15

Анонимен

преди 1 година

Моят племенник завърши 9-та Френска езикова гимназия. Кандидатства и завърши Японистика в СУ. После веднага си намери работа в една търговска компания с японски език и взима що -годе прилична заплата.

14

до 10

преди 1 година

Като прочетох "чиний", и ми е ясно какво работиш и за колко пари. Само да те светна, че мияч на чинии на запад взима годишно, колкото кадърен студент у нас в западна компания. Мерси.

13

Мдаа

преди 1 година

Тотално неадекватната образователна система е едно от най-големите нещастия на тази бедна държавица. И няма оправяне, защото всички са жертва на същата тази система.

12

Анонимен

преди 1 година

В 21-ви век задължително трябва да знаеш английски език. Всеки работодател има такова изискване, ако искаш по-хубава работа. Втори чужд език е предимство.

11

до 7

преди 1 година

Телефонистът е работа за студенти. И аз съм бил в кол център с немски и английски език, докато учех висше. Дори си имах собствен екип (да се смее ли човек, да плаче ли- тийм лийд на телефонисти хахахаха) и докарвах сносни пари- към 3к месечно, но тогава и заплатите бяха много по-ниски де. Сега са по-високи доста. Говоря за преди сума години. Учи, маме, да не работиш. А вече всеки пита кой ти е вторият език, освен английски.

10

Факт

преди 1 година

Перспективата да си мияч на чиний на Запад е доста по-привлекателна, отколкото да си квалифициран работник в русофилското гето.

9

Анонимен

преди 1 година

Ех, спомням си и аз 7ми клас. Нашите искаха да уча в 91НЕГ, имах бал за там, но тайничко си писах 2 АЕГ на 1во място. Записах се на 1во класиране. После отидох да уча във ФМИ към СУ. Трагедия и скука. Избутах до ДИ с 5.60 успех без капка интерес. Направих магистратура в САЩ- светлинни години напред от СУ, с интерес се изучих. После започнах работа в ИТ сектора. Още си спомням каква огромна сума ми се виждаха смешните 1900лв., които ми даваха преди 12 години. Сега кажи-речи взимам осморно.

8

Анонимен

преди 1 година

Завърших езикова гимназия с немски език. Кандидатствах полска филология в СУ, исках да уча малко по-различен език и култура. Прекъснах в първи курс още, фонетиката на полския е ужасна

7

Димо

преди 1 година

Телефонист в кол център с английски език ,заплата 2500лв.работа на смени.Електротехник редовна смяна 2500 лв.Нещата си идват на мястото лека полека.

6

Samo minavam

преди 1 година

Кандидати за емигранти

5

Анонимен

преди 1 година

Не мога да разбера този смотан английски защо го навират за учене. Реално в ЕС няма държави с англйски, защо трябва другата част да го говори. Всички са станали подло.ги на американци и англичани, на тях да им е удобно и да не им се налага да си напъват мозъците да учат езици. Защо трябва да предаваме нашия прекрасен език и да вмъкваме грозни чуждици.

4

Бай Дрън

преди 1 година

Език се учи и без гим азия.Образованието отдавна девалвира. Лошото е друго. Ние искаме да ограничаваме висшето образование, както навремето Хитлер е делял гражданите на Германия на умни и ... Това е лошото. Защото колкото и да не си от ученолюбивите, едно висше образование винаги ще ти дойде добре за закърнелите мозъчни клитки.Лошото е и друго. На 5% от населението ни им трябват останалите 95% като роби. България ще се оправи само когато засилим висшето образование и не търсим роби, а високи тех

3

Така е ..

преди 1 година

Нищо чудно. Младите се подготвят за износ.

2

Анонимен

преди 1 година

Постоянно го канят, а му бяха пуснали снимка гол. Много лошо впечатление, да се цитира такъв "капацитет

1

Анонимен

преди 1 година

С малки изключения много кухи *** излизат от там.