31

Така е

преди 1 година

промени хода на историята завинаги. но за някой хора историята не се променя, живеят пак там ж 30те години на миналия век

30

Поклон !

преди 1 година

Единственият съветски лидер с демократични възгледи за света, който има куража и дързостта да даде свобода на народите от Съветския блок ! Дълбок поклон !Вечна му памет !

29

Роза

преди 1 година

Много мнения-от"Осанна" до "Разпни го"!Аз пък се учудвам,че при такъв стресов живот с много катаклизми доживя до тази възраст!Издържлив ген!Пред лицето на смъртта всички сме равни,не забравяйте това!Бог да прости на раба Божи Михаил греховете му и да му въздаде награда за добрите му дела!

28

Ментора бай Иван

преди 1 година

За съжаление Запада прие жеста на Горбачов , като своя крупна победа!Обещанията за едновременно закриване наНАТО и Варшавския договор останаха само празни думи!Алчния Запад продължава и сега да ламти за богатствата на Русия!Но нещата ще поемат по друг път , идва време за заплащане на лъжливите обещания и яростната конфронтация!

27

ЕЛИ

преди 1 година

ПОЧИНА НАЙ ВЕЛИКИЯТ ЧОВЕК В ИСТОРИЯТА--ИМПЕРИЯТА СССР СЕ СРУТИ БЕЗ ВОЙНА,НЯМА ТАКАВА ДРУГА ИМПЕРИЯ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ---ТОЙ ИСКАШЕ СССР ДА ТРЪГНЕ ПО ПЪТЯ НА ДЪН СЯО ПИН / великият китаец/ ,НО САЩ СЕ ИЗПЛАШИХА И МУ СКРОИХА ПУЧ

26

урко

преди 1 година

ми - даа , промени го - САЩ са без никаква конкуренция и си правят каквото си поискат , преди имаше от кого да се страхуват и внимаваха , сега са еднолично на върха, печатат си доларите , вдигат си лихвените проценти, разполагат войски където си поискат, съсипаха и всички държави , които бяха близки до СССР - вкл. и нашата, затова сме на тоа хал повече от 30 години няма оправия с тези т.нар. политически партии, които приличат на ОПГ-та.... хммм....

25

баба мара

преди 1 година

ще ври в казана съсипа човечеството

24

Augusto Pinochet

преди 1 година

НО СЕГА ИДВА НАЙ-ИНТЕРЕСНАТА ЧАСТ - КАК ВСИЧКИ ЗАПАДНИ ЛИДЕРИ ЩЕ СЕ ИЗТОПАНЧАТ В МОСКВА НА ПОГРЕБЕНИЕТО МУ. ДОБЪР ПОВОД ЗА "НЕ ФОРМАЛНИ" СРЕЩИ С ПУТИН БЕЗ НИКОЙ ДА МОЖЕ ДА ИМ КАЖЕ И КОПЧЕ, ЩЕ СИ ГОВОРЯТ ЗА ЦЕНИ, ГАЗ, НЕФТ, ВОЕННО ПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС И КОМИСИОННИ ОТ ТЕЗИ МИ РАБОТИ - ВИСОКИ ЦЕНИ ГОЛЕМИ КОМИСИОННИ ЩАСТЛИВИ ПОЛИТИЦИ.

23

Augusto Pinochet

преди 1 година

ТОЙ ПРОДАДЕ СИСТЕМАТА - ЧЕТЕШЕ ЛЕКЦИЙ ПРЕЗ ФОНДАЦИЯ "ГОРБАЧОВ" В ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ И МУ ПЛАЩАХА ПО ЕДИН МИЛИОН ДОЛАРА НА ЛЕКЦИЯ ОКОЛО ЧАС И МАЛКО - КАКВО МОЖЕ ДА ТИ КАЖЕ ГОРБАЧОВ (БОГ ДА ГО ПРОСТИ) ЗА 1 МИЛ. ДОЛАРА. Е ПРЕДПОЛАМ ИМАЛО Е КАКВО!!!

22

Анонимен

преди 1 година

Щом го хвалят западните лидери, значи свършеното от него е било полезно за тях, а не за СССР. Между другото, той е дал съгласие да се обединят двете Германии и е изтеглил съветските войски от ГДР само срещу устни гаранции, че НАТО няма да се разширява на изток. За да се обединят ГДР и ГФР е било необходимо съгласието на СССР като победителка във втората световна война.

21

ДО 20-

преди 1 година

Какво ли готвят за Путин /новия Адолф/ ,,миротвореца?

20

Стар

преди 1 година

Как си личат чугунените комунистически глави в коментарите !Няма да се върне вашето бе другари !!!Само много ретроградни типове не могат да проумеят че победил комунизъм няма на земното кълбо и не може да има!Цялата човешка история го показа че той свършва ,когато свършат чуждите пари!

19

София

преди 1 година

Поклон!

18

До 12

преди 1 година

,,Другия"начин го показва Путин в момента! Това е то болшевишкото разбиране за промяна на режима ,с пушки пищови и кръвопролитие!! Горбачов показа че може и без техния лозунг,,със кръв ще я вземем,с кръв ще я дадем"

17

Анонимен

преди 1 година

Дяволите подготвят специален казан за него

16

До 15

преди 1 година

Ако го нямаше него , а беше още стария режима тези твои думи щеше да гниеш с години или до живот в Белене или Пазарджишкия ,мушмороко невръстен!

15

Анонимен

преди 1 година

Той донесе вятъра на промяната. The Wind of Change..

14

Определено...

преди 1 година

...обрече на геноцид 350 милиона славяни - мечтата на Задада! Мда.

13

Стар човек

преди 1 година

Комунистите го плюят,а нормалните хора оценяват стореното от него да не останем като С.Корея и Куба........Милениум и Гугъл поколението грам понятие си нямат ,що е то тоталитарен режим.Ако преживелите си дадем сметка,колко дълбоки са опустошенията на соцаще оценим какъв прогрес сме постигнали за 30 години,на практика живеем съвсем различно!....За съжаление базата на пенсии и заплати ,които БКП ни завеща още не могат да стигнат стандарта на държавите не ,,строили " зрял социализъм

12

Анонимен

преди 1 година

Айде в трапа и толкова. Няма нужда да го правят герой посмъртно