и от дъб и бук.Тези едри клони заедно с по-дребните са правили в началото язове по склоновете на планината и при скъсването им са правили водопади от силна стичаща се вода.3.Клоните,озовавайки се в коритото на реката,са служили като бентове

25

Анонимен

преди 1 година

Всичко което се случва в държавата ни е вследствие на това, че нема държана, не се спазват законите, липсва контрол и ако го има е подкупен, безнаказаност.Държавата е блокирана от корупция на всека крачка, от партизанщина за власт и демагогия.56552

24

Анонимен

преди 1 година

Самотека е велика сила. Всичко е оставено на самотек.

23

на пръв поглед

преди 1 година

е нашенската прочута мърлящина и безхаберие!На втори-добре скрити далавери!!!

22

ПроСоТо

преди 1 година

заслужавад си всичко бок. луците, които предадоха братушките майка Русия най великата даржава. Обедняхме заръди американците и джандарите сега да омират азсе радвам

21

Анонимен

преди 1 година

Слушайте телевизора. Знатни мозъчни тръстове и други богати мозъци ви го казаха. Климатичните промени са виновни. Затова лягайте и се самонамалявайте. Да не сте отишли на протести, големите мислят за вас.

20

Анонимен

преди 1 година

Причината е в писюранщината на българите. Гледат само в къщата си, а всичко навън не ги засяга. Все някой им е виновен. Все някой им е изцапал гащите от вътрешната страна. Асен и Кирил ли ви с.аха в гащите?

19

Спеца

преди 1 година

Причината е в алчната и безотговорна кметска управа!

18

до единствената

преди 1 година

Не знам кого визираш под "последните две правителства", че те бързо се сменят сега, но този проблем е повече от 15-20 години. Проблема с незаконната, "полузаконната" сеч и непочистването на коритата на реките.

17

Анонимен

преди 1 година

Това си е природно бедствие, за мащабите на което допринесоха и непочистените корита и сечта. В село Богдан се виждаше на място какви големи отсечени (не бутнати от вятър) дървета имаше. По-склонен съм да вярвам на местните, отколкото на разни безполезни хора по разни агенцийки.

16

Анонимен

преди 1 година

До ЛюбоДа,това беше причината за бедствието в Карлово.Но то е нищо в сравнение с това в селата Богдан и Каравелово.Там причината за мен е пороя и образувалите се свлачища.Задръстени дерета образуваха бент който в един момент се скъса.

15

Flash Flood

преди 1 година

Пак ще ви го кажа. И без сеч, и при добре почистени корита пак си има голям риск от наводнения заради геоложките особености на района. Това че последните 100 или 200 години не е имало голямо наводнение не значи абсолютно нищо! От гледна точка на времевата линия на природата 100 години са като 1 секунда. Вие гледате една едра рекичка и не можете да си представите че тази рекичка за 1 час може да стане голяма река и да залее цялата равнина. Природа не може да бъде контролирана! Водата е стихия.

14

единствената

преди 1 година

причина е БЕЗХАБЕРИЕТО на последните две правителства.НИКОЙ не пази горите,никой не чисти коритата на реките и не попраавя канализацията.Крадат се пари,бездейства се.Пари за укрите има,за БЪЛГАРИТЕ няма.

13

Анонимен

преди 1 година

Голяма помощ от страна на държавата, цели 375лв., смешна работа :)) Иначе това си е природно бедствие, незнам защо търсят под вола теле :)

12

Анонимен

преди 1 година

Американците и извън_земните са виновни.