95

Анонимен

преди 1 година

Тоя дето е бездомник, къв му е проблема с сметката за ток?

94

Анонимен

преди 1 година

Поне санкциите им да вършеха нещо срещу русия. Но само съсипват народите си. По нареждане на Клаус Шваб

93

Глух Пор

преди 1 година

"Въпреки че никое правителство не може да контролира световните цени на газа, ние предоставяме 37 млрд. паунда помощ за домакинствата"- И откъде ще ги вземете тези пари бе Щедрия? Нали пак от домакинствата от които пълните бюджета. Ще им отрежете други неща и пак ще им го набиете, но по друг начин. А и това че никое правителство не можело да се справи с цените на газа, е лъжа. Както се справихте с постигнетето космически цени на газа така можете и да ги нормализирате. И Русия да ви затрупа с газ

92

Българин

преди 1 година

Добра идея. Нали запада трябва да ни е уж за пример. И ние да го направим това.

91

Зоро

преди 1 година

Не мисля че това е изход. Просто хората трябва да излезат и да не допускат праеителсъвото да работи! Генерална стсчка! Но трябва истински профсъюз а не подкупен!

90

Бай Илийчо

преди 1 година

Язе иаам голем генератор и крадена нафта,та еликтриката ми излиза почти без пари! Ама тук нимой ,а не плащаш от жа ти дой на гости ЧСИ !

89

Наблюдател

преди 1 година

Нали уж ще вземаме пари от плана за възстановяване и зеления преход? Защо тези пари не се използват за построяване на държавни ВЕИ и сондажи за газ в Черно море? Бездънната яма Топлофикация София отдавна трябваше да бъде закрита. Хем произвеждат ток и топлоенергия, хем са на загуба, що за глупост?

88

Анонимен

преди 1 година

Нема вече Великобритания, от Брюксел до LA е КлаусШвабистания

87

До до до Реалист

преди 1 година

Човече, няма никакво значение износът. Значение има цената на която газът се внася и неговият дял. Пример: ако половината от тока се добива от газ, и цената на газа се вдигне с 50%, цената на тока се увеличава с 0,5 х 0,5 = 0,25. Демек, токът ще се вдигне с 25%. В българия газ се ползва за добив на ток в заводските тецове 2% и тия на топлофикация 5% общо 7% през зимата. Затова цената на тока в България не се е качила десеторно, колкото се вдигна цената на газа. Понял?

86

до до Реалист

преди 1 година

Ако правителството да спре износа на ел.енергия от всички държавни електрически централи ще намали цените много бързо. Частниците да си изнасят, щом са алчни за повече печалби, но съответно да им увеличат и таксите за пренос по енергомрежата, също строена и поддържана с пари на българския народ!! По-евтиния ток ще оживи индустрията и българските стоки ще станат конкурентноспособни на чуждите пазари. С други думи ще се увеличи БВП и покупателната способност на населението.

85

до Реалист

преди 1 година

В затворен пазар, цената на тока е свързана с цената на газа с делът на газа в енергийния микс. В отворен пазар, цената е тока е свързана с цената на газа с делът на газа в енергийния микс на вносния ток. Ясно? Токът започна да се качва миналата година Август месец, когато *** вдигна цената на на газа.

84

Инженер

преди 1 година

Въпросът е, къде сме ние. Ако правителството пусне евтиния ток от държавната АЕЦ Козлодуй да се продава само за вътрешния пазар, за часове може да смъкне цените и да овладее инфлацията. Но важното е да продават навън на високите цени и да си пълнят техните джобове. Англичаните поне протестират. Ако сме истински народ, а не стадо, отдавна да сме излезли по площадите.

83

Гадняр

преди 1 година

В България е дори по-зле. ТЕЦ, АЕЦ и ВЕЦ строени с данъците на родителите и прародителите ни в момента НЕОБОСНОВАНО надуват цените на ел. енергията за индустрията. Последствията са високи цени на стоките в магазина и масова спекула. Това трябва да бъде спряно в най-близко бъдеще. Извинението с непрестанните избори няма да спаси п.а.р.а.з. итите в парламента!!

82

Реалист

преди 1 година

Хората не само в Англия, започнаха да си отварят очите за покачването на цените на ел. енергията. Тя няма почти нищо общо с цената на газа. Но там има гражданско общество. В България има само фоби и фили, няма достатъчно мислещи за съжаление. Затова в момента ни изстискват като лимони.

81

Имигрант

преди 1 година

Имаше петиция против новото увеличение на тока. Събра към 200 хил. подписа. Отхвърлиха я, тъй като увеличението на тока се управлява от Офгем, а те не са част от правителството или парламента. За сравнение след брекзита, петицията за преразглеждане на референдума събра повече от 2 милиона подписа за една седмица. Така че едва ли ще има някакво голямо участие тази кампания.

80

Анонимен

преди 1 година

Защо не ги наричат "русофили" щом не искат да си плащат сметките или там такава пропаганда не тече?Не е честно при нас да бълвате бълвочи за някакви русофили и русофоби,а там не.

79

Анонимен

преди 1 година

Можеш да дължиш £10000 паунда и закона не позволява изключването на водата, тока и газта в Англия. А в родината на путреотите те оставят да мръзнеш и смърдиш без да им мига окото! Коя от двете държави е истинска!???

78

Анонимен

преди 1 година

Англия е на колене!.......Дали?! Има закон който забранява спирането на ток, вода и газ! В България има ли го??????

77

Наблюдател

преди 1 година

Хората се бунтуват, само на *** му е добре и даже не ще да се къпе да сложи Русия на колене хахахаха

76

Canackale 1915

преди 1 година

Англия е на колене!