16

Albi

преди 1 година

Голяма работа. Всичко живо се е налапало с кредити и живее на аванта. Много хитри, но да видим.

15

Анонимен

преди 1 година

"до края на тази година не се планира друго излизане на външните капиталови пазари" -много важно уточнение, защото се канят да дръпнат още 7 млрд лв. от вътрешния пазар. Банките и големите финансови институции бяха привикани на спявка още преди месец за тези 7 млрд. Общо 11,5 млрд за да си финансират безумните политики. За една година Кирчовци, Кокорчовци, Радевци и сие ни таковаха м...та на външния дълг. 11,5 млрд, голяма част от които ще се изсипят на калпак и ще нагнетят още инфлация. ***..си

14

До 14

преди 1 година

Вярно ли искаш да кажеш, че е по изгодно да вземеш заем на 15 процента лихва при примерно инфлация от 20 процента отколкото на 2 процента при инфлация от 1 процент примерно?

13

Анонимен

преди 1 година

Комунисти долни трепането им е малко.

12

Анонимен

преди 1 година

Така са сега лихвите по кредитите по света. Преди това бяха близки до нулата. Тези 4 и нещо процента са по-малко от инфлацията, докато Борисов взимаше кредити с лихвен процент по-висок от инфлацията.

11

Анонимен

преди 1 година

Отминаха времената на отрицателните лихви по света. Дали Бойко Борисов диктуваше какви са лихвите на световните кредитни пазари, както се опитват да ни внушат герберaстите?

10

Анонимен

преди 1 година

Дават го на държавата, която беше ръководена от Винету след като се изчисли какъв е риска за заемодателя. Едно е да изплащаш заем на 0,4 процента съвсем друго е на над 4 процента.

9

Дух

преди 1 година

До 2025-та година държавата ще се срине.

8

до 8

преди 1 година

Не го дават на Винету.. И не е важно на кого го дават, а кой ще го връща!

7

Анонимен

преди 1 година

Не гледам телевизия от 7 години, но съм абсолютно сигурен, че експерти ще ви обяснявт колко изгодни са били условията и че сега е бил момента!!!

6

Анонимен

преди 1 година

Само дето на Винету му даваха заеми на 0,4 процента лихва.

5

Реалист

преди 1 година

Въпросните дългови облигации изобщо не се пускат случайно. Те са за "наши хора". На нас и бъдещите поколения остава удоволствието да връщат заема. Ние не може да ползваме такива лихвени проценти. За нас банките са отредили 0 процента лихва и хиляда такси.

4

Гиб Мелсън

преди 1 година

По времето на Винету когато нямаше войни и ковид Винету за 12 години е изтеглил общо 30 милиарда лева като графиките показват, че само през 2018 година Винету не е теглил милиарди заеми. Тези дето ще си пуснете гласчето пак за Винету погледнете информациите относно заемите които е теглил Винету по години и се замислете дали сте нормални да гласувате пак за него

3

Анонимен

преди 1 година

Това не са всички дългове . Имате дългове на НЕК ,Марриците , Булгаргаз или топлофикация което е един и същи дълг . Като дръпнем калема прави по 8 - 9 000 лв на човек от населението което вече е много . А с намаляване на населението и нарастване на дълга се влиза в дългова спирала .

2

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 1 година

Някак си усещам, че скоро време Белене и Скравена отново ще отворят врати!

1

Хе Хе

преди 1 година

Льотчика съвсем оцвъка пейзажа. Май се готви да бега в Южна Африка. За такава лихва всички трябва да се вкарат в затвора. Лихвите на банките кръгла 0. Те вземат на близо 5 % за комисионите.