56

Анонимен

преди 1 година

"руските сили отново бомбардираха атомната електроцентрала "Запорожие" в Украйна" - Никой не вярва на такива откровени лъжи. Вкарвате си автогол.

55

Анонимен

преди 1 година

На баба им хвътчилото кога гръмна аеца баща ми беше в степное близо месец след гърмежа така и нищо не му се случи в последствие

54

Бонго

преди 1 година

Наистина хора, които четат и гледат едностранно "новините" вземат обикновено грешни решения. Никой не оправдава ядрената авария в чернобил през 1986 год, но не може да се дели радиацията на "*** комунистическа" и полезна "демократична" .Даже и сега, ако човек търси в нета може да открие интересни информации,за ядрените аварии в света. Та това не е откритие на СССР. Важно е да се работи по холивудски. Вражеските грешки да се представят,като катастрофа, а собствените, като терапевтично облъч

53

Анонимен

преди 1 година

А тия над 40 са излишни хора. Така е в ЕС! Нищо чудно урките да обстрелват АЕЦ по поръчка на ЕС в Брюксел.

52

Анонимен

преди 1 година

Аман от теа *** руснации 100г тормоз над цяла Европа. Ужасна нация. Да подлагат на риск здравето на 400 милиона души от радиация с която НЕМОГАТ да се справят, ако направят грешка... е тотална иидотщина. 86та дни наред бълваха радиация, без да знаят как да я спрат, каквомда направят... тотално съм разочарован от тях , а им бях симпатизант. Това вече минава и моите граници.

51

Кукуригу

преди 1 година

За тези над 40 е по-нисък рискът от рак на щитовидната жлеза поради облъчването, от който се очаква да пазят таблетките.

50

Анонимен

преди 1 година

Обяснете в статия какво става с хората над 40г?? за тях защо не?***с приоритет са младите. в бункерите местата са ограничени. след апокалипсиса ще има рестарт. и кой ще работи цял ден? 30 годишният младеж или 80 годишният старец?

49

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 49: води се че при нормална консумация на йодирана сол в човешкия организъм за 40 години се натрупва достатъчно йод.

48

почти 40

преди 1 година

Не се вълнувайте толкова "защо само до 40-годишни" - ако Русия направи белята, никой няма да се спаси с йодни таблетки. А иначе - показват ни, че ставаме ненужни.

47

Анонимен

преди 1 година

А защо само за под 40 годишни?

46

Приемане на йод

преди 1 година

При ядрена авария се отделят радиоактивни елементи, които човешкото тяло натрупва в щитовидната жлеза, и които повече немогат да се разкарат оттам. Идеята е да се приемат йодни таблетки, като по този начин да се натрупа достатъчно йод в щитовидната жлеза до такава степен, че в случай на радиоактивно замърсяване да не може да се "усвои" от щитовидната жлеза. Това е механизма - щитовидната жлеза превантивно да се "напълни" за да не се поеме радиоактивен йод в случай на авария.

45

Пълен бълвоч

преди 1 година

Браво ! На път сте да докажете тезата на Гьобелс че една лъжа повторена 100 пъти ставала истина.Русия бомбардирала АЕЦ в който работят нейни инжинери и се охранява от руски войски. Ей така за кеф.Давайте представяйте черното за бяло и обратно.Успеха в борбата за грантове е гарантиран.

44

УКРО***ил

преди 1 година

Явно Чернобил пак Запада го удари , сега друго АЕЦ искат и пак лошите водки уж били виновни а запада ни спасявал . Тъжно е как шараните кълват на СОРОС-ката пропаганда .

43

анонимен

преди 1 година

Обяснете в статия какво става с хората над 40г?? за тях защо не?Ако стане ядрена заплахи ни йод ни нищо ...за съжаление като слушах една избягала руска журналистка - все едно за Русия говореше като за Северна Корея. Нямам никакво доверие какво ще направи Русия. Те румънците няколко пъти вече се подготвят с йодни таблетки, не е на добре работата

42

Мда

преди 1 година

Руснаците са превзели тереторията на АЕЦа от март, а той продължава да работи под техен контрол...И редовно си бомбардират територията под техен контрол...Да, да..Сега! Знаем че ЗЕ е фен на белото, ама ние не сме!Пак поредните простотии, ама вече кретенията е трудно обяснима дори и на най-върлите фенове..

41

Анонимен

преди 1 година

Запорожие е под руски контрол от 5 месеца. Как сами стелят по себе си? Зеленски тотално изплисkа легена.

40

.

преди 1 година

А тези над 40 кучета ги яли???

39

сигурно

преди 1 година

едва ли си се сдобил с нещо , таблетките са в държавния резерв , нещо си се объркал или купил неправилна доза

38

Пак

преди 1 година

Глупости

37

Анонимен

преди 1 година

Йодид се дава на подрастващите в някои райони, за да не се разболяват от "гуша", например навремето даваха във врачанско, защото водата беше бедна на йод. От ядрен апокалипсис спасение няма.