137

Александър Втори

преди 1 година

продаде Аляска през 1867 г.на САЩ.Какво щеше да стане,ако не я беше продал?Щеше да бъде взета безплатно от американски трапери,златотърсачи и пр.авантюристи, обявяващи независимост и физическа неъзможност на Русия да направи нещо. Горбачов закри СССР(оттам СИВ и ВД).Какво щеше да стане,ако не го бе направил? Продължаващ с години разпад,гражданска война,международни катаклизми.И двамата просто формулираха края на нещо,което бе безконтролно за Рус.имп и СССР.Не ги съдете,а разсъждавайте.

136

Анонимен

преди 1 година

Путин от тоя се научи да си играе с кранчето . Горбачов пръв ни го врътна . Сега ще стане същото . На ЕС перестеойка не може да се направи.

135

Анонимен

преди 1 година

Все пак беше обикновен човек. Идеалист с ниско самочувствие. Проучиха го и го използваха. Сега търсят подобен за да увеличат успеха си и да ограничат загубите си.

134

Сърп и чук

преди 1 година

ЮДА, тва е Горбачов.Американски шпионин.

133

Стига глупости

преди 1 година

До Vol'Jin: Ти прочете ли статията по-горе. Какво общо има всичко това, което пишеш с темата? Нямаш работа и си запълваш свободното време, така ли?

132

Внимателно

преди 1 година

След предателството на Горбачев и подставянето на власт на Елцин е разрушена Руската империя наричана тогава СССР.. ОТ Русия са ограбени стотици трилиони долари /проверете колко .. създадени са условия за братоубииствени конфликти.. нарастна рязко риска от ядрена война.. СТУДЕНАТА ВОЙНА ПОЧНА ДА СТАВА ГОРЕЩА>.

131

Какъв беше Горбачов

преди 1 година

Г'лупак и н'аивник. Казал му (даже повторил три пъти) тогавашният държавен секретар на САЩ че НАТО няма нда се разширява "нито на йота" на изток и той взел че му повярвал без да има нищо написано и подписано. И сега берем плодовете на тази наивност (или нещо повече от това). А за компенсации за изтеглянето на военният контингент на СССР от Гернмания Хелмут Кол бил приготвил 2 милиарда марки. Горбачов не поискал нищо. И войничетата ги върнаха в Русия на гола поляна. Той и Елцин бяха трагедия.

130

не плачи Европа

преди 1 година

"Ти да не би да си светил докато подписват на коляно документите?" ......................... Има десетки кадри и свидетелства. След подписването на документите и тримата партийци се хвърлят в надпревара кой пръв да докладва на Буш-старши, че ликвидацията на СССР се е състояла и Пиндостан може да пристъпи към оглозгване на костите на рухналия исполин. Горби не просто пасивно наблюдава шабаша, а блокира опитите на патриотични сили за реакция срещу предателството.

129

Йоста Берлинг

преди 1 година

В Русия руснаците му разлепваха приживе некролози по спирки и стълбове.Явно не го обичаха ,за разлика от краварите.

128

THOMAS LINKE

преди 1 година

Елцин обяви свобода на РСФСР ОТ СССР НА 16 ЮНИ 1991 ГОД....ДРУГИТЕ ЛИДЕРИ В РЕПУБЛИКИТЕ ПРОСТО ПОСЛЕДВАХА ЕЛЦИН, И ТАКА ГОРБАЧОВ РЕАЛНО СТАНА ПРЕЗИДЕНТ НА НИЩЩО . НА ВЪЗДУХА ....А КПСС Я ОБЯВИХА за НЕЗЗАКОННА И Я ЗАКРИХА --- 3 ДНИ СЛЕД ОПИТА ЗА ПРЕВРАТА -- НА 25 АВГУСТ 91 Г.

127

Демократ

преди 1 година

Светът не се готви за война гнусни кремълски пропагандисти. Готвите я вие от мракобесната империя на злото.

126

Антинатовец

преди 1 година

Такива проажници като този се уредиха с комисионни в милиарди от запада за това че продадоха родината си и цяла източна система в услуга на джендърите от запада.Защо Путин не се продаде, а запази интересите си на Русия? Поради това стана лош и диктатор за запада че не пожела а им бъде слуга както го сториха Зеленски и други.

125

THOMAS LINKE

преди 1 година

Горбич искаше да запази политическите граници на това образувание СССР , като го Конфедерализира и смени името му : на ССР = САЮЗ НА СУВЕРЕННИТЕ РЕПУБЛИКИ !...ДЖОРДЖ БУШШ НАСТОЯВАШЕ ЗА НЕЗАБАВНА СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ НА ТРИТЕ БАЛТИИСКИ ДЕРЖАВИ--ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА СТРАНИ-УЧРЕДИТЕЛКИ на СССР ОТ 1922 ГОДИНА, А БЯХА НАСИЛСТВЕНО АННЕКСИРАНИ ПРЕЗ ЮНИ 1940 ГОДИНА ОТ СТАЛИН И МОЛЛОТОВ .....КГБ ЧУГУНЕНИТЕ ГЛАВИ + И ШУТА ЕЛЦИН РАЗПАДНАХА И САБОТИРАХА НОВИЯТ САЮЗЕН ДОГОВОР КОЙТО ГОРБИ ГОТВЕШЕ. ЕЛЦИН ОБЯВИ СВ

124

ЦСКАр

преди 1 година

Стар виц който важи с пълна сила. Горбачов решил да сдава властта и при викал Елцин. Дал му две писма и казал-Когато имаш проблем отвори 1вото писмо. Ако проблемите се повторят отвори второто писмо. 93-94 руската икономика рухва и Елцин отваря 1вото писмо и там пише- "обвини за всичко мен". Елцин так и прави и всичко се нормализира. Идва крахът при 1вата война с Чечня. Елцин отваря 2рото писмо, а там пише- "Напиши две писма"! Така е и до ден днешен. Путин отдавна е отворил 1, време е за 2 :))

123

Юда

преди 1 година

Обърка светът.Ирак,Либия,ЮгославияСирия а сега и Украйна,всичко е заради него.Имаше нужда от промяна,но не по този негов начин.Сега се водат войни и гинат хиляди хора.Путин няма да може да му оправи кашата която забърка още 100 г.

122

Анонимен

преди 1 година

Всички са смъртни, нито пари помагат, нито власт. Кой по-рано, кой по-късно. Този на гърба на много хора си поживяя добре, но сега ще се отчита горе.

121

Анонимен

преди 1 година

Този осигура на запада образовани и квалифицирани хора работещи за смещни пари и те бяха доволни.

120

Вертонген

преди 1 година

Продаде се на Запада и Сащ.Най големия предател в световната история.Ще гори в ада,но както казват руснаците там той ще съсипе и него.

119

горби - паметник

преди 1 година

Вярно днес с *** на предателя руснаците трябва да отбележат поне голяма победа в Херсон .Това би било достоен надпис над надгробната му плоча от рода на : Руските воини споделят това което ти не си (Горбачов) чест за родина и род ,чест на съюз и неподкупност. Нека на небето те научат на МИР на душата и какво е да обичаш и да се жертваш за народа си. Изкупи греховете си !!!

118

Джо1984

преди 1 година

Да този унищожи конкуренцията на САЩ, сега Путин и Си Джинпин я създават наново. Руснаците не знам до къде ще стигнат, но китайците няма кой да ги спре!Иначе ако днес имаше СССР, то най-малкото газта нямаше да е 3500$, в средно положение Просто Киро, да не е "просто", а Бойко да е шеф команда на бригада 451 градуса по Фаренхайт и в най-добрият случай сега някой щеше да чати от Луната или Марс!