55

Нали умрял

преди 1 година

Къде пак ще ходи?

54

Еее,

преди 1 година

"Дъщеря му обаче не знаела дали Горбачов ще бъде изпратен с държавни почести." И защо трябва да го изпращат с почести този чвор? За това че съсипа велика държава в интерес на запада?

53

Анонимен

преди 1 година

Украинец с жена украинка. Да го погребват в Киев.

52

r3v0lv3r

преди 1 година

Опита се да спаси СССР, но нямаше достатъчно време и поддръжка. Направил е и много грешки, но успя да даде на хората надежда за по-добро бъдеще, което слабоволните народи успяват да провалят. Руснаците го мразят, защото 20 години им набиват в канчетата, че СССР можеше да бъде спасен и Горбачов стана основната жертва на крайната дясна пропаганда.

51

Парко

преди 1 година

Говорят че още жена му е вербувана в ГДР и покрай нея и той. Най ме е яд че не *** камъни 15г в Чукотка, а се ширеше в вилата си в Швейцария и четеше лекции на Запад. Сигурно е дал важна информация защо и как иначе защо да го пожалят??!! Путин каза - не прощавам предателството.

50

Нека почива в ...

преди 1 година

...мир, беше симпатичен човек този най-голям и д и от на 20 век, Борат на съветската политика.....

49

Професионалист

преди 1 година

Преди него само Хрушчов беше съгласен да продаде ГДР на Аденаур за 25 милиарда долара и затова го свалиха от власт моментално.Европа искаше тези републики за нова и голема държава да си направат и той им я продаде.Ето цените по радио ББС Лондон които слушах редовно.Най много за Поша 125 милиарда,ГДР 115 милиарда а за бг само 85 милиарда.

48

Анонимен

преди 1 година

Напротив, душата на този човек ще е в Рая - живя и управлява Русия с достойнство и ако някой още асоциира Русия с освободител - ТОЙ Е истински освободител, защото освободи половин Европа от другата страна на Стената, събори този омразен диктаторски режим, вкара идеята за свобода на словото, събра хора, които живееха разделени с десетилетия...какво по- голямо добро? А сега Путин отново иска да спусне желязна завеса м/у Русия и Запада. Той ще е в Ада.

47

Държавни почести??

преди 1 година

Михаил Горбачов беше държавен глава на СССР. Не на Русия или на която и да е от бившите 15 съюзни републики. За да има шанс за държавно погребение, трябваше да опази поверената му държава. Не го направи. Нито една от бившите съветски републики, включително, Руската федерация, не му дължи нищо.

46

Натовеца

преди 1 година

ЕС и НАТО при Горби ,айде ,карайно време е всички останки от студената война там където им е мястото на бунището на историята и да вижеем в мир в един многополюсен свят !

45

отиват си заедно

преди 1 година

И Горбачов, и западът, и ЕС.

44

Анонимен

преди 1 година

Благодарение на Горбачов, сега сме по-близо до Европа, отколкото до Азия.

43

Натовеца

преди 1 година

Предател на над 300 милиона човека ,разрушил най-великата империя след римската със всичките му негативи...!Това мога да кжа за Горби ....

42

Анонимен

преди 1 година

Очакваме следващия Горбачов, който да измие срама от Русия.

41

Анонимен

преди 1 година

Сбогом, Горби...

40

Анонимен

преди 1 година

Горбачов провали животите на поне 2-3 поколения от Източна Европа. Не само от Русия и бившия СССР. Не знам какви държавни почести очакват. Путин дойде на власт с идеята да оправя бакиите на Горбачов, а след него и Елцин. Не знам какво мислят руснаците по въпроса, но се съмнявам някой да тачи Горбачов за делата му. Горбачов може да бъде прославян единствено от тогавашните противници на Източния блок. Горбачов остави и една Украйна, която сега гори.

39

До 46

преди 1 година

Сорош, Бай Пън и другата гущерка кралицата ги освежават с кръвопреливане от здрави деца всеки месец.... Така че ще поживеят бая. Кралицата чукна 70г управление....СедемДесет!!! Повечето хора умират по млади еbbаси...

38

Анонимен

преди 1 година

А Сорос, Байдън кога!? Или те са си още млади?!

37

Анонимен

преди 1 година

Заровете го в Сибир та никой да не знае къде е - Това заслужават такива !...............Мани, недей така! Ще вземе да изскочи от гроба! Сибир е чиста земя, *** не иска.

36

Огън да го гори

преди 1 година

Симеонкобурготски стана министър-председател на държавата БЕЗ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ! ТОЙ НЯМА ВИСШЕ, А Е СЪС СРЕДНО! ТОВА СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ДА СТАНЕШ ПРЕМИЕР НА ДЪРЖАВА, ТОВА И В АФРИКАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ ГО НЯМА! Да не говорим, че с неговата сбирщина от мафиотски схемаджии в НДСВ престъпно погазиха всички закони, КРБ! Изсече ни гората! Пустите му царски имоти!