48

Емо

преди 1 година

Ей,тия ляхи не мирясаха!!!Само компенсации искат!!Те кога ще платят репарации на Чехия и Словакия?На Белорус също?Това са много долен и жаден народ!!!Поляците се правят на много велики и често дават пример с Реч Посполита,но забравят са споменат че водеща роля ,а и някорко пъти по голяма територия има Великото Литовско княжестно!!Както казва народа ни аман от ***!!Много добре *** ляхи знаят ,че всичко е уредено по времето на соц.лагера,но пак искат!!

47

Анонимен

преди 1 година

Ми да си ги търсят от Хитлер и Сталин..

46

Т.Шак

преди 1 година

А х.й не щат ли?

45

Анонимен

преди 1 година

Ама това короната бие основно по политиците. Нещо на всички им се е разхлопало дюшемето.

44

Анонимен

преди 1 година

И тия нагли като окраинците. Ама то е нормално нали са от един дол дренки. И едните и другите държат чужди земи и само се правят на велики. Сбироток безполезен.

43

Сталин

преди 1 година

Опаа..*** (полския парламент) тактично избягва да си каже кой им подари цялата Източна Прусия и Силезия (германски територии). Полша никога преди Втората световна война не е имала излаз на Балтийско море, да не говорим че и държава почти не са имали преди Русия да им даде независимост от Руската империя. Ако не беше Русия сега щяха да преработени на едно средство за миене от един чичко с мустаци. А кой освободи Аушвиц ? И възтанови срината Полша, индустрия заводи пътища...Неблагодарници !!

42

Анонимен

преди 1 година

Това,че Полша ще иска репарации и от Русия руснаците го предвидиха отдавна. Интересно защо след като искат пари от Германия и Русия не споменават нищо за връщане дадените им по настояване на Сталин германски земи . Тяхната стойност по цена 2 евро за квадрат е по-висока от исканото от Полша. Прав се оказа Чърчил- поляците са хиените на Европа.

41

Пижо

преди 1 година

Каква нагла изме* са това поляците! Те поканиха Хитлер, за да ги "освободи" от евреите, а полският посланик в Германия Йосеф Липски обещава паметник на Хитлер в центъра на Варшава! Вероятно поляците искат репарации от Русия, че е осуетила вдигането на паметника!

40

Анонимен

преди 1 година

Явно сега са решили да просят пари. От Германия може и да има някакъв шанс да изкопчат нещо, но при този конфликт с Русия няма да ги огрее, то и без него едва ли щяха да получат нещо защото германците са тези които започнаха войната.

39

дърт

преди 1 година

До Анонимен 47 - Поляците участват в подялбата на Чехословакия след Мюнхенския договор 1938г.

38

Историк

преди 1 година

Тия наглеци предизвикаха ВСВ . Някой да не знае за Данциг ? Зоната около града е била под опеката на ОН години наред заради постоянните нападения от страна на Полша имаще претенции към град с 98% немско население. Полша тогава се опитва да принуди на сила да изсили местното население. Избива много германци. И Германия отвръща на агресията.

37

Анонимен

преди 1 година

Русия плати на Полша с 600 хиляди съветски войници, загинали за нейното освобождаване.

36

Анонимен

преди 1 година

Полша да върне териториите на Германия !

35

Ха-ха-ха!

преди 1 година

Путин: Андрюш, что такой кислый сидишь?

34

ТТ

преди 1 година

Малко преди Германия да нахлуе в Чехословакия и да я анексира , СССР са предлагали те заедно със Полша , Франция да направят съюз против Нац.Германия ако германците нападнат Чехословакия но познайте Полша отказва да имат коалиция със СССР и гризват дървото.

33

Анонимен

преди 1 година

Яко са я окъсали, щом вадят старото бельо от скрина. Ако може някой да се подлъже, ако не-поне са опитали да изкрънкат някой и друг цент.

32

дърт

преди 1 година

А поляците кога ще платят репарации на чехите и словаците?

31

дърт

преди 1 година

Време е да поискат репарации и от шведите и кримските татари.

30

Анонимен

преди 1 година

Изкукали са.Преди месец щяха Сталин да съдят и говореха все едно е ВСВ.Сега определено си мислят,че е ВСВ туко що свършила.Да стискаме палци след някой и друг месец да се осъзнаят и да се върнат в 2022 г.При нас също някои политици говореха така все едно СССР все още съществува.Май се пооправиха.Да са живи и здрави всички и да им дойде акъла.Може нещо ковид да ги побърква.

29

Анонимен

преди 1 година

В Полша изборите са напролет. Дунав не минава оттам, че да направят мост.