144

Железен

преди 1 година

Наследството на Горбачов е желязно: издигна се над мизерията посята от КГБ-диктатурата в СССР, за да даде шанс на идните поколения руснаци да живеят в нормална държава. Това, че самите руснаци допуснаха КГБ да се върне по-силно от всякога не е проблем на Горбачов. Провала е както на самите руснаци, така и, разбира се, на тези, които върнаха Русия в диктатурата.

143

Теодоро

преди 1 година

СЛАВА НА КОМУНИЗМА!!!

142

Анонимен

преди 1 година

Горбачов и Костов са виновни за всичко.

141

Проституция

преди 1 година

Даааа, рибата се вмирисва от към Главата...........Възпитаниците на Висшата комсомолска сшкола (ВКШ) в Москва скърбят, но и нямат трудови навици за да работят и да искарат и един работен ден на свободния трудов пазар в България.

140

Историк

преди 1 година

За Запада Горбачов се оказа "полезен и'ди'от", който за по-малко от седем години царуване, съумя да направи с поверената му държава това, което крал Карл XII, император Наполеон I и фюрера Хитлер не успяха да постигнат със своите въоръжени до зъби армии.

139

Оффф

преди 1 година

НЕ Е ВИНОВЕН ГОРБАЧОВ, ПРОСТО СИСТЕМАТА БЕШЕ ОБРЕЧЕНА ОТ ВЪТРЕШНИТЕ СИ ПРОСТОТИИ И ПРОТИВОРЕЧИЯ, И АЛЧНОСТ НА РЪКОВОДНИТЕ КАДРИ БЕЗ ПОКРИТИЕ!

138

Анонимен

преди 1 година

И Горбачов пращаше танкове - в Балтика и Кавказ.

137

тя

преди 1 година

Господ белязва хора от които да се пазим !

136

славянин

преди 1 година

''Лихие девяносты'' - августовския пуч, разпада на СССР, приватизацията на държавните предприятия от бъдещите олигарси, либерализация на цените, обезценяване на спестяванията, неплащане на заплати и пенсии, конституционна криза, осетино-ингушки въоръжен конфликт 1992-ра, парична реформа 1993-та, развихряне на организираната престъпност и тероризма, две чеченски войни, държавен фалит 1998-***, срив на раждаемостта и взрив на смъртността! Това е малка част от демократичното наследство на Белязания

135

Анонимен

преди 1 година

ОТ ВЛАДЕТЕЛ НА НАЙ-ГОЛМАТА ДЪЖАВА ДО НАЕМАТЕЛ НА СЕЛСКА КЪЩА В АНГЛИЙСКЯ ДЪЛБОК ПРОВАНС

134

Анонимен

преди 1 година

147 Дрън-дрън! Никога в човешката история не са постигани такива скромни резултати в сравнение с човешките усилия положени за тях. Ако в СССР някой е направил нещо добро за хората това е само Н. Хрушчов. Повече от половина руснаци още живеят в блокове наричани хрушчовки. По негово време се вдига и средната продължителност на живота. При всички следващи пада, а при Путин Русия е в дълбока демографска криза.

133

славянин

преди 1 година

За старите руснаци преживели Великата отечествена периодът между разпада на СССР и края на елциното управление е бил по-тежък от Великата отечествена! ''Лихие девяносты'' както руснаците наричат този период!

132

До 114

преди 1 година

Че кой си ти....

131

до 134 от славянин

преди 1 година

Питай средностатистическия руснак как живя в наследството на ''железния'' Горбачов! В края на 90-те Русия беше пред разпад, регионите не се подчиняваха на централната власт, навсякъде цареше разруха, 30 000 завода и предприятия бяха приватизирани, фалирани и накрая разрушени, хората нямаха работа, а който все още имаше не беше сигурно дали щеше да получа заплата за нея! Благодарение на ''благородните'' атлантици Русия през 90-те трябваше да се оправя и в две войни в Кавказ!

130

Анонимен

преди 1 година

Западът пропусна шанса си. По времето на горбачовия романтизъм руският народ беше въодушевен и екзалтиран да приеме западните ценности, но западът не можа да предложи нищо. Не му достигна ум, сърце, душа и фантазия. Защото западът е изчерпан. Бъдещето принадлежи на Русия и Евразия, от тук нататък запада ще запада.

129

Анонимен

преди 1 година

Tемповете на ръст на СССР при Сталин между 1929 и 1953 година са безпрецедентни - обеми на производство, демография, осигуряване на населението, подем на промишлеността, иновации и модернизация. Въпреки ВСВ развитието не се забавя. Съветското чудо не е основано на марксизма - марксизма се утвърждава и в други общества, където не са постигнати сходни резултати, а след Сталин с Хрусчов, Брежнев... Горбачов икономиката не става по-малко социалистическа или догматична, но по някаква "незнайна" причина преминава към задълбочаваща се стагнация.

128

Анонимен

преди 1 година

До Какво следва - тази част която ще остане не може да плати, защото там няма нито икономика, нито полезни изкопаеми, нито плодородни земи, това е само гола суша. Може да си я вземат в ЕС и ЕС да плаща, но там винаги ще има руски войски които да гарантират денацификацията. Най-вероятно САЩ ще ги присъединят към ЕС и европейците ще платят, ако могат, защото Европа умира.

127

До До Констатация

преди 1 година

Редовни войски и няколко хиляди наемници не е едно и също. Редовните армии на САЩ, Великобритания, Япония и страните от ЕС са неколкократно по-големи по численост от руската армия. Отделен въпрос е как щеше да се държи Турция при една руска армия, непритежаваща ядрено оръжие. Противоречие няма.

126

Анонимен

преди 1 година

До славянин Русофилчетата са побеснели. Нормално е, фашисткия режим, на който са привърженици, свали маската и вече не може да се прави на цивилизован. Цялата им фалшификация, за "жертвата" Русия, за "освободителите", за "славянския" народ, за "християните", за "добрите" излезе наяве. Света им се срути. :)))

125

Анонимен

преди 1 година

Преустройството започнало 80те от Горбачов (пересторойка) все пак успя, въпреки грешния подход в началото, големите загуби и падението 90те години когато стигнаха дъното. В крайна сметка Русия успя да се преустрои и днес отново е световен лидер и днес Путин ще възроди СССР.2 - новата руска Империя. Има някакъв знак, че Горбачов си отиде точно сега, когато западът умира.