57

Анонимен

преди 1 година

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pomaks_in_Turkey. Доста турски граждани са с български корени.А колко от тях са запазили езика е друг въпрос

56

Анонимен

преди 1 година

Чувал съм, че нивото на образование в турските университети е добро, а има и ред.Одринския университет програми за български студенти няма ли да открие?По-ниска издръжка, на един хвърлей от България, ред по добър от мутренския Студентски град.Нали турците са добри в бизнеса, за това още ли не са се сетили?

55

опетков

преди 1 година

До Осман Турция толкова се "разви" в последните години, че "бедните" българи се чувстват богаташи там. Същото е както швейцарци ходят да пазарят в Германия. Когато въведе новата турска лира преди десетина години Ердоган 1лв=1нова лира. Сега е едно към десет. Голямо развитие, голямо чудо.

54

висок

преди 1 година

2010-2014 г всяка сряда ходех на пазар в Къркралери /Лозенград/ Там е роден дядо ми. Всички митричари, граничари, търговци ме посрещаха със "здрасти комшу/. Всяка покупка на повече от два артикула приключваше с "армаган", дребен подарък. Понякога се увличаха и ми ставаше неудобно. Често носех по няколко кутии шоколадови бонбони и ги подарявах по магазините или на пазара. Хората ме приемаха като брат. Вече казвам че съм румелиец!

53

опетков

преди 1 година

До ПроСоТо Името "българи" няма нищо общо с реката Волга и никога не е имало.

52

Осман

преди 1 година

Турция е НАЙ ГОЛЯМАТА Европейска Държава по население..със сълно развита икономика и селско стопанство....нормално е обеднелите от 35 години демонокрация българи да търсят по евтини и по качествени стоки там...

51

Анонимен

преди 1 година

Едирне е Български вилает.

50

Анонимен

преди 1 година

В ТУРЦИЯ Е МНОГО ХУБАВО- ХОРАТА ЛЮБЕЗНИ, УВАЖИТЕЛНИ, ЧИСТО, ХРАНАТА ВКУСНА. В ГЪРЦИЯ СЪЩО- ВНИМАТЕЛНИ, С УВАЖЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРИТЕ- ИСКАМЕ МИРНИ БАЛКАНИ И ГОСТУВАНЕ ПО КОМШИЙСКИ

49

Анонимен

преди 1 година

"...че в някои случаи те не съдържат "и една турска дума", а това създава дискомфорт за местните жители, съобщи "Хюриет дейли нюз". Е... това изречение е... като от "24 саата нюзпейпър". Не ги смущава, че вестникът се казва така, нали?

48

Анонимен

преди 1 година

нашите винаги глупави , що не ходят така по северозападнала БГ на екскурзия , за един рахат локум ...

47

Анонимен

преди 1 година

"Напливът на българи в турските окръзи край границата" Подзаглавието въпрос ли е кво е ? Иначе турците знаят българските още от преди тази "журналистка" да се роди - говоря основно за търговците в Истанбул

46

Abe

преди 1 година

Турция си е супер. Много добре се чувствам в Истанбул или на морето. Няма по-гостоприемни от турците. В одрин съм бил няколко пъти на сервиз за ремонти по колата защото става много по-бързо и е по-евтино. Освен това знаят да готвят вкусно.

45

Трола

преди 1 година

Трябва да отпуснем помощ за Одрин!!

44

777

преди 1 година

До Бено, за коя държава говориш? За НРБ? ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХ На този концлагер държава ли му казваш че, дръто! Ми заминавай в Северна Корея, хем уредено, хем банани няма, хем ще си постоянно зад телените мрежи )))))))))))))))))))))))

43

Бено

преди 1 година

Заради едните банани си затрихме добре уредената държава, а сега критетийте ни са паднали до геврека с масло...

42

Дрън, дрън

преди 1 година

С изключение на единици, повечето местни те гледат злобно. Скоро ще станете свидетели и на първите грабежи и побоища. Просто местните са по-бедни и се дразнят. Все едно тук през 90-те като бяха сръбските селяни. За някой собственици на дребни магазини и дирниците им ще излижат. За болшинството хора ги псуват и ти иде да ги претрепеш. Ра, много скоро точно в Одрин ще има ограбени и бити българи.

41

били

преди 1 година

Той и турския става все по популярен в България. А скоро ще стане и задължителен!

40

Динев

преди 1 година

Е северните кумани,днешни Македони ни наричат татари,де да беше така ,татари монголската империя като почнеш от Чингис хан стигнеш до. Батий хан е най голямата понтириторя в световната история от Корея до Унгария по едно време и Китай и половин индия са владели Александър македонската империя с която се фукат сега тези шиптери,е като джудже

39

ПроСоТо

преди 1 година

До Анонимен,който каже:-"Произходът на българина, според проф. Александър Фол е славяно-трако-индийско."..?!?!..Каква е тая "манджа с грозде",уважаеми?..Нашите ОРИГИНАЛНИ предци идват от Кавказ. УРГУРИ..Някои ни причисляват към монголите и татарите,но не сме такива..Разбира се,в дългите скитания сме се смесвали и със славяни,и с траки,и с какви ли не..Но ОРИГИНАЛНИЯ български ген Е КАВКАЗКИ !!!

38

Анонимен

преди 1 година

Турците печелят от прости българи.