16

Анонимен

преди 1 година

И какво се оказа, а? Номер 7 е прав! Калинки, Бoйкови! Данъчната основа остава непроменена, а само ДДС-то, а то е за държавата и неощетява Топлофикация!

15

Анонимен

преди 1 година

До ссс - ТЕЦ-ът не мисли като теб. Начислява ти, че си ползвал повече топлоенергия от тази, която си платил и изчислява стойността й по новите цени.

14

ссс

преди 1 година

До Иванчо от трети клас .... Ти май и трети клас нямаш, колкото си изял ще платиш на цената на която си ял. Толкова ли е сложно? Никой не иска да платиш по новата цена нали. Такива като теб може да искат и на цената от соца да платят. То и аз искам, *** не става.

13

Интересно

преди 1 година

А тези дето са надплатили, парите за връщане с 9% ли да им сметнат? Яко ще ги набутат.

12

Иванчо от трети клас

преди 1 година

Баба Пена цяла зима е яла хляб на цена 1 лв за самун, тежащ 1 кг и си го е плащала, но през лятото цената на хляба е станала 5 лв. Някой решава, че трябва да има изравнителна сметка, защото в някои дни самуните са тежали по 980 гр, а в други дни - по 1002 гр. И тъй като изчисленията се правят през лятото и се оказва, че през повечето дни на баба Пена са й давали самуни с тегло 1002 гр, доплащането се прави въз основа цената 5 лв/1кг. Но през зимата фурнаджията е купувал брашното 5 пъти по-евтино

11

ссс

преди 1 година

Абсолютно правилно, но основание за възстановява може да има ако ДДС е намалено със задна дата, а не е.

10

Анонимен

преди 1 година

Осми, важна е именно датата на данъчното събитие, а не датата на издаване. Привържениците на Тиквун Наглий даже го знаят тов, а ти не можа да си нправиш консултация с някой второкурсник счетоводство. Или направо със Закона за счетоводството или поне със Закона за ДДС. Съвсем друг е въпросът дали след изравняване при 20% ще поискат възстановяване от държавата до намаления размер.

9

ссс

преди 1 година

До Анонимен.... Датата издаване няма нищо общо с датата на потреблението. Това важи ако се отчита месец за месец, както е при тока. По вашата логика ако някой е ползвал за 3000, ще получи намалено ДДС- екстра , а този който е платил 3000, а е ползвал 1000, ще бъде ощетен. Е и на мен ми се иска да получа някой лев, но просто съм обективна Та е ясно кой е неграмотен

8

Милост!

преди 1 година

Е не може така. Топлофикация София съвсем ще фалира. Данчето от де ще взема комисиони?

7

Анонимен

преди 1 година

Много негрмотни хора са се изходили по-долу, предполагам всичките са привърженици и избиратели на Tuквyн Нaглuй! Важна е датата на издаване и законодателството към тази дата, а не периода, за който се отнася събитието. Проумейте го.

6

Анонимен

преди 1 година

От тая длъжност омбудсман..или както и да е..няма никакъв смисъл..а от тия дето я заемат -съвсем!

5

АНОНИМЕН

преди 1 година

До ZOZO _ За какви 20дни говорите, изравнителната сметка касае отоплителният период, а той не включва нито май, нито юни да не говорим за юли.

4

ZOZO

преди 1 година

Е хубаво де. Целия отоплителен сезон 21-22 г с ДДС 20%. За 20 дни 9%.... И колко ще намали сметките това? ДДС-то е намалено от 09.07.22 г. не от 20 октомври 21 г. Ама да си дрънкаме нещо.

3

АНОНИМЕН

преди 1 година

Боже всичко си има някаква граница! Изравнителните сметки касаят стар период преди намалението на ДДС. Виж аз вече получих фактура за 07 месец и тя незаконно е с 20%. За това да се хване омбудсмана, не за стар период. Никой не е променил ставката със задна дата. То бива неграмотност, ама чак толкова. Нали има май пет високо платени съветници. Те за какво си взимат тлъстите заплати?

2

Анонимен

преди 1 година

Те вече излезнаха и ги платихме тия сметки, тази какви проверки, какви 5 лева иска.

1

Прецакан

преди 1 година

Само да кажа, че аз и съседите ми получихме изравнителни сметки от по 200 лв. Някои комшии не можеха да повярват, защото очакваха, че ТЕЦ ще им връща пари.