38

УНСС-ар

преди 1 година

Как само я мерят тая производителност в доларииии. Яко! Я ся дайте в натурални измерители да видим. Един фризьор в Париж подстригва 5 човека и взима 500 евро. Същия е София пак за 5 човека взима 100 лева. Излиза, че производителността в Париж е 10 пъти по-висока от тази в Сф. На практика - нищо подобно. Тези показатели се помпат изкуствено и 99% са пълни измишльотини

37

ьаьаьаьа

преди 1 година

Ако ме питате трябва да се работи 24/7. Как ще ги настигнем компютрите AI.. Важното е не колко се работи а колко пари правиш. Най-производителни са хората в фармацията, оръжейни разработки и продажби, нарко дилърите и производителите на кокайн... Програмисти и писачите на код. хората на борсата. Там се правят милярди за нула време. Всеки друг ,който не умее да вади пари бързо е за рациклиране.

36

Albi

преди 1 година

Малко нереалистично е това за България, за малките градове съвсем. При частника се работи 6 дена по 10 - 12 часа за минимална или малко отгоре. Ако целта е за държавните служители, нищо чудно да го въведат те "горките" за 5 дена се скапват от работа.

35

Анонимен

преди 1 година

"то в DXC и след 10 години пак сте без знания и умения. Толкова хора от там режа, че е срамно дори да се наричате ИТ." - благодаря, че потвърждаваш написаното от мен. Никога не съм се наричал АйТи. Надолу написах, че никога нищо не съм учил, нямам никакво намерение да уча нищо и въпреки това имам работа където не правя нищо и взимам предостатъчно. За 4 години в бекъп не владея нищо, само подхвърлям тикетите по другите отдели и им казвам: "тва не работи, онова не работи - оправяйте се."

34

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 29, то в DXC и след 10 години пак сте без знания и умения. Толкова хора от там режа, че е срамно дори да се наричате ИТ. Виж на самочувствие го докарвате. Едни блестящи СВ-та, а като го питаш нещо и сумти като прял.

33

Пропуск

преди 1 година

В статията не се казва, че четиридневната работна седмица е 10 часа на ден.

32

SS

преди 1 година

Мен ,ако питате като работодател трябва и в събота да се работи ! Ако питам работниците ще са съгласни и на 3 дневна работна седмица! Зависи от коя страна на барикадата си ! Обаче да си призная все повече страдам от болестта мързел ! Явно е заразна защото гледам и работниците ми страдат от нея !

31

Наблюдател

преди 1 година

До АнонимеНТака е защото 3 дена ще пада "пиЕниЕ" по кръчмите нали на това се държи Бг икономиката

30

Анонимен

преди 1 година

Работата по нормалния свят се измерва със свършена работа. Та да знаете, че на час работят само каките на магистралата. Вижте си продукта колко струва и тогава плямпайте по сайтовете. / това се отнася и за писачите на такива статии/

29

Анонимен

преди 1 година

Има един лаф, че калпавия шеф затяга дисциплината, спазване на 8 часа отчетено работно време. Може да спиш, да се моташ, но да имаш 8 часа в сградата. Всички се вторачват в пушачите и започва едно оплюване. Реално губят много време да дебнат да гледат кой какво и това го смятат за работа. Всеки зор да е шеф, а после не може да разпредели работата между хората си. Ако ще и 100 пъти да излизат да пушат, щом работата върви, къде е проблема.

28

Анонимен

преди 1 година

"До Анонимен 29 - Ама още държиш, че нищо не си учил? Ей така, хванаха те от улицата." - ми буквално да, бях барман и просто написах в джобс-а "4 на 4" и беше първото, което ми изскочи. Повечето ми колеги идваха от казина, от логистични центрове и от разни фаст фуд компании. Кандидатствай дадох ти името на обявата като не вярваш. Нищо освен английски ниво cartoon network. На интервюто те питат кво е active directory виж клипче за 1 минута в тубата и си нает. ;) после 8 часа на ден - нищо правене

27

Анонимен

преди 1 година

Нашия бизнес иска поне 8 дневна работна седмица.

26

АнонимеН

преди 1 година

И АЗ ГЛАСУВАМ ЗА 4-ДНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА! ДА СЕ ПУСНЕ НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ДА ВИДИТЕ , ЧЕ 4-ДНЕВНАТА РАБОТНА СЕДМИЦА ЩЕ СПЕЧЕЛИ!

25

Анонимен

преди 1 година

Искат да накарат хората да работят по десет часа на ден вместо по осем. *** които си мислят че ще спечелят един ден почивка ще им излезе през носа.

24

Щерю

преди 1 година

В България тези месечни заплати щяха да са добре, ако месецът бе 4-5 пъти по- кратък...

23

Анонимен

преди 1 година

"Ако правиш дейности свързани с работата само в работно време, няма начин да се развиваш. Всеки човек трябва да работи за повишаване на уменията си." - на мен не ми се нрави тази твоя теория. От 7ми клас не съм учил нищо и работя в online e-commerce фирма. Мениджър съм защото съм най-ниско квалифициран. Тези, които са учили са в кол центъра, във акаунтинг, във IT екипа, в логистиката и работят по цял ден, а аз понеже съм неук само им казвам какво трябва да се свърши и дори не поглеждам монитора.

22

Анонимен

преди 1 година

Който е щастлив да работи да си работи, който не иска да не го карат на сила, това формулата.

21

Българин

преди 1 година

А заплатата като за 4 или като за 5 дневна ще е? Ако ми плащат колкото сега, нямам против да работя ден по-малко.

20

Анонимен

преди 1 година

От 31 - * стругът

19

Анонимен

преди 1 година

То има разлика дали струкът ще работи 4 или 5 дни, но има и положителна страна - прекомерно производство никому не е нужно!