42

анонимен

преди 1 година

Като минат повече години, човек се замисля дали си е струвало. Хората се усещат подведени и излъгани. И у нас е такава равносметката на тези 33 години.

41

Сашо

преди 1 година

Чета постовете и не мога да повярвам колко много от българите са тотално заблудени по отношение на Югославия и сърбите. Живял съм там почти седем години и знам за какво говоря.

40

Джо

преди 1 година

Измряха оцелелите от концлагерите на болшевиките и пропагандата лъже младите мързели какъв рай е било. Ама не казва защо и двата тумора се разпаднаха с кръв и граждански войни?

39

Нищо ново

преди 1 година

От психологическа гледна точка всеки народ наследник на велики държави, изпитва носталгия по миналото. Например англичаните още не са преодоляли усещането си, че вече не са империя. Руснаците искат пак да са световна сила и затова водят братоубийствена война. Но те са ***, като всички, които изпитват мания по миналото.

38

Анонимен

преди 1 година

Пак ще съживяваме трупове. Трупът на Югославия и трупът на социализма.

37

Анонимен

преди 1 година

Няма никаква носталгия по нищо.Нито по комунистическият терор,нито по тоталитарните режими,нито по Югославия,нито по СССР.Такива новини са пропаганда в услуга на тези които намислят отново да разделят семното кълбо.Аз като бях малък,/сега съм ба 50/,всички възрасни и стари хора таяха дълбока носталгия за ,,царското време" когато е нямало никаква престъпност,с изключение на бруталните набези и убийства на ,,мандраджиите и хайлазите" както са наричали самонабедилите се ,,партизани".

36

Анонимен

преди 1 година

За времето на комунизма Югославия е получила субсидии от запада на стойност по- голяма от всичките пари получени от черна Африка за същия период! Да е ясно, нали колко са били успешни!

35

Анонимен

преди 1 година

До началото на 80-те Югославия живя от репарации и помощи, още произвеждат стария модел на камионите Мерцедес по немски лиценз, безплатно получен като обезщетение за "окупацията". Иначе има достатъчно юго филми, където се вижда колко са били богати, колко са били братя и какво им е били нивото. Същата дивотия е било като тука, само някой и друг позамогнал се гастарбайтер е карал мерцедес. А пък ние бяхме затворени и ни пускаха само в Коми, Куба и Либия.

34

Сата НАТО

преди 1 година

Сърбите се опитваха да посърбят всички останали, затова к ядоха боя. Сега, след 30 години, разни лелки и невръстни момиченца това не го знаят и си мислят, че някой друг им е с ралв гащите.

33

Анонимен

преди 1 година

Югославия я има от 1918 година, макар и под друго име, а с името Югославия е от 1929 година. Разбира се, че ще има носталгия по държава, в която са израснали много поколения.

32

Ужс

преди 1 година

Има филм по НВО, казва се "Хюстън имаме проблем" показва как ТТито краде планове за ракети на 3тия Райх и развива ракетна програма, след което е продава на Сащ, да ама това е ИЗМАМА ТИПИЧНО ПО БАЛКАНСКИ, На сащ се продава нещо което знаят и имат за 3млрд. Днешни 50. За това и Юготата пътуват по света. След като сащ разборат за измамата решават че трябва да си върнат парите. И си чакат момента за отмъщение. За това и правят коли Юго и дават на Сащ ама не става. За това и ЮГО БЕШЕ БОМБАНДИРАНА.

31

@

преди 1 година

Югославия си беше една малка империя.............като СССР в умален вариант............но всички империи рано или късно се разпадат.............историята го е доказала!!!

30

Факт

преди 1 година

Хората не избягаха от Титова Югославия, отворена към Запада и неформален член на НАТО, а от Югославията на Милошевич, проруска и сърбистко-шовинистична.

29

Ханс

преди 1 година

За сърбите, единственото решение е окончателното решение!!!

28

Анонимен

преди 1 година

Мира Маркович, която повтаряше "братство и единство между югославските народи", се оказа подбудител на масови убийства, които съпругът й Слободан Милошевич, обвинен в престъпления към човечеството, извърши преди и по време на кървавата баня- войната в разподаща се Югославия. Братоубийствена война за територии, която сърбите запалиха, подстрекавани от Русия. Всички сръбски генерали бяха осъдени в Хага, за военни престъпления, геноцидът в Сребреница. Стотици хиляди избити и депортирани от сърбите

27

Анонимен

преди 1 година

На сърбите им дай пари и ще се нарекат "югославяни". Сърби, словенци, хървати, черногорци...се забравят, докато в подарената им наготово, държава Югославия, се наливат милиарди.

26

Анонимен

преди 1 година

Жалба за младост, не толкова копнеж по Югославия. Когато се живее бедно, хората са склонни да се обърнат назад и да въздъхнат, "в Югославия беше по-добре". Беше. Защото тази квазидържава, бе витрина на запада. Тя получи 43 млд долара по плана Маршал.Тито умело се ползваше от предимствата за държавата му, които идваха и от Москва. Макар че имаше търкания със съветските лидери. На два стола. Югославия лиши хората от национално чувство. Те незнаят точно кои са, освен "партизани", "югославяни".

25

Анонимен

преди 1 година

Tитoвцитe да ни оставят най-накрая на мира, caмo ми3epии от тях. .

24

Защо се разпадна

преди 1 година

СФРЮ?Поради неравнопоставеността на републиките по етнически,религиозни,икономически и обществено-социални причини.Сърбите се смятаха за доминиращи независимо от по-развитите в икономическо отношение Словения и Хърватия.Някои републики,като Македония и Черна гора се сърбееха и искаха привилегировано положение като Сърбия,други(по-развитите)недоволстваха от това,че носят на гърба си сърбите,основа на управленския апарат.Добре,че Тито се скара със Сталин,иначе и ние щяхме да сме там.

23

Румен Петков

преди 1 година

Куйович, Муйович, Уйoвuч...