27

P.S

преди 1 година

Без контролието в българия това е основния проблем. Не само на прасковите на всичко . Така. Убиват производителите средния и малкия бизнес. Например захарта в българия престига с мито и ддс на магазина 0.70стотинки . До 2.45 лева на пазара можели някои да ми каже къде е контрола по цените ????

26

Albi

преди 1 година

Така е вече никой като не глвда трвбва да се молим за качествена стока. Преди 20-30 години друго беше. Всеки гледаше, нямаше как да си позволят такава гавра прекупвачите. Сега ще се молим за вкус някакъв.Дъртите сме свикнали, на отрови и гнусотии, обаче ако трябва за дете да търсиш продукти е голяма мъка. Една позната прекупвачка ни се изсмя и ми каза-е къде вече има истинско. Няма да го забравя. Скоро ще хрупаме буболечки ми се струва.

25

Мария

преди 1 година

Е от 2 до 2.50 днес бяха на пазара в Луковит,нормално при тази нафта,пък и Сливен е далеко

24

Българин

преди 1 година

Всеки който има възможност, нека сее!

23

Турчин

преди 1 година

после като вкарат отвън, се сърдят и викат никой не купувва българското. Ми който желае да бъде обиран нека избере българското. Нито е по вкусно нито нещо, но виж за цената няма кой да продава по-скъпо. Фалит за вас селтици и това е. Не купувам българско!

22

Анонимен

преди 1 година

Търговци на едро. Така ли им викате. Просто са едни далавераджии, които купуват без пари от производителя и ги продават на двойна и тройна цена. И не плащат нищо, данъци, осигуровки. А за производителя достъпа до сергия на пазара е почти невъзможен.

21

Паликрушева

преди 1 година

Имаш си прасковена градина, ядеш праскови. Имаш си кайсиева градина, ядеш кайсии.

20

Българин

преди 1 година

Искам друг да работи на прасковите. Аз само да ги ям безплатно.

19

Манчев

преди 1 година

А един по-долу писал, че прасковите в Сливен били по 1.20 до 1.50 килограма- ГЛУПОС ТИ! Направих незабавно запитване до мои роднини там-Тоя явно не е ходил до Сливен, защото на такава цена се продават само започналите да гният праскови, натъртените и много малките, докато хубавите праскови за ядене и за компот са от 2.00 лева нагоре !Цените на плодовете и зеленчуците у нас са си явна търговска спекула и то не от вчера и онзи ден но съответните служби не си завират носа там...

18

Анонимен

преди 1 година

Въпросът е къде да намерим български праскови, които НЕ са брани зелени?

17

…!!

преди 1 година

Сушата е виновна! Ха, ха, ха

16

Чичо

преди 1 година

Демокрация,сър.Кой как намери.

15

Анонимен

преди 1 година

В Гърция от пикапчетата са по 2 евро за килограм, ама преди да поръчаш задължително изяждаш една за да ги пробваш, продавача те кара почти насила, и като му кажеш дай ми едно кило не ти пълни торбичка с изгнили или натъртени праскови а всичките са хубави в идеално състояние.

14

От хората

преди 1 година

Така ще бъде.И друг път съм коментирал,че законите в България не защитават производителите и не им дават права те да печелят от труда си.Време е да се обединят,но не в тези асоциации и да печелят,за да произвеждат.

13

Анонимен

преди 1 година

Спекулата у нас се шири с пълна пара. Но никой не прави нищо по въпроса, защото тези, от които зависи тя да се преустанови, имат интерес тя да продължи да съществува, тт.к. печелят от нея. Това са всички управляващи държавата и техните кукловоди зад сцената.

12

Анонимен

преди 1 година

На пазара плодовете изобилстват от производители.Кой нормален ще си купи праскови от Кауфланд например при цена там 2-3лв,а на пазарчето по 1,50!

11

Анонимен

преди 1 година

Глупости!По местните пазари визирам Ямбол,Сливен днес прасковите си вървят по 1.20-1.50лв/кг.

10

Анонимен

преди 1 година

насадете си!!! Аз съм си насадил праскови, череши, ягоди, малини, смокини, круши, ябълки, дюли, мушмоли, лозе, домати краставици, пипер сладък и лют, сливи, орехи и не купувам.

9

Анонимен

преди 1 година

Нали има банани това е важното за маймуните щото 30г. ни правят на маймуни

8

Много тъжно

преди 1 година

В Гърция праскови и нектарини са от 50 цента до 1 евро максимум на пазара. В лидъл са евро и половина. Дините последно ги 2 големи дини по 13-15 кила едната за 5 евро от чичото дето ги разкарва с пикапа из махалата. .