15

Анонимен

преди 1 година

А някой да се е заел да залесява? Или само констатации и пари за форуми, симпозиуми, семинари и конференции? Ако всичките пари дадени за тези глупости се даваха за залесяване.... Май само се цъка с уста и парите потъват, а сечта си върви.

14

Аганасов

преди 1 година

Само се говори, но нищо не се прави! Защо не се забранят сеченето на горите, което в същност е ОБЕЗЛИСЯВАНЕ ? Защо разрешават на частни фирми дърводобив, като нямат никакви гори? Защо не се забрани износът на дървесина ? И до гока ще трае всичко това или искате нови наводнения, нови суши и страдания на хората ?

13

Анонимен

преди 1 година

Горите, трябва да са с разнообразна растителност и смесени, няма да обяснявам защо, че е много дълго за обяснение.

12

до плаче ми се...

преди 1 година

Ми не е само тя. В тая "медия" всички са такива.

11

Анонимен

преди 1 година

До АсанПо-добре ядкови дървета да насадят, заради животните и диви плодови храсти и дървета. Под боровете нищо не расте, по-високото може да ги садят тях, защото са студоустойчиви.

10

Анонимен

преди 1 година

На "разнообразните " гори на български им викаме смесени, "тетраподите" са най-обикновени четириноги, дърветата не са "преплетени", а си взаимодействат с почвата, въздуха и климата. Голямо творчество е паднало, много нови думички, как да ги преведе човек, особено като не знае кой знае колко и български.

9

Анонимен

преди 1 година

То тепърва започва голямата планетарна сеч. Пластмасата трябва да бъде заменена с нещо, а дървесината е единствената бърза алтернатива. Даже и стъклото не става, защото производството му е изключително енергоемко и неекологично. Борбата с пластмасата ще се води до последното дърво.

8

Анонимен

преди 1 година

Камелио какво е това "дървесТни", ало?

7

void

преди 1 година

Hyophorbe amaricaulis не е известен като "самотният бор на Мавриций" а като "най-самотната палма в света" - дървото е палма а не бор, на Мавриций няма борове така както например в Норвегия няма палми.

6

Xaxa

преди 1 година

В БГ такива "видове" няма. Като се има в предвид, че днес.бг е фабрика за пропаганда на глобалистите и се спонсорира от Америка за България, всяка "новина" по презумпция трябва да се приема за лъжа до доказване на противното. Тук намирисва на подмолна пропаганда за забрана на дървата за огрев във връзка с политиката на ЕС за постепенното забраняване на населението до енергоизточници.

5

Анонимен

преди 1 година

Нали не харесвахте пластмасата и найлоновите торбички?!!! А, сега изсечете дърветата, да правите хартиени! Пишман еколози.

4

Оправете заглавието!

преди 1 година

"ДървесТни" вида? А после плачете колко са неграмотни учениците. Ами от кого да се учат, като неграмотността е повсеместна?

3

Анонимен

преди 1 година

Щом природата е "решила" да изчезнат, значи трябва да изчезнат.

2

родител

преди 1 година

Лакомията за печалба на милиони ще унищожи света !!! Мислете за внуците си бе , уро-ди долни , защото и те ще загинат заради вашите действия !!!

1

Анонимен

преди 1 година

ДПС-то ги изсича поголовно под егидата на либерализма и мулти култи глобализма...