63

до дедо

преди 1 година

Статистиката (преди ковида още) показва най - висока продължителност на живота не на село а в градовете, включително и броят на столетниците е най -голям отново там, не на чистия въздух. процъфтяват села които са близко до градове - 2 часа е много далеч, това все едно от София до Пловдив. последно време е хит панелката в даден момент да се продава и с кредит или без да се строи къща в по-краен градски квартал, тези приказки за чудесния живот в българското село са история за болшинството села.

62

Анонимен

преди 1 година

Всички трябва да бягат към Германия, Швейцария и Лихтенщайн, където тревата не случайно е толкова зелена, защото цялата територия е подгизнала от подпочвена и надпочвена вода. А не като Сахара, река Нил и всичко останало - пясъци.

61

Анонимен

преди 1 година

До кекеАбе ти ходи легни на влажно и под 2м пръст до колегите ти избиратели на БСП, па за другото не се тревожи. Вие достатъчно насрахте пейзажа. От тук ти усещам миризмата на стара кожа и пръст.

60

кеке

преди 1 година

Да му мислят младите и тия, дето се множат. Това е бъдещето на Европа и на планетата. Намаляване на годните за обитание зони и многомилионни климатични мигранти, които ще ги заливат. Ама вие си се утешавайте, че целия световен научен елит, който говори за това от години, има някакви скрити цели и реално няма проблем. Каквото ви помага да спите нощем.

59

Анонимен

преди 1 година

Днес.бе-ге, какво ви става? Какви са тези глупости които пишете напоследък? Митрофанова какви идиотщини ви е заръчала да пишете? Да стягаме куфарите и към Рассия, а?То само там има вода, хляб и перфектните климатични условия, особено в Сибир. Още малко ще кажете, че слънцето ще намали количеството си на термоядрено гориво с което руснаците го снабдяват. Клоуни такива.

58

Дедо

преди 1 година

П.П....Младите семейства дойдоха именно заради "сардините в панелките" и ковид пандемията!И още много такива семейства ще има по селата из страната!Има комшии с коли - ако нещо се случи винаги има кой да се отзове....Не си мислете, че за единият зъболекар и единият пин код града е предпочитан пред селския живот!!!

57

Дедо

преди 1 година

До Отговор....Областният град е на 14 км. от селото - има автобус за училище за децата.На зъболекар ходим 2 (два) пъти в годината и ще се "прежалим" да отидем до града!Селото привлече 12 МЛАДИ семейства с малки дца или чакащи първа рожба - много "нормални разговори" можем да водим!Има 3-4 циGански семейства, но работливи - косят, кастрят дървета, помагат!!!!Още нещо?

56

Отговор

преди 1 година

До ДедоДобре го казваш - има ли на село лекар и зъболекар - няма, има ли на село училище и детска градиа и деца с цвят на кожата като твоя , за да играят с твоето като порастне - няма, има ли на село хора като тебе с които да водиш нормален разговор а не разни самотници - няма, като станеш на 70 и нещо и почнеш да забравяш пина за дебитната си карта или откъде да си пуснеш тока, ще има ли кой да ти помогне - не.

55

Безмислена статия

преди 1 година

Какво ме вълнува че нямали вода - ние имаме в изобилие - всичките свлачища които се активизираха последните месеци са все заради изобилните валежи - верно не на всякъде, но вода в България като цяло има, земеделието реве защото правителството на Бойко Борисов затри микро язовирите и не могат сега да напояват - най вероятно ще се окаже че лично Кирчо е врътнал кранчето им (Д.Добрев ще покаже по потник от хасковското поле, снимка на ксерокс с Кирчо и Лена и кранчето на некой такъв язовир)

54

Дедо

преди 1 година

По селата е ПЪЛНО с вода - от чешми, кладенци или потоци.Ама народа се вре като сардини в панелки и "ново строителство", зарязва дядови и бащини двори и после защо има режим на водата и на тока?Който има акъл и си е взел къща на село НЕ Е СБЪРКАЛ!Почвата е дащна - каквото хвърлиш, захваща!20 кокошки из двора,няколко заека в кошарата - който има акъл ГЛАДЕН И ЖАДЕН НЯМА ДА ОСТАНЕ!Ама всичкото е "на Софията"!!!

53

Ние

преди 1 година

Не искаме да сме Европа тя ни убива!Масовите пожари и суша се предизвикват умишлено за всяване на вина на народа,че ние я унищожаваме.Колкото и да е жега не може да се запалят места където почти не стъпва човешки крак.Абсолютно никакво разследване от страна на пожарникари и мвр.ПАК МЕДИЙНА ЛЪЖА И ХАНМЕРИКАНСКА ПРОПАГАНДА.ЯЖТЕ МИ Х...***.ОВЕ БАЙДЪНОИДНИ.КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ СЕ ОКАЗАХА ИСТИНА!

52

Анонимен

преди 1 година

Само ново нормално ги гони *** политици. По всякакъв начин гледат да останат на власт и да тъпчаст хората.

51

Сети

преди 1 година

Е, има някои, не били вярвали. А аз това лято по старозагорско един дъжд като дъжд не съм видял. Няколко капки или порой за 5 минути и половин час след това все едно нищо не е било. Без дъждове подпочвените води е въпрос на време да се изчерпят Кажете ако мислите иначе

50

Сети

преди 1 година

Ванга го е предрекла преди 40-50 години... Както и изчезването на пчелите и меда. Много ми се искаше да не е вярно:(

49

Н2О

преди 1 година

Който си е имал вода пак ще си има. Който няма - дгд или да си плаща.

48

Българин

преди 1 година

На село горе в Родопите, има вода от десетки чешми около селото и в най-големите жеги.

47

ЦСКАр

преди 1 година

Комунисти, Фашисти.... ***! Умирате също като монархиите. Нагли сте и времето вече е друго. Илюзорната свобода която проповядва САЩ също е на привършване. Свобода да имаш оръжие.... Бъдете себе си. Демокрацията е крива защото е отражения ще на общоството. Затова и ние българите страдам, защото гр. общество Няма. Комунизъм, мутри.... това превръща хората в оцеляващи... Моето си е мое-чуждото е общо... И някой ми обяснява че с другарите от мАсква ще сме добре... Стамболов за вас!!!

46

Анонимен

преди 1 година

Нали нали пръскат някакво вещество в небето и то предизвиква валежи. Що не го правят това. Нали има ХААРП-ове на няколко места в света. Какъв е проблема.

45

Анонимен

преди 1 година

Суша а? Перфектно за ***, няма да се къпят, няма да ги вали дъжт, ще се усмърдяват яко и ще събират кир за зимата

44

Край

преди 1 година

България е сред най-бедните на води страна в Европа. Помня потоци от които вече няма нито капка даже и пролетно време. Проблема с водата е реален.