23

До 22

преди 1 година

Уважаем анонимен,ЧОВЕЩИНАТА НЯМА ПАРТИЙНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ

22

Анонимен

преди 1 година

Ако е под 25 30км🤣🤣🤣30x3 = 90 секундиСветкавица и след минута и половина гръмотевица😜😜😜😜Колко *** трябва да си да напишеш такава небивалица ?МНОГО😶

21

Анонимен

преди 1 година

Мъничка жена- великан. Гледах я по Нова тв. Водещата грубо я прекъсна, когато жената спомена, че е председател на Възраждане в района.

20

Анонимен

преди 1 година

Може би е допусната грешка при писането на статията. Правилото за броене между светкавицата и гръмотевицата е достатъчно точно(стига да броим с честота една секунда), тъй като скоростта на звука във въздух удобно пасва на изчислението. При около 343м/с скорост, за 3 секунди звукът ще е изминал към 1029м(1км), т.е. борим до 3 и гърми, значи сме на около километър. Само дето, първо, няма да чуем гръмотевица от 25-30км и второ, дори да можехме да я чуем, то времето щеше да е някъде 75-90 секунди...

19

aa

преди 1 година

Трябва да се забранят мълниите, само с разрешение на РЗИ

18

Анонимен

преди 1 година

Не знам делим ли , умножаваме ли , но скоростта на звука е около 340 метра за секунда ! Както искате , така го смятайте - всеки 3 секунди са 1 км.

17

Анонимен

преди 1 година

Базови знания- НИКОГА при гръмотевична буря не се стои до дърво. Особено пък на паркинг на 20м от сгради. Ясно е какво ще се случи, ако падне мълния. Знания детска градина.

16

бонго

преди 1 година

Скоростта на звука е 300м./сек. и обикновено я чуваме на до десетина км. като е. Доста добър слух и зрение трябват за да се види и чуе от 30км.

15

Мисирки

преди 1 година

А преди да удари момичето какво съветваха?

14

Оффф

преди 1 година

Поредните глупотевини в статията. От какъв материал да ти е дрехата, че да изолира милиони волтове? Нямаш кой знае колко опции при гръмотевична буря. Свиваш се на плътно кълбо на земята и това е. Идеята е да намалиш максимално крайните разстояния от точка до точка на тялото си.

13

Огромни Глупости

преди 1 година

"изолираме от земята с дреха". - каква изолация бе. Тя мълнията пробива 10-километри въздух, пък някава пореста дрешка 2-3 сантиметра ще я спре.

12

Анонимен

преди 1 година

Голяма част от поразените от мълния оцеляват и нямат проблеми. Това е така, защото електричеството в голяма степен минава по кожата (който е учил - скин ефект). Иначе, един трик - ако по време на буря сте някъде на открито и усетите настръхване по тила, засилвате се и тичате в някаква посока, все едно ще печелите маратон. Имате 2-3 секунди. Настръхването е от статичния заряд, който се натрупва преди да падне мълнията и показва, че ще се разреди най-вероятно на това място.

11

Анонимен

преди 1 година

Или "спасената" ще бъде инвалид до края на дните си. Човек който е умрял не трябва да се връща към живот. За да умре повече от един път, защо. Не му е направена никаква услуга да се събуди в инвалидна количка с белези и за постоянно.

10

Анонимен

преди 1 година

Още в първите 7 години се учи да не се криеш под дърво при мълнии, както и да не минаваш през места, в които си най-високата точка.

9

До 1

преди 1 година

Това е формулата, но мисирката пак е оплескала писанието си. Става въпрос не за 25 - 30 км., а за 2,5 - 3 км. Тоест гръмотевицата се чува по-малко от 10 секунди след светкавицата.

8

Анонимен

преди 1 година

След съветите на "ковидспециалистите", съвети от "учени" не чета.

7

Анонимен

преди 1 година

Как се изолира от земята с дреха!?

6

Az

преди 1 година

До АнонименЯ сметни пак, ако въобще си смятал де. Горе долу се връзва да е толкова.

5

Анонимен

преди 1 година

Браво на жената,

4

При гръмотевично

преди 1 година

време се казва: Боже, Господи, който си на небето, да се извиси твоето име, твоята сила! Амин!