15

Реалист

преди 1 година

КНСБ и техният институт да си поправят изследването и да спрат да манипулират хората. Ако хляба се продава на старата цена, но без ДДС, поевтиняването е 16,67%, а не 20%, както си въобразяват някои. Ако е струвал 2,40 със ДДС, то без ДДС цената е 2 лева, разлика от 40 стотинки. Само дето през това време цената без ДДС продължава да расте и поевтиняването е по-малко.

14

Анонимен

преди 1 година

цените падат световно, но ние нали сме най-умните и цените в булг ариста се вдигат с по 20%. Блатото на Европа.

13

Анонимен

преди 1 година

Какъв ръст бълнуват тези? Цената на газа на международните борси падна с 30%, цената на петрола се срина под 100 долара за барел, България е залята от евтина украинска пшеница, а те плавен ръст планират!?

12

123

преди 1 година

То пък един хляб по магазите....Кеф ти ориз ,боб ,картофи..Даже вносна елда , или киноа чак от Перу скоро ще ми е по- евтино от нашия хляб с химия и фуражно жито.От мойте данъци се дават пари на тия, те не свалят цената ,и пак пари ти прибират като им купуваш кофти продукцията в магазина.Фалирайте!!

11

Анонимен

преди 1 година

Това за същия хляб дето щеше да поевтинява ли?

10

Анонимен

преди 1 година

Как да няма пазарна логика, щом има кой да купува на по-висока цена, всеки би вдигнал цената.

9

Анонимен

преди 1 година

Няма пазарна логика хляба да се увеличава . Всичко това е спекула заради абдикацията на държавата. В белия свят държавата се намесва и спира произвола спекулата и т н . Но в джунглата България ченгетата и ДС обясняват как държавата не трябвало да се меси. Ето защо от 9 милиона се стопихме на 5 милиона

8

Анонимен

преди 1 година

Явление само в България - махаш ДДС-то на крайния продукт и цената му се покачва. Според така наручените синдикати, това било нормално.Осъдени за картелни споразумения няма.

7

гост

преди 1 година

Нормално е - цената на зърното падна, ДДС няма, следва увеличение на крайния продукт.

6

Защо така,Радев?

преди 1 година

Нали мислихте за хората?А Киро вдигал цените

5

Анонимен

преди 1 година

Спрете да подпомагате изкуствено бизнеса и да наливате пари в него ,които после отиват в коли,апартаменти и почивки .Който не може да продава на пазарни цени ,да фалира .Спрете да крадете народа ,защото с тези помощи надувате цените и джобовете на бизнесмените и изкривявате пазарната икономика или това което е останало от нея

4

Kuncho

преди 1 година

България е единственото място в света където синдикати и лява партия, в моменти на безпрецедентна криза, работят по защита интересите на бизнеса, а не на нуждаещите се!

3

Анонимен

преди 1 година

значи дори с отровното евтино украинско жито, цената пак ще се покачва... горката ни държава, няма един мъж с топки, да защити интереса ни, само по дл оги начело с копейкин, който под предлог че е за България, ще я разсипе, връщайки ни в орбитата на терористична русия

2

е стига де

преди 1 година

уж го намаляха - не усетихме..усетихме обаче рязкото увеличение, плавното и него ще го усетим... да ви...

1

Анонимен

преди 1 година

ДДС го прибраха зърнопроизводителите